Το Uniqko φέρνει άρωμα Νέας Υόρκης στη Μαρίνα Ζέας  | 0 bovary.gr
Το Uniqko φέρνει άρωμα Νέας Υόρκης στη Μαρίνα Ζέας | 0 bovary.gr
03|09|2018 11:38
SHARE
UNIQKO

Το Uniqko φέρνει άρωμα Νέας Υόρκης στη Μαρίνα Ζέας


Ο Νίκος Μαρίνος, ένας εμπνευσμένος και δημιουργικός σεφ, κρύβεται πίσω από το Uniqko, ένα εστιατόριο με άρωμα Νέας Υόρκης που από τον Μάρτιο έχει δώσει άλλον αέρα στη Μαρίνα Ζέας. 

Ο ίδιος έχει γεννηθεί στο Μεγάλο Μήλο και μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα παντρευόταν αρμονικά με τις αμερικανικές γεύσεις, πράγμα που ακολουθεί κι ο ίδιος πλέον ως επαγγελματίας.

Η διαδρομή ξεκίνησε από τη σκηνή της Νέας Υόρκης, γεγονός που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της δημιουργικής του πορείας και στιγμάτισε το μαγειρικό του στυλ, οπότε επιστρέφοντας στην πατρίδα,  αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του χώρο, ακολουθώντας τη γαστρονομική του φιλοσοφία.

«Ήθελα να δώσω κάτι διαφορετικό στον Πειραιά, γιατί όλες οι παιδικές μου αναμνήσεις  είναι από αυτή την περιοχή. To βασικό, όμως, είναι ότι όλα εδώ έχουν γίνει με πολλή αγάπη, όποτε και νομίζω ότι έχουμε ένα καλό πακέτο, όπως μας λένε οι πελάτες μας», μου εξηγεί ο Νίκος.

H επιλογή της τοποθεσίας κάθε άλλο παρά τυχαία, αφού αποτελεί συνοικία Ψαριανών.

Τα Ψαρά, ως τόπος καταγωγής της οικογένειάς του συντροφεύουν ως ανάμνηση τον Νίκο, οπότε το εστιατόριο συνδυάζει τις βασικές του επιρροές, όπως λέει ο ίδιος, δηλαδή «το μπλε της ελληνικής θάλασσας και τον urban μητροπολιτικό χαρακτήρα μιας μεγάλης πρωτεύουσας».   

Το περίεργο όνομά του είναι ένας συνδυασμός της λέξης «Unique» που σημαίνει μοναδικό και του δικού του ονόματος (Niko).

Μπαίνοντας, θα δείτε έναν καλαίσθητο χώρο, που έχει επιμεληθεί η εταιρεία Mad Design στις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, με μεταλλικά στοιχεία, που δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για τις αναμνήσεις του ιδιοκτήτη.

Αν δε καθίσετε στον πάνω όροφο θα έχετε πανοραμική θέα στο Σαρωνικό και στα κατάρτια των ιστιοπλοϊκών. Ο συγκεκριμένος χώρος διατίθεται και για private parties ή εταιρικά events.

Το Uniqko κινείται στη λογική του brunch-sushi-steak. Οπότε έχουμε και λέμε: το brunch που σερβίρει το Σαββατοκύριακο έχει προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Αξίζει να δοκιμάσετε εκτός των άλλων τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, μια αλμυρή βάφλα με αυγά, καπνιστό μπέικον, τυρί τσένταρ και σαλάτα εποχής, ή αυγά με ψητό μοσχάρι, τηγανητές πατάτες, μια συνταγή που θυμίζει Ελλάδα και σερβίρεται με χωριάτικο ζεστό ψωμί.

 Αν πάλι προτιμάτε κάτι γλυκό, δοκιμάστε τα Silver Dollar Pancakes που θυμίζουν τα παλιά ασημένια δολάρια με σφένδαμο ,μαρμελάδα φρούτα του δάσους και βούτυρο, αλλά και το Stuffed French Toast με μασκαρπόνε αρωματισμένο με κανέλα και καραμελωμένες μπανάνες.

Από τις 16:00 μια κάρτα με sushi προσφέρει signature New York style inside out rolls. Δοκιμάστε το Sushi Burger Sliders που είναι κάπως διαφορετικό, καθώς μοιάζει με mini burger, το 5th Avenue με τόνο, αγγούρι, σουσάμι και τραγανή Tempura, το Park Αvenue με σολομό, καβούρι, tobiko και λεμονάτες νότες, αλλά και το Upper East Side με τόνο, σολομό, μάνγκο, αγγούρι και κρεμμύδι. Να ξέρετε πάντως ότι το μενού προσαρμόζεται στην εποχικότητα, οπότε ανά περίοδο θα πετύχετε αρκετές ενδιαφέρουσες παραλλαγές. 

Πάντως εκτός από sushi, αν θέλετε ψάρι θα βρείτε ελληνικό λαβράκι ή σολομό ψημένο μοναδικά.

Όσο για το steak station,περιλαμβάνει premium κοπές από Black Angus από φάρμες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Εσείς, θα επιλέξετε τον τρόπο ψησίματος και να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε παραπάνω από ικανοποιημένοι. Φυσικά από ένα αμερικανικό εστιατόριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα burgers- εδώ λοιπόν θα βρείτε ένα  αυθεντικό με black angus μπιφτέκι,  μπέικον, τομάτα, μαρούλι, ρεμούλαντ βασιλικού, σε ψωμάκι μπριός που σερβίρεται με φρέσκες τηγανητές πατάτες.   

Συνοδεύστε το γεύμα σας με μια από τις σαλάτες, όπως  την Quinoa Salad με αβοκάντο, γλυκοπατάτα, γκότζι μπέρι και βινεγκρέτ από Xeres. Επίσης θα βρείτε και πιάτα με ζυμαρικά- ξεχωρίζουν  οι πένες με  σάλτσα βότκας-,  ένα πιάτο που  σερβίρεται σε όλα τα ιταλικά  εστιατόρια της Νέας Υόρκης κι έχει γίνει ανάρπαστο, όπως μου λέει ο Νίκος.

  Στο τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρώσετε την εμπειρία με κάποια από τα συγκλονιστικά γλυκά του καταλόγου.  

Το Brooklyn Cheesecake λιώνει στο στόμα, το Staten Island Brownie Cheescake είναι μια πιο σοκολατένια και απολαυστική εκδοχή του, το κλασικό Bronx Big Apple Pie συνοδεύεται εξαιρετικά και με παγωτό, το «The City Milk Cookie», ένα κολασμένο μπισκότο περιχύνεται με γάλα και γαρνίρεται με κομμάτια σοκολάτας, ενώ η παραδοσιακή πουτίγκα Queens Bread Pudding, είναι από τα αγαπημένα του σεφ.

Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, 2104537278

Το κατάστημα διαθέτει και υπηρεσία  delivery/ Λειτουργεί από τις 14:00 Τρίτη έως Παρασκευή, ενώ τα Σαββατοκύριακα ανοίγει στις 12:00. Την Δευτέρα είναι κλειστό.

TAGS