Unsplash
Unsplash
16|09|2018 08:47
SHARE
BURGER FEST

Zoυμερά μπιφτέκια, χειροποίητα ψωμάκια αλλά και έθνικ γεύσεις στο Burger Fest


Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, για τρεις μέρες, γεμίζει αφράτα ψωμάκια και ζουμερά burgers, μιας και θα φιλοξενήσει το Burger Fest της Αθήνας, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival της πόλης, που επιστρέφει και το 2018.

Έτσι 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου, μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και burger houses της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα σερβίρουν τις δικές τους ανεπανάληπτες γευστικές προτάσεις με λαχταριστά πιάτα από τα αγαπημένα μας μπιφτεκόψωμα.

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις που θα προκαλέσουν εκρήξεις απόλαυσης στον ουρανίσκο, από παραδοσιακά αμερικάνικα μέχρι bao buns και συνταγές με κροκόδειλο!   

Ποιοι συμμετέχουν;

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει χειροποίητα buns ζυμωμένα με μπίρα, προσθέτει απίθανα υλικά και τα δικά του μυστικά για να μας χαρίσει μια ανεπανάληπτη street food εμπειρία. Το Juicy Grill του Χολαργού, ο περσινός νικητής των βραβείων του φεστιβάλ, θα είναι και πάλι μαζί μας με σκοπό να προσφέρει το κορυφαίο burger house και τα trademark πιάτα που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Burger Fest/ Facebook
Burger Fest/ Facebook

Έτερος γνωστός σεφ, ο Χάρης Μπονάνος, ανακατεύει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με επιρροές από την Κούβα και την Ιαπωνία, δημιουργώντας comfort γεύσεις, όπως bao με γαρίδες, καπνιστό μοσχαρίσιο λουκάνικο, λάχανο kimchi και μαρμελάδα chipotle, όλα φυσικά σε χειροποίητα ψωμάκια.

Τα αγαπημένα Po' boys με το αυθεντικό Southern BBQ  θα σιγοκαπνίζουν όπως μόνο εκείνα ξέρουν Low and Slow κρέατα, ενώ η ομάδα του Μikaello και τα εξαιρετικής ποιότητας Homemade Burgers έρχονται με το σύνθημα «Για να νιώθουμε καλά, πρέπει να τρώμε σωστά».

Burger Fest/ Facebook
Burger Fest/ Facebook

Το ΜeatLab, μια νέα άφιξη στη πόλη που μας συστήνεται ως η πρώτη «Sandwich Fabrica» κρεάτων και σε συνεργασία με το «Franklyn Smokehouse», θα ετοιμάσει για εμάς ψωμιά γλυκοπατάτας, χειροποίητο ψωμί ατμού τύπου bao, καραμελωμένες πανσέτες και καπνιστά Pulled Pork.

Οι πάντα δημιουργικοί Αδερφοί Καχούνογλου, (από The Big Kahuna), ξαναγυρνούν στον «τόπο του εγκλήματος» - αφού από εδώ το 2016 ξεκινήσε η ανοδική τους πορεία-  με τα πιο ανορθόδοξα exotic burgers και μια ειδική συνταγή κροκόδειλου.

Φυσικά από μια τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει το εστιατόριο που έμαθε στους Έλληνες τα burger, δηλαδή τα Goody’s που εδώ και τέσσερις δεκαετίες αποτελούν σταθερή αξία. Επίσης, για όσους επιμένουν κλασικά, ο Λόρδος θα ψήνει τα δικό του burger με χειροποίητο ψωμάκι και μπιφτέκι.

Burger Fest/ Facebook
Burger Fest/ Facebook

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του προγράμματος, η ομάδα του Fafolias, που σαν χαμαιλέοντας θέλει να ετοιμάζει πιάτα ανάλογα με τα υλικά που βρίσκει.

Από ό,τι μαθαίνουμε στους πάγκους τους θα δοκιμάσουμε Bao Duck Burger, Donut burger, αλλά κι ένα συγκλονιστικό crispy -sticky chicken burger! 

Κι αυτή τη φορά έχουμε αφίξεις από τη Βόρεια Ελλάδα και δη την Θεσσαλονίκη, που ως γνωστόν έχει αναγάγει το φαγητό σε επιστήμη.

Burger Fest/ Facebook
Burger Fest/ Facebook

Η Εβόρα, λοιπόν, κατεβαίνει δυναμικά και θα μας συστήσει ιδιαίτερες γεύσεις κρεάτων όπως βουβάλι και αγριογούρουνο, όλα από τον νομό Σερρών.

Μαζί της, το πασίγνωστο Tarantino με τις σαλονικιώτικες προτάσεις του, που περιλαμβάνουν από pulled pork, beef brisket μέχρι και 100% Black Angus Burgers, αλλά και τα Pax burgers που έχουν ξετρελάνει τη συμπρωτεύουσα.

Φυσικά από τη γιορτή δεν θα λείπει η μουσική. Την πρώτη μέρα οι Gadjo Dilo θα μας ξεσηκώσουν, ενώ πιο πριν θα ανοίξουν το Φεστιβάλ ο MCD μαζί με την Idra Kayne.

Tη δεύτερη ημέρα θα απολαύσουμε τον International Showman Tonis Sfinos μαζί με τους The Jaguar Bombs και σε After Party τους Βιετνάμ, ενώ η τρίτη μέρα κλείνει πανηγυρικά με Koza Mostra και Blend Mishkin & Roots Evolution.

Εισιτήρια: 5 ευρώ με μπύρα (4 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & πολύτεκνους).

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή: 17:00 - 00:00

Σαββάτο: 13:00 - 00:00

Κυριακή 13:00 - 00:00