Bad Tooth: Ένα χαλασμένο δόντι στην καρδιά του Ψυρρή παίζει μουσικάρες και έχει άρωμα Νέας Υόρκης  | 0 bovary.gr
Bad Tooth: Ένα χαλασμένο δόντι στην καρδιά του Ψυρρή παίζει μουσικάρες και έχει άρωμα Νέας Υόρκης | 0 bovary.gr
15|09|2018 09:28
SHARE
BAD TOOTH

Bad Tooth: Ένα χαλασμένο δόντι στην καρδιά του Ψυρρή παίζει μουσικάρες και έχει άρωμα Νέας Υόρκης


Δεν έχεις νοσταλγήσει ένα μέρος που μπορείς να πας, να πιεις το ποτό σου και να ακούσεις καλή και ψαγμένη μουσική;

Τα τελευταία χρόνια, μπορεί να άρχισαν μεν να ξεφυτρώνουν αμέτρητα μπαράκια στην αθηναϊκή νύχτα, αλλά ελάχιστα από αυτά ξέρουν ότι «το έχουν» στο συγκεκριμένο θέμα.

Το «Bad Tooth» στου Ψυρρή, όμως, αποτελεί μια ειδική περίπτωση, αφού φέτος το καλοκαίρι γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια και μπαίνει δυναμικά στη δεύτερη σεζόν λειτουργίας, έχοντας ήδη γίνει γνωστό για τις επιλογές του και τα φοβερά του live. 

H Αγγελική Δανοπούλου (που έχει το vintage shop «Γουαδελούπη»), εντόπισε το κενό που υπήρχε στην Αθήνα κι έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό της χώρο στο στενό του Κακουργιοδικείου. 

Ο χώρος θυμίζει κλαμπ της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ‘70, στιλάτος και κατάμαυρος με μεγάλη μπάρα που παραπέμπει σε ποτάδικο, ενώ από τα ηχεία ακούτε δυνατά punk-rock-garage-new wave.

«Ξεκινήσαμε καταρχάς τρεις φίλοι, μέναμε και οι τρεις στο εξωτερικό και γυρνώντας συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει ένα μαγαζί που να είναι στα γούστα μας. Κάπως έτσι βρήκαμε αυτό το κτίριο, μιας και κινούμασταν στην περιοχή και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Βad Τooth».
 

Μπαίνοντας θα δείτε και το logo του μαγαζιού με λευκά γράμματα, κι από πάνω μία στρογγυλή μαυροκόκκινη ριγέ τέντα που θυμίζει έντονα την αισθητική του CBGB.

Άλλωστε, όπως λένε και τα παιδιά του μαγαζιού, είχαν έντονες επιρροές από το CBGB αλλά και το coffee shop Hill Street Blues στο Άμστερνταμ όπου έμενε η Αγγελική. Στη σκηνή του όταν δεν γίνεται live, υπάρχει ένα επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι, - το πρωί αν θέλετε μπορείτε να παίξετε κιόλας ενώ οι τοίχοι του είναι γεμάτοι με tags και graffiti, οπότε κι εσείς μπορείτε να εκφραστείτε, αλλά πάντα με σεβασμό στη διαφορετικότητα, μιας και οτιδήποτε ρατσιστικό ή ομοφοβικό διαγράφεται, όπως μας λέει η Αγγελική.

«Φαντάστηκα ότι η αισθητική του χώρου θα φαινόταν περίεργη στον πολύ κόσμο. Ένα χαλασμένο δόντι, ας το πούμε έτσι, στην καρδιά μιας μεγάλης αστικής πόλης, γι’ αυτό άλλωστε του δώσαμε κι αυτή την ονομασία. Το Βad Tooth, λοιπόν, αγαπάει τις σκληρές μουσικές και ήχους, αλλά και τον τρόπο και στάση ζωής που συχνά ονομάζονται «υποκουλτούρα», γι’ αυτό και το θεωρούμε subcultural bar. Βασικά, όμως, θέλαμε ένα μαγαζί που κατά βάση θα  μας άρεσε να πηγαίνουμε», μας εξηγεί.

Τι θα ακούσετε στο Bad Tooth; 

Από punk, psych rock, garage, rockabilly, surf, post-punk, new wave, dark wave, EBM), μέχρι old school επιλογές και rock 'n roll. 

Οι Dj’s εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα, ενώ τέσσερις με έξι φορές τον μήνα εδώ γίνονται και επιλεγμένα live (υπεύθυνος για τα οποία είναι ο Κώστας Φουρίκος) με γνώμονα πάντα την αγάπη και το γούστο των παιδιών του μαγαζιού που θέλουν να εμφανίζονται σε αυτό μπάντες που τους  εμπνέουν.

«Τα συγκροτήματα που φιλοξενούμε παίζουν από punk  rock  μέχρι garage, ενώ κάθε Τρίτη έχουμε hip hop. Συνήθως έχουμε ελληνικές μπάντες, καθώς αγαπάμε τον ελληνικό στίχο, αλλά μερικές φορές φιλοξενούμε και συγκροτήματα από εξωτερικό», λέει η Αγγελική.

Τι θα πιείτε; 

Είπαμε το μαγαζί είναι ένα αυθεντικό ποτάδικο με καθαρές special και premium επιλογές, μπύρες, καλό κρασί που φτιάχνουν ντόπιοι παραγωγοί μέχρι Matte (φυτικό energy drink– πολύ γνωστό στο Βερολίνο ).

Κι όλα σε καλές τιμές: από 5€ το απλό ποτό, από 4€ οι μπύρες, ενώ συνοδεύονται από τέλεια φιστίκια με κέλυφος ή αλλιώς «τα φιστίκια του Σούπερ Γκούφυ» που καταφτάνουν σε χαρτί λαδόκολλας.

Αν πάλι πεινάτε πολύ μπορείτε να παραγγείλετε και μια ψητά πατάτα σε τρεις εκδοχές: καπνιστή με μπέικον, τυρί  και καπνιστό αλάτι, με λαχανικά και λιωμένο τυρί, ή μια πιο πικάντικη με χαλαπένιος και ταμπάσκο.

Ώρες λειτουργίας: Ανοίγει καθημερινά από τις 16. 00 και κλείνει νωρίς το πρωί.

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, 21 3090 7715

TAGS