Μeat Lab: Σε αυτό το σαντουιτσάδικο στο κέντρο της Αθήνας το κρέας σιγοψήνεται για ώρες | 0 bovary.gr
Μeat Lab: Σε αυτό το σαντουιτσάδικο στο κέντρο της Αθήνας το κρέας σιγοψήνεται για ώρες | 0 bovary.gr
25|09|2018 09:57
SHARE
MEAT LAB

Μeat Lab: Σε αυτό το σαντουιτσάδικο στο κέντρο της Αθήνας το κρέας σιγοψήνεται για ώρες


Ένα σαντουιτσάδικο στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από τη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης, έρχεται να ανατρέψει όλα όσα νομίζουμε για το «βρώμικο» και το street food.

To Meat Lab, που μόλις άνοιξε και συστήνεται στο κοινό ως η πρώτη «Sandwich Fabrica», μπορεί να έχει την ταυτότητα μιας καντίνας, όμως, εδώ το κρέας καπνίζεται για ώρες και όλες οι πρώτες ύλες είναι αρίστης ποιότητας. Ο Χάρης Γερουλάνος ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μιχάλη Βραχλιώτη στον δρόμο της Χατζηχρήστου και δημιουργούν γρήγορο φαγητό, αλλιώτικο από όσα έχουμε συνηθίσει.

Ο Χάρης για πάνω από είκοσι χρόνια δούλευε σε μεγάλη αλυσίδα μπεργκεράδικων και ο Μιχάλης έχει ζήσει στην Αγγλία και την Ολλανδία, μέχρι που έμαθε σε ένα steak house στην Ιρλανδία πώς μπορείς να προετοιμάζεις κρέας σε ένα καπνιστήριο. Έτσι πριν από από δύο χρόνια, έφερε ένα καπνιστήριο από την Αμερική και ξεκίνησε το Franklyn Smokehouse.

 Συμμετείχε σε διάφορα burger festivals στην πόλη, απέκτησε το δικό του κοινό και σήμερα πλέον με τη συνδρομή του Χάρη αποφάσισαν να φτιάξουν στο Κουκάκι το Meat Lab, με σκοπό να μας προσφέρουν μια γνήσια γαστρονομική απόλαυση.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι όλα τα ψωμάκια είναι χειροποίητα και φτιάχνονται κατά παραγγελία αποκλειστικά για το μαγαζί, ενώ τα κρέατα σιγοψήνονται για ώρες σε ξύλο – η μυρωδιά τους θα σπάσει την μύτη αν βρεθείτε στην περιοχή!

Όλα τα κρέατα πάντως σερβίρονται με διάφορους τρόπους, πάντα, όμως, στη λογική του σάντουιτς.

Ο κατάλογος του Μeat Lab συνδυάζει γνωστές αμερικανικές γεύσεις του δρόμου που όλοι αγαπάμε με κουζίνες διαφόρων χωρών, οπότε εδώ θα απολαύσετε bao bun με μπιφτέκια, αλλά και πολλές διαφορετικές εκδοχές ποιοτικού κρέατος μέσα σε ποικιλία ψωμιών. Ο φρέσκος κιμάς κοτόπουλου που φτιάχνεται με μια δική τους μυστική συνταγή συνδυάζεται με σάλτσα honey mustard, μαρούλι, ντομάτα, κρέμα τυριού, onion rings και τηγανιτή πατάτα hash brown σε ψωμί φτιαγμένο από βρώμη. 

Το φοβερό smokehouse burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200 γραμμαρίων, παντρεύεται με cheddar, bacon, iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, chilli mayo και πίκλες και σερβίρεται σε ψωμί γλυκοπατάτας.

Ένα χειροποίητο ψωμάκι ατμού τύπου bao που γεμίζεται με pulled pork αργοψημένο για ώρες στο καπνιστήριο, σπιτική ασιατική bbq από όστρακα, πίκλες και coleslaw, συνδυάζει την ασιατική παράδοση με την αμερικανική κουλτούρα. 

Δοκιμάστε, επίσης, το brisket sandwich με κομμάτια μοσχαρίσιου στήθους καπνισμένα για δέκα ώρες με σάλτσα barbeque, ρόκα, ντομάτα και βούτυρο από γκοργκοντζόλα, αλλά και μια tostada από την Kούβα με κομμάτια χοιρινής πανσέτας που καπνίζονται για έξι ώρες και συνδυάζονται με bbq meat lab sauce, μουστάρδα, cheddar, iceberg και πίκλες.

Μπορείτε, επίσης, να παραγγείλετε την κλασική συνταγή από τη Φιλαδέλφεια, το cheese steak sandwich, με μοσχαρίσια ταλιάτα από χτένι σε αφράτο ψωμί με βούτυρο, με σάλτσα τυριών, κρεμμύδια και σωταρισμένες πράσινες πιπεριές, horseradish mayonnaise και Jalapeños. 

Εδώ, επίσης, θα βρείτε και το γνωστό hot dog, που φτιάχνεται με χοιρινό λουκάνικο γεμιστό και συνοδεύεται με παρμεζάνα, coleslaw, πίκλες και καραμελωμένα κρεμμύδια, ενώ θα βρείτε και μια πιο πειραγμένη εκδοχή, το red dog, με κομμάτια χοιρινής καπνιστής μπριζόλας, coleslaw με μήλο, κύβους πατάτας, μουστάρδα και flakes κόκκινου γλυκού πιπεριού σε μακρόστενο αφράτο ψωμάκι. Κι επειδή το burger θέλει την τηγανητή πατάτα του ως συνοδευτικό, στο Meat Lab θα βρείτε φρέσκες τριπλοτηγανισμένες (και με τη φλούδα τους, παρακαλώ) με χειροποίητη πάπρικα, πατάτες αμερικανικού τύπου, ή μια  παραλλαγή σε κύβους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε μια μερίδα γλυκοπατάτες. Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, οι τιμές των burgers και των σάντουιτς ξεκινούν από 4,90 και φτάνουν τα 7,50 ευρώ, ενώ σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί και υπηρεσία delivery. 

Χατζηχρήστου 29, Κουκάκι, 210 9241390