Το Smokers μόλις ήρθε από τη Νέα Υόρκη στο κέντρο της Αθήνας και έφερε την υψηλή γαστρονομία στο street food  | 0 bovary.gr
Το Smokers μόλις ήρθε από τη Νέα Υόρκη στο κέντρο της Αθήνας και έφερε την υψηλή γαστρονομία στο street food | 0 bovary.gr
05|09|2018 11:40
SHARE
SMOKERS

Το Smokers μόλις ήρθε από τη Νέα Υόρκη στο κέντρο της Αθήνας και έφερε την υψηλή γαστρονομία στο street food


Kατεβαίνοντας την Αθηναΐδος στην πολυσύχναστη πλέον περιοχή της πλατείας της Αγίας Ειρήνης, θα σας σπάσει τη μύτη μια μυρωδιά διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει για το φαγητό του δρόμου.  

Πρόκειται για το Smokers, που ήρθε μετά από την επιτυχημένη πορεία στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο και στο κέντρο της Αθήνας για να απενοχοποιήσει τη γεύση και να μας μάθει ότι το άκρως γευστικό street food που όλοι αγαπάμε, δεν είναι απαραίτητα βλαβερό ή «βρώμικο»: αντίθετα μπορεί να είναι τρομερά θρεπτικό.

Σε ένα παλιό υφασματάδικο λοιπόν, το Smokers εγκατέστησε το καπνιστήριό του και ψήνει κρέατα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή με το natural style του, αφού η διακόσμησή του αποτελείται ως επί το πλείστον από ξύλο: ενώ τα φωτιστικά-γλάστρες και τα μεταλλικά κουβαδάκια στο ταβάνι δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό που συνήθως δεν συναντάμε στα κλασικά στέκια του street food. 

Επίσης, στις δύο ανοιχτές κουζίνες, τα κρέατα -σε ολόκληρα κομμάτια, παρακαλώ- σιγομαγειρεύονται και καπνίζονται μπροστά στα μάτια σας  και εν συνεχεία τεμαχίζονται. Έτσι παρακολουθείτε την  παρασκευή του γεύματος και είστε βέβαιοι για την άριστη ποιότητα, αλλά και το σεβασμό που δείχνει ο σεφ στην πρώτη ύλη. Αν θέλετε, φυσικά, μπορείτε να πάρετε το φαγητό σας στο χέρι και να συνεχίσετε την βόλτα σας, ή να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και να ξεκουραστείτε στα τραπεζάκια του μαγαζιού και στους πάγκους.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του σεφ Noel Christian Robert, που ήρθε από τον Μαυρίκιο πριν από  μερικά χρόνια κι αγάπησε την  Ελλάδα, βασίζεται στο slow cook, δηλαδή τον καπνιστό τρόπο αργού μαγειρέματος, που αναδεικνύει μοναδικά τις γεύσεις και θρεπτικά συστατικά των πρώτων υλών. 

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού μιλάμε για ένα κρέας αλειμμένο με μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών, που είναι ταυτόχρονα υγρό κι απίστευτα νόστιμο!

Ο Noel Christian τώρα εμπνέεται από τις κουζίνες του κόσμου και τη γαστρονομική παράδοση της πατρίδας του που την παντρεύει αρμονικά κι ευφάνταστα με ελληνικές συνταγές και προϊόντα, ενώ αγαπάει ιδιαίτερα τον υγιεινό τρόπο διατροφής.

Γι’ αυτό και χρησιμοποιεί πρώτες ύλες βιολογικές, όπως το αλεύρι λωτού, σπόρους chia ή λιναρόσπορο, που προσδίδουν στα πιάτα του θρεπτική αξία.

Τώρα στο μενού θα βρείτε μαύρο κόκορα ελευθέρας βοσκής από την Κρήτη, χεράκι προβατίνας, χοιρινή ωμοπλάτη Εύβοιας, λουκάνικο μαύρου χοίρου και προβατίνας από την Δράμα, Angry ribs (χοιρινά παϊδάκια πανσέτα) και black angus.

Όλα καπνίζονται in situ από 7 έως 17 ώρες γι' αυτό και λιώνουν στο στόμα. Τα κρέατα σερβίρονται είτε σε homemade ψωμί ατμού από αλεύρι λωτού- λέγονται pit master-  και συνοδεύονται με σπιτικές σως μέσα σε ψωμί Βαο Βun, είτε σε μερίδα που θα σας έρθει με πατάτα φουρνιστή με λιωμένο κασέρι και ανάμεικτη σαλάτα με spicy. 

Αν δεν μπορείτε να διαλέξετε, δοκιμάστε τον μαύρο κόκορα με αφρικανική σως peri peri και θα με θυμηθείτε. Εξαιρετικές είναι και η BBQ με σύκο, κονιάκ Μεταξά ή  πορτοκάλι. Αν θέλετε, βέβαια, μπορείτε να ζητήσετε κάποια extra υλικά με μια επιπλέον χρέωση, όπως σάλτσα μάνγκο ή γουαγκαμόλε, και φυσικά μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με μια από τις τέσσερις δροσερές σαλάτες του καταλόγου: μια πατατοσαλάτα με γιαούρτι, μουστάρδα και λαχανικά,  μια σαλάτα φασολιών τριών ειδών  με  γλυκιά  dressing μουστάρδας, την σούπερ υγιεινή κινόα με kale, αντζούγιες και κάπαρη ή τα γκουρμέ λαχταριστά καπνιστά μανιτάρια με dressing τρούφας.

Για τις υπογλυκαιμίες, υπάρχουν και δύο χειροποίητα γλυκά, που κι αυτά παρασκευάζονται από αλεύρι λωτού: το ηφαίστειο από Nutella, τυρί μασκαρπόνε και λάβα φράουλας, που είναι έτοιμο να εκραγεί  και τον Σχίνο, με κρέμα γλυκιά, μαστίχα Χίου, και butterscotch.

Oι τιμές για τα Pit Master ξεκινούν από 2.80 και φτάνουν μέχρι 8 ευρώ, ενώ οι μερίδες κυμαίνονται ανάμεσα στα  7.20- 12.50 ευρώ. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να παραγγείλετε μια ποικιλία κρεατικών, ώστε να τα δοκιμάσετε όλα και να έχετε μια πλήρη εικόνα, με 16.50 ευρώ. 

Αθηναΐδος 3, Αθήνα, 21 0323 8177

TAGS