Στο εσωτερικό του Patpong στο Κολωνάκι
Στο εσωτερικό του Patpong στο Κολωνάκι
30|12|2018 13:45
SHARE
NEW ENTRIES

Dry and Raw by Drakoulis, Patpong και Πρόεδρος: Τρεις νέες γευστικές αφίξεις στο Κολωνάκι


Η αριστοκρατική γειτονιά της Αθήνας, το Κολωνάκι, μπορεί να πέρασε μια κρίση αλλά πλέον επανέρχεται δριμύτερο στον χάρτη της διασκέδασης με νέες αφίξεις ή ανακαινίσεις παλιότερων χώρων, όπου μας άρεσε να συχνάζουμε. 

Το εντυπωσιακό πια είναι ότι η περιοχή αποκτάει μια πολυσυλλεκτική ταυτότητα, όποτε δεν αποτελεί πλέον προορισμό των cosmopolitan, αλλά προσφέρει urban, casual και multiethnic επιλογές.

Τα καινούργια αποκτήματα, λοιπόν, του Κολωνακίου που αξίζει να επισκεφθούμε τις μέρες των γιορτών είναι:

1) Dry and Raw by Drakoulis

Ο ναός της κρεατοφαγίας δια χειρός του πιο ανατρεπτικού κρεοπώλη, που η φήμη του έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου.

Ο λόγος για τον μοναδικό και ροκ, Στράτο Δρακούλη, που έχει αναγάγει σε επιστήμη την παραγωγή και την κοπή του κρέατος δημιουργώντας τον δικό του μύθο στη γαστρονομική σκηνή της χώρας κι όχι μόνο, αφού οι προτάσεις από το εξωτερικό του έρχονται πλέον βροχή.

Ο ολοκαίνουριος χώρος του στο Κολωνάκι -θα το βρείτε εκεί που παλιότερα υπήρχε το Cinco- χαρακτηρίζεται από την απέριττη πολυτέλεια και τη μοντέρνα διακόσμηση που έχει επιμεληθεί ο Λιβανέζος Ρatrick Helou, με βασικό πρωταγωνιστή το μαύρο χρώμα. Εντύπωση προκαλούν τα τούβλα από ορυκτό αλάτι στους τοίχους, αλλά και οι προθήκες με τα κρέατα- άλλωστε ο χώρος λειτουργεί και ως κρεοπωλείο. 

Από τις δώδεκα και μετά, το εστιατόριο ξεκινάει να σερβίρει μοναδικές συνταγές και ιδιαίτερες κοπές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα ζωηρό μπαρ με εξαιρετικές μουσικές επιλογές, που διαλέγουν επώνυμοι Dj’s.

Διαλέξτε το κρέας που προτιμάτε με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού και συνοδεύστε το με πατάτες τηγανητές, με αλάτι bonito και μαγιονέζα σκόρδου, πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα, κρέμα σπανάκι με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια, ή άγρια μανιτάρια με σκορδοβούτυρο και εστραγκόν. Αν είστε μακαρονάδες, να παραγγείλετε οπωσδήποτε την πάστα μπολονέζ που φτιάχνουν από Wagyu ή Black Angus- δεν θα χάσετε. Αν θέλετε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 200 ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα και να το συνοδεύσετε με ένα πλατό εξαιρετικών αλλαντικών.

Σκουφά 50, Κολωνάκι, 2103632400   

 drakoulismeat_openproject/ Instagram
drakoulismeat_openproject/ Instagram

2) Patpong

O Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης μας έχουν συνηθίσει σε μαγαζιά με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Έτσι, φέτος πήραν το παλιό Nikkei, στο στενό της Λεβέντη στο Κολωνάκι, για να δημιουργήσουν μια δική τους urban εκδοχή ταϊλανδέζικου street food με βασικό σύνθημα «Hot and Steamy Thai» -οπότε αν αγαπάτε τις πικάντικες και καυτερές γεύσεις θα το λατρέψετε. 

Στον χώρο που έχει διακοσμηθεί από την GJP construction και τον Γιώργο Παντελούκα, κυριαρχεί το πράσινο χρώμα αλλά και μια εξωτική ατμόσφαιρα, ενώ η ανοιχτή κουζίνα θυμίζει καντίνα στην Μπανγκόγκ. Ο σεφ Σήφης Μανουσέλης χρησιμοποιεί τοπικά ταϊλανδέζικα υλικά και παραδοσιακές συνταγές και σε μεγάλο βαθμό τα πιάτα που παρουσιάζει, ανταποκρίνονται στα αυθεντικά, αυτά δηλαδή που τρώνε στους δρόμους της  χώρας, κι όχι σε δυτικότροπες παραλλαγές τους. 

Δοκιμάστε τα Thai Balls, (τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου με χοιρινό που ντιπάρονται με μαγιονέζα με lime), τη σούπα Tom Yum Goong με γαρίδα, kaffir lime και chilli, ενώ πολύ ιδιαίτερο είναι και το Larb, ένα δύσκολο πιάτο με αρνί που σερβίρεται με sticky rice, αρκετά φρέσκα μυρωδικά, τσίλι και καρδιές από iceberg που πρέπει να τυλίξετε με τα χέρια σας ως γνήσιο Ταϊλανδοί και να το φάτε σε ρολάκια.

Επίσης, μην παραλείψετε να περάσετε από την μπάρα, όπου ο Σπύρος Κερκύρας έχει επιμεληθεί την λίστα των κοκτέιλ, εμπνεόμενος από τις πρώτες ύλες και τα πιάτα της κουζίνας.

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 210 7228283

Γεύσεις από το Patpong
Γεύσεις από το Patpong

3) Πρόεδρος

Η δημοφιλής αλυσίδα με ειδίκευση στο κεμπάπ και σε άλλα ανατολίτικα εδέσματα, τα οποία φτιάχνονται στο δικό τους παρασκευαστήριο, απέκτησε νέα έδρα αυτή τη φορά στο Κολωνάκι, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό αρχοντικό. Εκεί που παλιότερα στεγαζόταν το «Ζάχαρη κι Αλάτι».

 

Ο «Πρόεδρος» έφτασε στο Κολωνάκι
Ο «Πρόεδρος» έφτασε στο Κολωνάκι

Ο Πρόεδρος είναι γνωστός για τις καλοφαγάδικες μερίδες του, τις εκλεκτές ποικιλίες κρεατικών, αλλά και τους μερακλίδικους μεζέδες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. 

Φυσικά must του καταλόγου είναι το κεμπάπ, ζυμωμένο με μοσχαρίσιο κιμά όπως τον έφτιαχναν στη Σμύρνη, και το γιαουρτλού που («κοντραροχτυπιούνται» για την πρωτιά, το παστουρμαλί (με τη σπιτική συνταγή της γιαγιάς Δέσποινας, αλλά και το κασερλί ( μια παραλλαγή του γνωστού κεμπάπ, ζυμωμένου με κασέρι), ενώ το πιάτο με τα αυγά και τις τηγανητές πατάτες εδώ αποκτάει μια άλλη διάσταση.

Αναπήρων Πολέμου 22, Αθήνα , 21 0721 1911