Στο Maracana Grill στην Καλλιθέα θα δοκιμάσετε αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα | 0 bovary.gr
Στο Maracana Grill στην Καλλιθέα θα δοκιμάσετε αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα | 0 bovary.gr
01|09|2018 13:00
SHARE
MARACANA GRILL

Στο Maracana Grill στην Καλλιθέα θα δοκιμάσετε αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα


Το Maracana Grill είναι ένα ξεχωριστό εστιατόριο, από τα πρώτα στην Αθήνα, που ειδικεύεται στη βραζιλιάνικη κουζίνα.  

Bασικά πρόκειται για ένα ψητοπωλείο που θα σας μυήσει στην κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής και θα σας ταξιδέψει νοερά στις γειτονιές του Σάο Πάολο και του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Γιάννης Πασχαλίδης, που μεγάλωσε στο Ρίο, επιστρέφοντας στην Ελλάδα έφερε την αγάπη και τη νοσταλγία για τη Βραζιλία. 

Έτσι, πριν από είκοσι ένα χρόνια γεννήθηκε η ιδέα για ένα αυθεντικό εστιατόριο βραζιλιάνικης κουζίνας  με την πολύτιμη βοήθεια Βραζιλιάνων επαγγελματιών στον τομέα της γαστρονομίας. Τον Ιούνιο, λοιπόν, του 1997 η πρώτη churrascaria (σουρασκαρία όπως προφέρεται), δηλαδή ένα εστιατόριο που βασίζεται στο ψητό κρέας (churrasco) άνοιξε τις πόρτες της στην Καλλιθέα, αποκτώντας φανατικούς θαμώνες. Και το όνομα αυτής φυσικά, προέρχεται από το γνωστό στάδιο Maracana , που είναι και  μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου - εξάλλου ο χώρος είναι γεμάτος με κορνίζες, βραζιλιάνικες ποδοσφαιρικές φανέλες, κύπελλα και αλλά πίνακες από αγώνες.

Οι τοίχοι είναι βαμμένοι στα εθνικά χρώματα της Βραζιλίας, δηλαδή σε κίτρινο και πράσινο, δημιουργώντας μια πολύχρωμη ζεστή ατμόσφαιρα, τα  τραπεζοκαθίσματα ξύλινα ενώ στην βασική αίθουσα η διακόσμηση ενισχύεται από έθνικ στοιχεία. Φυσικά λάτιν μουσική  συνοδεύει ευχάριστα το δείπνο σας

Οι συνταγές της κουζίνας τώρα είναι παραδοσιακές  και  προσφέρονται σε ένα μεγάλο ή μικρό μενού.  Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η κουζίνα της Βραζιλίας χαρακτηρίζεται από φρουτώδεις γεύσεις, στις οποίες κυριαρχούν ως επί το πλείστον η καρύδα και ο ανανάς. Στην ουσία, το Μaracana ακολουθεί ένα βραζιλιάνικο σύστημα σερβιρίσματος, το rodizio, σύμφωνα με το οποίο με αυτό ο πελάτης παίρνει ένα πιάτο από το salad bar και το γεμίζει μία φορά με ό, τι και όσο θέλει από την μεγάλη ποικιλία που υπάρχει.

Κατόπιν σερβίρονται τα παραδοσιακά μαγειρευτά από τη βραζιλιάνικη κουζίνα. Στη συνέχεια μπορείτε να δοκιμάσετε δέκα διαφορετικά είδη από ψητά κρέατα, που σερβίρονται ένα ένα σε σούβλες από τα κάρβουνα στο πιάτο σας. 

Συγκεκριμένα, δέκα σούβλες με δέκα διαφορετικά είδη κρεάτων –μοσχάρι φιλέτο με σκόρδο ή σε αλάτι , χοιρινά, κοτόπουλα, λουκάνικα, κοτομπέικον, μαμίνια και λόμπο, -παρελαύνουν από μπροστά σας, αλλά το βασικό είναι ότι μπορείτε να ξαναζητήσετε αυτό που σας άρεσε περισσότερο.

Ανάμεσα στα κρέατα, αλλάξετε τη γεύση σας με τηγανητή μπανάνα σας, ενώ στο τέλος θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα βραζιλιάνικο γλυκό  που δεν θα  βρείτε αλλού, όπως έναν κορμό σοκολάτας με μπόλικο ινδοκάρυδο, καθώς και τον παραδοσιακό βραζιλιάνικο καφέ (cafezinho).

Το μεγάλο μενού κοστίζει 22 ευρώ και μπορεί να το μοιραστούν δύο άτομα. 

Αντίστοιχα το μικρό μενού, που κοστίζει 17 ευρώ είναι ακριβώς ίδιο με το μεγάλο με τη μόνη διαφορά ότι  αντί για  δέκα κρέατα , προσφέρει πέντε. Τα κρέατα σερβίρονται πάντως και σε ατομικές μερίδες και συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Από  τις σαλάτες ξεχωρίζει η γλυκιά με πρασινάδες, καρύδα, ανανά και σταφίδες αλλά και η κλασική πατατοσαλάτα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε ένα «μαμίνια», ζουμερό μοσχάρι τυλιγμένο σε μπέικον, και ένα «λόμπο», χοιρινό παναρισμένο σε παρμεζάνα με ψητό ανανά.

Στην κάβα θα βρείτε πολύ καλά εμφιαλωμένα κρασιά μικρών οινοπαραγωγών, μπύρες ελληνικές και βραζιλιάνικες όπως η σκολ, αναψυκτικά ελληνικά και βραζιλιάνικα γκουαρανά .

Φυσικά δεν πρέπει με τίποτα να φύγετε αν δεν πιείτε  την αυθεντική caipirinha, μια από τις καλύτερες που θα βρείτε στην Αθήνα. Φτιάχνετε από φρέσκο lime (μοσχολέμονο), ζάχαρη, πάγο και κασάσα (cachaca), ήτοι το βραζιλιάνικο ρούμι από απόσταγμα ζαχαροκάλαμου. Μπορείτε να την παραγγείλετε σαν ατομικό ποτό, σε μισή ή ολόκληρη κανάτα που συνοδεύει ευχάριστα το φαγητό!

Ώρες λειτουργίας:  Τρίτη- Σάββατο από τις 18:00 Κυρθκαλη από τη 13:00, ενώ τις Δευτέρες το κατάστημα είναι κλειστό.

Κολοκοτρώνη 55 (από Θησέως 296), Καλλιθέα, 210 9400 801