Pop Up Cocktail Bar/ Facebook
Pop Up Cocktail Bar/ Facebook
23|10|2018 12:40
SHARE
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

10 hot μαγαζιά στη Νέα Σμύρνη -Για καφέ, φαγητό και κοκτέιλ στην πιο «ζωντανή» περιοχή της πόλης


Μία από τις πιο ιδιαίτερες συνοικίες των νοτίων προαστίων, πολύ κοντά στη θάλασσα, με υπέροχη πλατεία που σφύζει από ζωή: η Νέα Σμύρνη εδώ και δεκαετίες έχει τους δικούς της φανατικούς θαμώνες. Aξίζει να την επισκεφτείτε και, μάλιστα, μπορείτε να συνδυάσετε την έξοδό σας με μία βόλτα πριν στα μαγαζιά, καθώς διαθέτει μία από τις πιο ενημερωμένες αγορές στην πόλη.

1) Classic Nouveau

Το πρώτο wine bar της περιοχής, όπου θα βρείτε πάνω από εβδομήντα ετικέτες Ελλήνων παραγωγών, πολλές εκ των οποίων μπορείτε να απολαύσετε και σε ποτήρι, ενώ εξαιρετικά είναι και τα συνοδευτικά, όπως οι ποικιλίες αλλαντικών, τυριών (πολλά ελληνικά, όπως αρσενικό Νάξου, λαδοτύρια κ.λπ.) .

Επίσης, εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε κι έναν special καφέ, που εισάγεται από την Κολομβία και καβουρδίζεται στο μαγαζί για να είναι ολόφρεσκος. Συχνά, οι ιδιοκτήτες διοργανώνουν και τις βραδιές γευσιγνωσίας, αλλά και lives που κινούνται σε jazz και soul ρυθμούς.

Ελ. Βενιζέλου 25, Νέα Σμύρνη, 210 9316535

2) New habits

Ένα all day cafe bar στην πλατεία της Νέας Σμύρνης που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων και όχι μόνο, ενώ είναι και υποστηρικτής του Πανιωνίου, μιας και εδώ ομάδα και πλατεία πάνε μαζί. Φημίζεται για τα περίεργα κοκτέιλ του, όπως το Bubble με βάση τη βότκα, το Little bunny με βάση το ρούμι και το Green Delight με βάση το τζιν.

Κάθε Κυριακή σερβίρει και brunch με πολύχρωμα pancakes και φοβερά bagels.

 25ης Μαρτίου 25 Νέα Σμύρνη, 210 93 117 45

3) Pop-up cocktail bar

Ένα από τα πιο όμορφα κοκτεϊλάδικα της περιοχής όπου θα απολαύσετε το ποτό σας πάντα υπό τους ήχους καλής και ποιοτικής μουσικής.

Το Ρop up συνεργάζεται σταθερά με μόνιμους resident djs, οι οποίοι με τις γνώσεις και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές τους προτιμήσεις δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Άλλωστε από τα decks του έχουν περάσει αξιόλογα ονόματα ντισκ τζόκεϊ της Αθήνας του εξωτερικού, αλλά και των locals, καθιστώντας το στέκι ένα μπαρ συνυφασμένο με ήχους όπως house, Techno, progressive, reggae, hip-hop, soul, funk, indie κ. ά.

25ης Μαρτίου 13 πλατεία Νέας Σμύρνης , 211 21 37 681

4) Επιτόκιο

Ένα από τα μαγαζιά που έχουν σημαδέψει την αθηναϊκή νύχτα, αφού λειτουργεί εδώ και τριάντα ένα χρόνια.

Χαλαρή κατάσταση και ροκ μουσικάρες σε ένα περιβάλλον που θυμίζει ιρλανδέζικη παμπ και μπαρ της Νέας Υόρκης. Φημίζεται για τα φθηνά και καθαρά ποτά του, αλλά και για τις προχωρημένες μουσικές του προτιμήσεις.

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19 Νέα Σμύρνη, 210 93 52 32

5) Rusty grail

Έχει προνομιακή θέση στην πλατεία, σερβίρει καλό και ποιοτικό καφέ που ετοιμάζουν οι άρτια εκπαιδευμένοι barista του, γι’ αυτό γίνεται το αδιαχώρητο.

Στο εσωτερικό του, όπου κυριαρχεί industrial αισθητική, θα δείτε και ένα σχέδιο του Βanksy στον τοίχο.Το βράδυ γίνεται ο χαμός με εξαιρετικές premium μπίρες, απίστευτα signature cocktails και φυσικά πολύ μουσική.

25ης Μαρτίου 17 Νέα Σμύρνη 210 93 40 310

6) Kenko  Modish Sushi Bar

Το στέκι των sushi lovers της περιοχής κι όχι μόνο, που διακρίνεται για τον ιαπωνικό μινιμαλισμό του και τις πολύ προσιτές του τιμές. 

Αξίζει να δοκιμάσετε τα special rolls που συνδυάζουν ψάρι ή θαλασσινά με σπάνια japanese style υλικά και ξεχωριστές σάλτσες, φτιαγμένες πάντα από τις καλύτερες πρώτες ύλες. Κάνει και delivery σε γύρω περιοχές.

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, Νέα Σμύρνη, 21 0935 0728

7) Ali Baba

Ένα αυθεντικό εστιατόριο-ψητοπωλείο με πολίτικη κουζίνα και πιάτα που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές. Δοκιμάστε την μερίδα κεμπάπ, την σκεπαστή με κρέας της επιλογής σας, αλλά και το Ιτσλί κιοφτέ κουμπέ με (κρουστό πλιγούρι γέμιση κιμά μοσχαρίσιου, καρύδια και κουκουνάρι).

Για επιδόρπιο φτιάχνουν γλυκό καζάν ντιπί, από τα καλύτερα της πόλης.

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 185, Νέα Σμύρνη , 210931 6680

 8) Μυρτιά

 Κλασική οικογενειακή ταβέρνα, που σερβίρει μαμαδίστικο φαγητό, σε γενναίες μερίδες και καλές τιμές. Κατά βάση φημίζεται για τα ψητά της: μπριζόλες, λουκάνικα και μπιφτέκια, καλοψημένα και μερακλίδικα στη σχάρα.

Στο τέλος, θα σας προσφέρουν αφράτους λουκουμάδες, με μέλι ή σοκολάτα.

Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, 2109370708

Pexels/  rawpixel.com
Pexels/ rawpixel.com

9) Μπαρμπαδήμος

Ιστορικό κεμπαπατζίδικο, με διάφορα μαγαζιά σε όλη την Αττική, ο Μπαρμπαδήμος ξέρει το κεμπάπ το σωστό, όπως το έφτιαχναν οι Σμυρνιές.

Σε έναν χώρο που μοιάζει με παλιό μπακάλικο, θα φάτε σουτζούκια, παστουρμάδες  και  συγκλονιστικό μπερεκέτι που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Σπαθάρη 2  & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη, 21 0934 7600

10) Bar.B.Q 

Η κρεατοφαγία στην πιο μοντέρνα εκδοχή της σε έναν υπέροχο χώρο με ανοιχτή κουζίνα για να βλέπετε την παρασκευή του γεύματός σας. 

Ζουμερά burgers, rib eyeαπό black angus, κλασικά μπιφτεκάκια, παϊδάκια κοτόπουλου με σπιτική BBQ σος και πανσέτα 12 ωρών με σος από passion fruit και πουρέ σελινόριζας είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του καταλόγου.

Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη,  210 9319675