Αναμφίβολα η γαλλική κουζίνα είναι από τις καλύτερες του πλανήτη.
Εκλεπτυσμένη και ευφάνταστη, έχει επηρεάσει τη γαστρονομία παγκοσμίως, όποτε δικαίως θεωρείται η «βασίλισσα της γεύσης».
Η ιστορία της ξεκινάει τον 14ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου XV, οπότε άρχισαν να γράφονται και τα πρώτα βιβλία μαγειρικής.
Όμως, οι γαλλικές συνταγές δεν είναι εύκολες, απαιτούν γνώσεις και δεξιοτεχνία, οπότε σε λίγα μέρη στην Αθήνα μπορείτε πραγματικά να τις απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο.
Εμείς τα βρήκαμε και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
1) Σπύρος και Βασίλης
Πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, δυο αδέρφια, ο Σπύρος και ο Βασίλης Πολυμέρης, το 1974, τότε που η ταβέρνα ήταν η μοναδική επιλογή εξόδου των Αθηναίων, άνοιξαν αυτό το υπέροχο εστιατόριο με την καταπληκτική αυλή και μας έμαθαν να τρώμε φιλέτο καφέ ντε Παρί, με μια μυστική σως που δεν ξέρει ούτε καν ο σεφ του εστιατορίου, -αφού η συνταγή περνάει από πατέρα σε γιο-, σαλιγκάρια μπουργκινιόν, κρεμμυδόσουπα, αλλά και φοβερές κρέπες, με τυρί και σπανάκι, όπως τις φτιάχνουν στο Παρίσι.
Σήμερα, τα ηνία του μαγαζιού έχει αναλάβει ο γιος του Βασίλη, ο Γιώργος, ο οποίος διατηρεί την οικογενειακή παράδοση. Εντυπωσιακό είναι ότι το μενού παραμένει ως έχει χρόνια τώρα, αφού οι θαμώνες του το ζητούν επίμονα.
Πολλοί διάσημοι έχουν καθίσει στα τραπέζια του, από τη Μελίνα Μερκούρη και την Μονσερά Καμπαγιέ, μέχρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Προσέξτε τη διακόσμηση του εστιατορίου στην οποία έχει συμβάλλει με τις συμβουλές και ο ζωγράφος Γιάννης Μόραλης. Μην παραλείψετε να τελειώσετε το δείπνο σας με το χειροποίητο σουφλέ σοκολάτας, το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα.
Λάχητος 5, Κολωνάκι, 21 0723 7575