Στο A little Taste of Home θα δοκιμάσεις σπιτικά πιάτα από κάθε γωνιά του κόσμου | 0 bovary.gr
Στο A little Taste of Home θα δοκιμάσεις σπιτικά πιάτα από κάθε γωνιά του κόσμου | 0 bovary.gr
09|12|2018 13:07
SHARE
FOOD PORN

Στο A little Taste of Home θα δοκιμάσεις σπιτικά πιάτα από κάθε γωνιά του κόσμου


Συνήθως, τα έθνικ πιάτα είναι ταυτισμένα είτε με τo street food, είτε με πολύ ακριβά εστιατόρια, όμως ένα μικρό μαγαζί στο Γκάζι, το «A little taste of home» κάνει τη διαφορά, σερβίροντας σπιτικά φαγητά από κάθε γωνιά του πλανήτη.

 Από τη Συρία και το Μαρόκο, μέχρι το μακρινό Λάος ή την Κίνα, o ιδιοκτήτης του, ο επιχειρηματίας Ahmad Alssaleh, από την Παλμύρα της Συρίας, που έχει παντρευτεί Ελληνίδα, μας υπόσχεται μοναδικά γευστικά ταξίδια. Μάλιστα, ο  ίδιος έχει και την επιμέλεια του καταλόγου, ενώ την κουζίνα  διευθύνει ο σεφ  Φιλάρετος Παγώνης, που αν και είναι μόλις είκοσι δύο χρόνων, έχει  ήδη εμπειρία  σε μεγάλους χώρους εστίασης.

Ο χώρος ζεστός κι οικείος, στα χρώματα του μαύρου και του άσπρου, αποπνέει μια cozy ατμόσφαιρα, ενώ στον τοίχο φιγουράρει και μια μικρή περιγραφή της φιλοσοφίας του μαγαζιού. Στους τοίχους κυριαρχούν διακοσμητικά από αραβικές χώρες και φωτογραφίες από πολλές πλευρές του πλανήτη, ενώ από την ανοιχτή κουζίνα μπορείτε να χαζέψετε και τα μαροκινά ταζίν (μαγειρικά σκευή, που δίνουν έναν εξωτικό τόνο στη διακόσμηση.

Στο εσωτερικό του μαγαζιού, όπου το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά, υπάρχουν έξι τραπέζια, κι αντίστοιχα άλλα έξι στον εξωτερικό χώρο, που όμως ζεσταίνεται από σόμπες και είναι κλειστός, όπου μπορείτε να καθίσετε τις κρύες μέρες, ειδικά αν είστε καπνίζοντες. Ακριβώς επειδή τα τραπέζια είναι λίγα, καλό θα ήταν πριν από την επίσκεψή σας να έχετε κάνει κράτηση. 

Ο Ahmad θεωρεί πως το φαγητό ανακινεί μνήμες και σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου ακόμη κι όταν είσαι μακριά του, γι’ αυτό άλλωστε και στον μαυροπίνακα του μαγαζιού η μικρή αυτή γευστική γωνιά ονομάζεται "the home of taste travelers" («σπίτι των ταξιδιωτών του κόσμου»).

Κι επειδή οι επιλογές έρχονται από όλο τον κόσμο, οι γεύσεις του αλλάζουν συχνά (περίπου ανά έξι μήνες θα βρείτε τρία με τέσσερα καινούργια πιάτα), γι’ αυτό η μία επίσκεψη δεν θα είναι ποτέ αρκετή. Οι προτάσεις του μενού συνδυάζονται με προσεκτικά επιλεγμένη λίστα εκλεκτών κρασιών, αρκετών από αυτά βιολογικών, καθώς και μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες. Αυτή την περίοδο λοιπόν, μπορείτε να δοκιμάσετε κεφτεδάκια με σάλτσα κερασιού, που είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, αν και θα το συναντήσετε και σε αρμένικες παραλλαγές. Οι χορτοφάγοι μπορούν να  επιλέξουν χούμους, από ρεθίβια που σερβίρεται με κουκουνάρια τραγανές πιτούλες, το φαλάφελ  ( έξι τεμάχια), ή  τις γαρίδες τεμπούρα (ένα μείγμα που  θυμίζει το δικό μας  κουρκούτι), που είναι εμπνευσμένες από τη  γνωστή ιαπωνική τεχνική.

