Kατεβαίνοντας την Αθηναΐδος στην πολυσύχναστη πλέον περιοχή της πλατείας της Αγίας Ειρήνης, θα σας σπάσει τη μύτη μια μυρωδιά διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει για το φαγητό του δρόμου.
Πρόκειται για το Smokers, που ήρθε μετά από την επιτυχημένη πορεία στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο και στο κέντρο της Αθήνας για να απενοχοποιήσει τη γεύση και να μας μάθει ότι το άκρως γευστικό street food που όλοι αγαπάμε, δεν είναι απαραίτητα βλαβερό ή «βρώμικο»: αντίθετα μπορεί να είναι τρομερά θρεπτικό.
Σε ένα παλιό υφασματάδικο λοιπόν, το Smokers εγκατέστησε το καπνιστήριό του και ψήνει κρέατα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή με το natural style του, αφού η διακόσμησή του αποτελείται ως επί το πλείστον από ξύλο: ενώ τα φωτιστικά-γλάστρες και τα μεταλλικά κουβαδάκια στο ταβάνι δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό που συνήθως δεν συναντάμε στα κλασικά στέκια του street food.
Επίσης, στις δύο ανοιχτές κουζίνες, τα κρέατα -σε ολόκληρα κομμάτια, παρακαλώ- σιγομαγειρεύονται και καπνίζονται μπροστά στα μάτια σας και εν συνεχεία τεμαχίζονται. Έτσι παρακολουθείτε την παρασκευή του γεύματος και είστε βέβαιοι για την άριστη ποιότητα, αλλά και το σεβασμό που δείχνει ο σεφ στην πρώτη ύλη. Αν θέλετε, φυσικά, μπορείτε να πάρετε το φαγητό σας στο χέρι και να συνεχίσετε την βόλτα σας, ή να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και να ξεκουραστείτε στα τραπεζάκια του μαγαζιού και στους πάγκους.