Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
03|10|2018 14:00
SHARE
ΚΑΡΟΛΟΣ

Στον Κάρολο, την hot άφιξη της Νέας Σμύρνης, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε σκηνικό του Λάνθιμου


Το όνομα «Κάρολος» έχει προέλευση από την αρχαία βορειογερμανική λέξη «charal» που σημαίνει «ισχυρός άνδρας».

Mερικά ονόματα δημιουργούν αμέσως συνειρμούς: κάτι ευγενές και φίνο περιμένεις να δεις ακούγοντας αυτή τη λέξη.

Στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου στη Νέα Σμύρνη, σε υποδέχεται ο «Κάρολος». Το wine bar-food των νοτίων προαστίων με την κατάφυτη αυλή και τα τραπέζια από μάρμαρο και ξύλο, είναι μια νέα πρόταση για τα πρωινά και τα βράδια μας.

Η διακόσμηση στο εσωτερικό του μαγαζιού είναι μια μίξη στοιχείων. Ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια χαλαρωτική αίσθηση ιδανική για «αποσυμπίεση» μετά από μια γεμάτη ημέρα.

Έχει την υπογραφή των Ghost Designers: με αναφορές στα 60s και σκανδιναβικού χαρακτήρα διακοσμητικές πινελιές. Σε πολλούς, θυμίζει κάτι από σκηνικό ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Κάρολος έχει ανοιχτές τις πόρτες του από το πρωί μέχρι το βράδυ: σου προσφέρει έναν απολαυστικό καφέ το πρωί και καθώς η μέρα περνά, δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να σου προσφέρει ένα καλοχτυπημένο κοκτέιλ το βράδυ.

Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν

Αγαπά το καλό ελληνικό κρασί και γι’αυτό το λόγο, στο εσωτερικό του δεσπόζει μια κάβα με ετικέτες κρασιών από όλη την Ελλάδα. Ποιος μπορεί εύκολα να αρνηθεί ένα ποτήρι με εκλεκτό κρασί;

Το παζλ των γεύσεων συμπληρώνεται με επιλογές που έχουν άρωμα ελληνικό: φρυγανισμένο ψωμί της πέτρας συνοδεύεται από τυριά και αλλαντικά μικροπαραγωγών της Ίου, της Νάουσας και των Μεσογείων.

Τα όσπρια έρχονται από τα Γιάννενα, η φάβα από τον Φενεό: συνδυάζονται με χταποδάκι φρέσκο και πέστροφα και παρασύρουν τον ουρανίσκο σε ιδιαίτερα γευστικά μονοπάτια.

Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν

Ο Κάρολος είναι το νέο στέκι της πόλης και ήρθε για να γίνει μια πρόταση με άποψη στο μενού της αθηναϊκής εστίασης.

Ο ζεστός χώρος του και οι προσεγμένες γεύσεις του θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το μαγαζί ποντάρει στην καλή πρώτη ύλη. Και όπου υπάρχει «καλή πρώτη ύλη», χτίζεται κάτι επιτυχήμενο. 

Κάρολος, Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη 

Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν