Η Αθήνα είναι γεμάτη κρυμμένες γωνιές με καλομαγειρεμένο φαγητό που απογειώνει τη γεύση και περιμένουν να τις ανακαλύψετε -αν δεν τις έχετε επισκεφθεί ήδη σε κάποια διαδρομή σας στο κέντρο της πόλης.
Είτε σας αρέσουν οι κρεατομεζέδες, είτε προτιμάτε τα θαλασσινά, σε αυτά τα δύο μεζεδοπωλεία θα βρείτε πολλούς λόγους που θα σας κάνουν να τα επιλέξετε σε κάποια έξοδό σας. Στη «Στοά» μαγειρεύεται «οτιδήποτε μπορεί να συνοδεύσει ένα καραφάκι ούζο»: είναι μονίμως κατάμεστη από κόσμο που απολαμβάνει γνήσιες ελληνικές γεύσεις.
Το «Υποβρύχιο» είναι ονομαστό για την βαλκανική του κουζίνα και περιλαμβάνει όλα τα γνωστά, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα που ετοιμάζει η μαμά μας, με ένα διαφορετικό twist που τα ξεχωρίζει.
Γνωρίστε τα δύο value for money μεζεδοπωλεία του κέντρου.
Η Στοά
Οι πιστοί του κέντρου αλλά και όσοι λατρεύουν ένα ουζάκι με καλό μεζέ, αποκλείεται να μην ξέρουν τη Στοά στη Θεμιστοκλέους. Κλεισμένη με μία γυάλινη πόρτα από το ’90 και μετά, είναι μονίμως κατάμεστη από κόσμο που απολαμβάνει τα θαλασσινά και τους κρεατομεζέδες.
Παλιότερα λεγόταν Καφενές. Πρωτοάνοιξε τον Φεβρουαρίο του 1995 από τον Κώστα και τον Διονύση κι είχε ελάχιστα τραπεζάκια στο βάθος. Οι δυό τους άρχισαν να μαγειρεύουν σε ένα πετρογκάζ και τα πρώτα πιάτα τους ήταν γαύρος τηγανητός, πατατούλες κομμένες στο χέρι, ομελέτες και φυσικά παστό χοιρινό με αυγά και καγιανά με παστό, την λεγόμενη στραπατσάδα, μιας και η καταγωγή τους είναι από τη Μεσσηνία.
Σιγά σιγά το έμαθαν οι άνθρωποι της περιοχής, και το μαγαζί γέμισε με δικηγόρους, καλλιτέχνες, φοιτητές, εργάτες, συνταξιούχους, που έρχονταν εδώ για να απολαύσουν το ουζάκι τους.
Το 2004, η Στοά μεγάλωσε, απέκτησε περισσότερα τραπέζια, ενώ, πλέον ο κατάλογος ανανεώθηκε κι ενισχύθηκε.