Αν πάλι αγαπάτε τις εξωτικές γεύσεις, προτιμήστε το μεξικάνικο Guagamole, που πρώτοι έφτιαξαν οι Αζτέκοι. Στην ουσία πρόκειται για ένα dip  που παρασκευάζεται από τομάτες, κρεμμύδι, αβοκάντο, φρέσκο κόλιανδρο και συνοδεύεται από τσιπς τορτίγιας. Η Ιταλική κουζίνα εκπροσωπείται από μια σαλάτα Caprese  με μοτσαρέλα, ντομάτες και βασιλικό, δημιουργώντας έτσι με έναν τρόπο τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Τέλος, από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και η ελληνική παράδοση: δοκιμάστε το κανταΐφι, με γκοργκοντζόλα κι άπακι Κρήτης, μια σπέσιαλ χωριάτικη σαλάτα που πέρα από τα κλασικά υλικά έχει κρίταμο και μια σος από φασκόμηλο, το καραμελωμένο τυρί Ταλαγάνι από τη Μεσσηνία, ή την σαλάτα ευεξία με φύλλο μεσκάλ, κατίκι Δομοκού, gozzi berry, ιπποφαές, σουσάμι, νιφάδες βρώμης, φιστίκι Αιγίνης και ρόδι, που σερβίρεται με στυμμένο λεμόνι. Για τους λάτρεις της Άπω Ανατολής ιδανική είναι η ταϊλανδέζικη σαλάτα με γαρίδες, καρότο, κολοκυθάκι, λάχανο, κινεζικό λάχανο, φρέσκο κρεμμύδια, μους αβοκάντο, σουσάμι, σησαμέλαιο, ουνάγκι σος  με σόγια και yuzu vinegrette.

Στα κυρίως πιάτα  θα βρείτε το πατροπαράδοτο κοντοσούβλι, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με αμερικανικό τρόπο κοπής του κρέατος, που σερβίρεται με μπέρμπον σος, πουρέ πατάτες, πάπρικα και τσένταρ, χουνκιάρ μπεγιεντί από την Τουρκία  με πουρέ μελιτζάνας, νουντλς ρυζιού με μανιτάρια σιτάκε, ραβιόλια με άγρια μανιτάρια και σος βουτύρου, ινδικό chicken korma, παπαρδέλες με ψαρονέφρια, αρνίσιο κότσι με πουρέ πατάτες, το μαροκινό ταζίν, ένα μαγειρευτό μπούτι αρνιού με αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες, που μαγειρεύεται με ένα μείγμα είκοσι οχτώ μπαχαρικών, αλλά και γιουβέτσι γαρίδας.

Για επιδόρπιο, δοκιμάστε μους σοκολάτας, ή ένα αποδομημένο γαλακτομπούρεκο.

Επειδή, όμως, ένα φιλόξενο σπίτι σέβεται τις προτιμήσεις των φιλοξενούμενών του, αν υπάρχει μία γεύση από ένα ταξίδι που έχετε αγαπήσει, δεν έχετε παρά να την ζητήσετε και θα την ετοιμάσουν μόνο για εσάς, αρκεί να την προπαραγγείλετε μια με δυο μέρες πριν για να προμηθεύουν τα υλικά που χρειάζονται.

Επίσης, κάποιες βραδιές μπορεί να πετύχετε και event με χορούς oriental, ή ενδιαφέροντα lives με τζαζ επιλογές.

Τιμή: από 20 ευρώ ανά άτομο

Δεκελέων 3, Γκάζι, 2103410013