The Odeon/Facebook
The Odeon/Facebook
02|10|2018 13:36
SHARE
THE ODEON

The Odeon -Ένα bistro φέρνει γαλλικό αέρα στη Βαλαωρίτου


Με την έναρξη του φθινοπώρου σε πολλές γωνιές της πόλης άρχισαν να ξεφυτρώνουν νέα στέκια. Ένα από αυτά είναι και το εκλεπτυσμένο Odeon, με την υπογραφή του Δήμου Στασινόπουλου (γνωστός από το Giacomo στη Κηφισιά), ο οποίος σε συνεργασία με τον Πέτρο Κωστόπουλο, αποφάσισε να φέρει γαλλικό αέρα στο Κολωνάκι.

Εκεί, λοιπόν, που βρισκόταν το ιστορικό «Jimmy’s» στη Βαλαωρίτου, θα βρείτε αυτό το all day restaurant που είναι εμπνευσμένο από τα αμερικανικής αντίληψης γαλλικά μπιστρό Pastis & Balthazar.

Οι γνωστές καρέκλες των γαλλικών μπρασερί κι ο δερμάτινος κόκκινος καναπές δίνουν το στίγμα της διακόσμησης, που έχει επιμεληθεί η Αφροδίτη Μπονάτσου (από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Stones and Walls») και θα σας κάνει να πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε μια γειτονιά του Παρισιού. Τα μικρά λουλουδάκια στα τραπεζάκια είναι μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, ενώ οι τεράστιες τζαμαρίες αφήνουν το φως να μπαίνει στον χώρο και εμάς να χαζεύουμε ανενόχλητοι την κίνηση του δρόμου. 

Το Odeon ξεκινά να σερβίρει καθημερινά από νωρίς το πρωί (στις 8:00): μυρωδιές από ολόφρεσκα κρουασάν, μπριός, κροκ μεσιέ, ομελέτες και μπαγκέτες, θα σας σπάσουν την μύτη και θα σας ανοίξουν την όρεξη για ένα απολαυστικό πρωινό, ενώ καθημερινά εδώ μπορείτε να απολαύσετε και brunch, χωρίς, μάλιστα, χρονικούς περιορισμούς. Αργότερα, αρχίζουν οι προτάσεις του καταλόγου ενώ το καμπανάκι για την τελευταία παραγγελία στην κουζίνα είναι στις 11 μ.μ.

Το μενού που σχεδίασαν ο Πέτρος Κωστόπουλος μαζί με τον σεφ Δημήτρη Σταμούδη, περιλαμβάνει κλασικές, απλές όσο πρέπει για τον χαρακτήρα του μαγαζιού και καλοφτιαγμένες συνταγές, εμπνευσμένες από τη γαλλική κουζίνα.

Ξεκινήστε, όπως οι Γάλλοι με μια σούπα ημέρας, και συνεχίστε με εκλεπτυσμένα ορεκτικά. Αξίζει να δοκιμάσετε το ταρτάρ μοσχαριού με κάπαρη που έρχεται με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, ή το ταρτάρ τόνου με κόλιανδρο κι αβοκάντο, ενώ μια κλασική γεύση είναι και τα σπαράγγια με καβουρντισμένο φουντούκι, ή το καρπάτσιο καπνιστού σολομού με creme fraiche και λεμόνι.

Στις σαλάτες ξεχωρίζει η Νισουάζ, με φρέσκο τόνο, πατάτες σωτέ φασολάκια κι αυγό, ή μια πράσινη με γαλλικό κατσικίσιο τυρί ψημένο μέλι και φραμπουάζ.

Στα κυρίως θα βρείτε ένα ζουμερό χοιρινό σνίτσελ αλά μιλανέζε με πιπεράτη σάλτσα, κοτόπουλο με πράσα και σως μουστάρδα που είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο, σολωμό με μια κρούστα μουστάρδας που ισορροπεί τη λιπαρότητα του ψαριού και το οποίο σερβίρεται με φακές, αλλά και τόνο με ελαιόλαδο, βραστά λαχανικά και κάπαρη. Από τα must του καταλόγου είναι και η γκουρμέ πάπια κονφί με τη διακριτική σος από μύρτιλα, που συνοδεύεται με πουρέ γλυκοπατάτας.

Όλα τα ψωμιά και τα κρουασάν που χρησιμοποιούνται είναι γαλλικά, όπως και αρκετά προϊόντα, ενώ δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις πρώτες ύλες που τις προμηθεύονται από Έλληνες παραγωγούς και στην εποχικότητα, γι’ αυτό και το μενού ανανεώνεται.

Στο τέλος, για επιδόρπιο μπορείτε να απολαύσετε χειροποίητα γλυκά, που φτιάχνονται in situ, όπως μια crème brulee με βανίλια και φραπουάζ, ή το δροσερό κι ελαφρύ μιλφέιγ λεμόνι. Στην κάβα, τώρα, θα βρείτε μια καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, με 26 ετικέτες από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες με ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτές από τις χώρες του Νέου Κόσμου -ενώ στην μπάρα ο Πέτρος Δανέζης ετοιμάζει signature cocktail. Αξίζει πάντως να ρίξετε μια ματιά και στην spirits list που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα premium ουίσκι.

 Μπορείτε να συνοδεύσετε το κρασί σας με ένα πλατό τυριών κι αλλαντικών με χειροποίητη μαρμελάδα εποχής και κριτσίνια.
 

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής.

Βαλαωρίτου 7, Κολωνάκι, 210 3645023

TAGS