Φωτογραφία: Silar Dining Couture
Φωτογραφία: Silar Dining Couture
30|01|2019 14:00
SHARE
SILAR DINING COUTURE

Silar Dining Couture: Το νέο εστιατόριο της Γλυφάδας έγινε ήδη talk of the town


Η Άλκηστις Παπαδέα (που τη γνωρίσαμε από το «Βαρούλκο» αλλά και γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου) και ο Ηλίας Φώκαλης, λίγο πριν βγει το  2018 μας ετοίμασαν μια νέα έκπληξη, το Silar Dining Couture, που από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του και τα εντυπωσιακά εγκαίνιά του, στα οποία παραβρέθηκε όλη η κοσμική Αθήνα, έβγαλε την φήμη του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη.

Θα το βρείτε στην οδό Αρτέμιδος στην Γλυφάδα, κοντά στην πολυσύχναστη πλατεία Εσπερίδων και μάλιστα πρόκειται για το πρώτο Fine Comfort food της περιοχής. Με τον όρο αυτό εννοούμε τα εστιατόρια υψηλών απαιτήσεων, που σερβίρουν πιάτα εμπνευσμένα από τις μνήμες της παιδικής μας ηλικίας, με έναν μοντέρνο και πρωτοποριακό τρόπο.

Σε έναν χώρο μίνιμαλ αισθητικής, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα, με ανοιχτές τζαμαρίες, θα δειπνήσετε αριστοκρατικά, σε ένα περιβάλλον που σέβεται τον πελάτη.

Ο διακριτικός φωτισμός, τα καλοστρωμένα τραπέζια, τα άνετα καθίσματα και τα υπέροχα σερβίτσια σε συνδυασμό με το εξυπηρετικότατο προσωπικό του εστιατορίου, δημιουργούν τις καλύτερες προθέσεις για μια ευχάριστη βραδιά. 

Το μενού έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος, consult executive chef Άγγελος Μπακόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό από ένα παλαιότερο MasterChef, που ύστερα από δύο χρόνια στο «Doryssa Seaside» στη Σάμο, είναι πλέον ο executive chef και του μοναδικού «Katikies» στη Μύκονο.

Με βάση την σύγχρονη ελληνική κουζίνα και επιρροές από όλο τον πλανήτη, ο κύριος Μπακόπουλος δημιουργεί γευστικά θαύματα, που αποκλείεται να σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Μάλιστα, ο ίδιος βρίσκεται στη σάλα και είναι έτοιμος να σας λύσει οποιαδήποτε απορία, ενώ ο αδερφός του ο Γιώργος ηγείται της κουζίνας.

Ο κατάλογος είναι μικρός, με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, όμως όλα τα πιάτα εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση τους όσο και με την εμφάνισή τους.

Απέριττα και ευφάνταστα, εκπροσωπούν την πλούσια ελληνική κουζίνα, -άλλωστε Silar σημαίνει Ελλάδα στα Κινέζικα-  με τον πιο δημιουργικό τρόπο και μάλιστα σε αρκετά καλές τιμές συγκριτικά με την ποιότητά τους.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με δυο amuse bouche -ήτοι κρύα ή ζεστά ορεκτικά που μπορείτε να καταναλώσετε με μια δυο μπουκιές - το ένα foie gras – ferrero και το δεύτερο σπανάκι, chips από μελάνι σουπιάς και gel φέτας, αλλά και μια σαλάτα με παντζάρια και κριθαροπαξίμαδα, που συνδυάζεται άψογα με παγωτό κατίκι Δομοκού.

Από τα must του καταλόγου, η μοσχαρίσια ουρά με κουσκουσάκι, ψητά ντοματάκια και αφρό γραβιέρας, η φραγκόκοτα με κανελάτο φύλλο, ραβιόλι ξινομυζήθρας, παστινάκι και σάλτσα από σπετσερικό που έχει άρωμα από τα Επτάνησα, το λαβράκι σεβίτσε με σορμπέ πιπεριάς, ή  ο ριζότο σφυρίδας σε emulsion από σπανάκι. 

Ο κύριος Μπακόπουλος, όμως, συνδυάζει συχνά στις δημιουργίες του θαλασσινά και κρεατικά στη λογική  του surf ‘n turf με εξαιρετικά αποτελέσματα, για όσους αγαπούν τους πειραματισμούς.

Αν είστε, λοιπόν, από τους τολμηρούς, μπορείτε να δοκιμάστε τα χτένια με την υπέροχη beurre blanc που δένουν αρμονικά με κομματάκια μοσχαρίσιας γλώσσας και σελινόριζας, το αρνίσιο καρέ με γαύρο μαρινέ, ψητή μελιτζάνα και αυγολέμονο με μάραθο, αλλά και τη συναγρίδα σε ζωμό dashi με μανιτάρια, φουντούκι και μοσχαρίσιο γλυκάδι.

Να ξέρετε, επίσης, ότι το ψωμί εδώ είναι χειροποίητο, όπως παλιά, ενώ οι ίδιοι φτιάχνουν και τα δικά τους αλλαντικά.

Στο τέλος, μην χάσετε το επιδόρπιο, που επιμελείται ο  pastry-chef Γιάννης Βλαχοσωτήρος,  ο οποίος κινείται στην ίδια λογική με την κουζίνα, δηλαδή συνδυάζει υλικά και γεύσεις διαφορετικές, όπως για παράδειγμα, ανθό πορτοκαλιού, με μανταρίνι, passion fruit και παγωτό πικραμύγδαλο, ένα ελαφρύ sorbet γιαούρτι με κάρδαμο, μαστίχα, κανέλα και  lime, αλλά κι ένα remeux dulcey με λευκή σοκολάτα, sorbet μπανάνα-γλυκάνισο και μάνγκο.

Στην κάβα θα βρείτε μια προσεγμένη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, αλλά και κοκτέιλ που ταιριάζουν με τα πιάτα της κουζίνας. 

Το εστιατόριο λειτουργεί με προκαθορισμένο ωράριο λειτουργία : ανοίγει στις 19:00 και μένει ανοιχτό έως τις 00:00, ενώ τις Κυριακές λειτουργεί το μεσημέρι.

 Τιμή ανά άτομο: €50-60 με ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, 2108982831