Unsplash
Unsplash
29|09|2018 13:19
SHARE
TASTE OF ATHENS

Taste of Athens: Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή της πόλης ξεκινάει


Οι καλύτεροι σεφ, τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης, διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, εξαιρετικά κοκτέιλς και ποτά είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το Taste of Athens, ένα από μεγαλύτερα φεστιβάλ φαγητού που έρχεται και στην Αθήνα στο ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων σημαντικοί γαστρονομικά προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ.  Φέτος, για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να το φιλοξενήσουμε και στην Αθήνα, από τις 30 Σεπτεμβρίου τελικά- άλλαξε η ημερομηνία λόγω των καιρικών συνθηκών- έως τις 2 Οκτωβρίου. Η ελίτ της γεύσης, 12 κορυφαίοι σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, αλλά και βραβευμένοι σεφ από το εξωτερικό θα ετοιμάσουν για εμάς εξαιρετικά πιάτα σε απίστευτα χαμηλές τιμές (από 3 έως 12 ευρώ).

Τι πρέπει να ξέρετε:

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο τετράωρα slots, από τις 12:00 έως τις 16:00 και από τις 18:30 έως τις 22:30. Με την αγορά κάθε εισιτηρίου, εξασφαλίζετε την είσοδό σας σε ένα μόνο slot. Οι επισκέπτες αγοράζουν το πιάτο ή τα πιάτα της επιλογής του από κάθε εστιατόριο, στις τιμές των 3, 6, 9 η 12 ευρώ, αποκλειστικά μέσω της χρήσης της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας τους. Τα εστιατόρια και τα μπαρ της διοργάνωσης δεν δέχονται μετρητά.

Όμως θα χρειαστείτε κάποια χρήματα, αν θέλετε να αγοράσετε κάποια προϊόντα στο gourmet marketplace. Η διαδικασία εξυπηρέτησης των επισκεπτών γίνεται μέσω self-service. Ο επισκέπτης παραγγέλνει το πιάτο της επιλογής του, πληρώνει μέσω της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας του και εν συνεχεία παραλαμβάνει το πιάτο του και είναι σε θέση να το απολαύσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Taste of Athens. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται στα cocktail και wine bars της διοργάνωσης. Δώδεκα, λοιπόν, κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα στήσουν τα κιόσκια τους και θα παρουσιάζουν μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους.

Οι συμμετέχοντες:

Η Σπονδή με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο εγχείρημά του, το μπιστρό Bites & Wine (σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο), το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene του Άρη Βεζενέ αλλά και το ολοκαίνουργιο Βirdman, μια ιδιοσυγκρασιακή γιαπωνέζικη παμπ (σε συνεργασία με τον σεφ Takaaki Otsuka), το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο  θα μαγειρέψουν αυτό το γευστικό τετραήμερο και θα μας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης τους.

(Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το μενού του κάθε εστιατορίου μπορείτε να  επισκεφτείτε τη σελιδα του φεστιβάλ https://athens.tastefestivals.com/el/menus/ )

Unsplash
Unsplash

Τιμές: 

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει:

  • free ice-cream treat
  • 40 μοναδικά πιάτα από τους 12 κορυφαίους Chef & τα εστιατόριά τους που συμμετέχουν στο Taste of Athens σε προνομιακές τιμές των 3, 6, 9 και 12 ευρώ, και Premium ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, Cocktail από διεθνώς αναγνωρισμένους mixologists και γευσιγνωσίες με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.
  •  Είσοδο σε live performances στο Taste Theatre, το κεντρικό stage της διοργάνωσης από εμβληματικές φυσιογνωμίες, πρωταγωνιστές της διεθνούς και εγχώριας γαστρονομικής σκηνής.

Τα VIP εισιτήρια ανέρχονται στα 45 ευρώ και προσφέρουν κάποιες έξτρα παροχές. Τα παιδιά κάτω των έξι ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Η ακύρωση γίνεται με τους εξής τρόπους: Αν τα εισιτήρια έχουν αγοραστεί με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα θα πρέπει να γίνει αίτηση ακύρωση στο support@viva.gr και τα χρήματα θα επιστραφούν άμεσα στην εν λόγω κάρτα. 

Unsplash
Unsplash

Δράσεις:

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με τον Σωτήρη Κοντιζά του Nolan που ως Master of Ceremony θα υποδεχθεί τους εκλεκτούς καλεσμένους. Θα έχουμε χαρά να δούμε από κοντά τον Ελληνοαυστραλό George Calombaris και τον Γάλλο Pascal Aussignac που έχει ξεχωρίσει στο Taste of London, τον Γάλλο Arnaud Bignon ο οποίος για χρόνια ήταν επικεφαλής στη Σπονδή, τον πασίγνωστο Στέλιο Παρλιάρο και την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου στο φετινό διαγωνισμό του S.Pellegrino «Υoung Chef 2018».

Επίσης, σεφ όπως ο Ανδρέας Λαγός, η Ντίνα Νικολάου, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Κιλτσικσής από το εστιάτοριο Feyrouz θα ετοιμάσουν live τις δημιουργίες τους. Και τις τρεις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του ελληνικού WorldClass Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events -όπως το πώς δημιουργεί κανείς τα δικά του κοκτέιλ στο σπίτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ δεν θα λείπουν μουσικά events: DJ sets με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς, αλλά και live performances από jazz μουσικά σχήματα στο entertainment zone, θα μας κρατούν συντροφιά ενώ εμείς θα απολαμβάνουμε εκλεκτές συνταγές.

Τέλος, στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε» συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη». Το πρόγραμμα ενημέρωσης φέρνει στο φως τα πολλαπλά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της μείωσης της σπατάλης των τροφίμων.

Μέσω της διάσωσης και της προσφοράς περισσευούμενων τροφίμων, από τον ιδιώτη μέχρι την μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και από τον αγρότη μέχρι το φούρνο της γειτονιάς, με το Μπορούμε έχουμε όλοι τη δυνατότητα να στηρίξουμε τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες προσφέροντας σημαντική βοήθεια.