Harvest Coffee & Wine
Harvest Coffee & Wine
04|05|2019 09:48
SHARE
PANCAKES

Λαχταριστά, αφράτα pancakes στην Αθήνα -Οι διευθύνσεις που θα θυμάσαι για πάντα


Αν και  τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύ της μόδας λόγω του brunch έχει προστεθεί στα περισσότερα εστιατόρια της πόλης, τα pancakes ή ελληνιστί οι τηγανίτες, είναι ένα φαγητό με μεγάλη ιστορία, αφού το συναντάμε από την αρχαία Αθήνα, όπου παρασκευάζονταν με αλεύρι σίτου, ελαιόλαδο, μέλι και γάλα.

Βέβαια σήμερα πια, τρώμε τη βρετανική εκδοχή, αφού οι Άγγλοι έχουν μεγάλη παράδοση στο είδος -μάλιστα έχουν και μια μεγάλη γιορτή την Pancake Day, ή αλλιώς «Shrove Tuesday», που θυμίζει κάπως τη δική μας Καθαρά Δευτέρα.

Τα pancakes δεν είναι δύσκολα στην προετοιμασία τους, μπορείτε να τα απολαύσετε σε αλμυρές ή γλυκές εκδοχές, όμως έχουν τα δικά τους μυστικά. Γι’ αυτό εμείς βρήκαμε διευθύνσεις,που φημίζονται για τις καλές τους τηγανίτες και σας τις προτείνουμε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά.

Τhe Dalliance House

Στο αρχοντικό της Κηφισιάς τα pancakes έχουν την τιμητική τους. Δοκιμάστε τα με σιρόπι σφένδαμου, κρέμα βανίλια και καραμελωμένα φρούτα εποχής και συνοδεύστε τα με μια κούπα ζεστού ή κρύου καφέ από ποικιλίες Arabica ή Brazil, εξαιρετικά αφεψήματα, ή ένα ποτήρι με φρεσκοστυμμένο χυμό. Σερβίρονται από το πρωί μέχρι τις 18:00.

Κυριαζή 19, Κηφισιά, 210 623 0775

Nice n easy

O Δημήτρης Χριστοφορίδης έφερε στο Κολωνάκι την παράδοση των αμερικανικών pancakes, που εδώ όμως είναι εξαιρετικά υγιεινά αφού παρασκευάζονται από βιολογικές και οικολογικές πρώτες ύλες. Θα τα βρείτε με σιρόπι σφενδάμου, bio goji beries και μαύρη κορινθιακή σταφίδα.

Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, 210 361 7201

Nice N Easy
Nice N Easy

Harvest

Ένα από τα αγαπημένα στέκια του κέντρου για brunch με ισπανικό χρώμα, που στο μενού περιλαμβάνει τρεις γλυκές εκδοχές pancakes: γεμιστά με κανέλα και creme anglaise, μια ελληνική με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι και μια σοκολατένια με πραλίνα και βουτυράτα μπισκότα. 

Αιόλου 64 και Ευρυπίδου, 2130 252284

New York Sandwiches

Από τα πρώτα εστιατόρια που έβαλαν  brunch στο μενού τους, το αγαπημένο μας σαντουιτσάδικο έχει ειδικότητα στα pancakes. Αφράτα και λαχταριστά θα τα βρείτε σε αλμυρές εκδοχές, όπως αυτή με τα κυβάκια μπέικον, αυγό και σιρόπι σφενδάμου, ή την benedict με ζαμπόν, αυγό ποσέ, έμενταλ και σαλάτα hollandaise. Από τις γλυκιές παραλλαγές ξεχωρίζουν τα Snicker pancakes με ψιλοκομμένη σοκολάτα Snickers και πραλίνα.

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι,  210 7778475 / Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3216000

Εstrella

Η Θεσσαλονίκη κατέβηκε στην Αθήνα σε αυτό το μαγαζί στην Ρόμβης που καθημερινά  σερβίρει το πιο επιτυχημένο breakfast της πόλης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (23:00). Εδώ θα δοκιμάσετε ιδιαίτερα pancakes, που μπορείτε να τα συνοδεύσετε με χυμούς φρούτων εποχής, καφέδες Speciality τρίτης γενιάς private roasting (σε συνεργασία με την Kudu Coffee Roasters) και αλλά και δώδεκα είδη τσαγιού από ελληνικά βότανα. Δοκιμάστε την ψαγμένη εκδοχή με Nesquik και παγωτό σοκολάτα, ή αυτή με τη σοκολάτα υγείας Παυλίδη και τα κόκκινα φρούτα.

 Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, 210 3218000

Εstrella
Εstrella

Rey Pablo

Ο βασιλιάς Πάμπλο είναι διάσημος για το  ξεχωριστό πρωινό του, που σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις έξι το απόγευμα. Σε δυο σημεία -το ένα στη Βούλα και στο άλλο στο Μαρούσι- μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία από pancakes. Πέρα από τις κλασικές επιλογές, θα βρείτε και μερικές πιο πειραγμένες προτάσεις, όπως αυτή με το bacon γαλοπούλας, τσένταρ και μαγιονέζα με άρωμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης.

Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, 210 8992068 / Αγ. Κωνσταντίνου 59-61, Green Plaza, Μαρούσι,  210 6147229

Beauty Killed The Beast

Στο ατμοσφαιρικό all day restaurant του Μεταξουργείου, με το σινεφιλικό όνομα, ο Γαβριήλ Νικολαΐδης επιμελείται τον κατάλογο του brunch, παντρεύοντας διεθνείς γεύσεις με την ελληνική παράδοση. Οι αλμυρές εκδοχές ονομάζονται Rainbow και θα τις βρείτε σε τρεις χρωματιστές παραλλαγές: (πράσινη/σπανάκι, κόκκινη/παντζάρι, κίτρινη/γλυκοπατάτα), που συνοδεύονται με τηγανητό αυγό και σαλάτα.

Παραμυθιάς 14, Μεταξουργείο, 21 0524 0117

Monsieur Cannibale
Monsieur Cannibale

Monsieur Cannibale

Στο Παγκράτι τώρα θα δοκιμάσετε pancakes σε κλασικές, αγαπημένες και εξαιρετικά γλυκιές εκδοχές: με μέλι, με πραλίνα φουντουκιού, με λευκή σοκολάτα, με σοκολάτα Bueno και με φρούτα του δάσους. Εδώ όμως μπορείτε να φτιάξετε και τους δικούς σας συνδυασμούς, μπερδεύοντας υλικά της προτίμησής σας.

Πλ. Προφήτου Ηλία 2, Παγκράτι, 21 0752 6130

Mr. Peacock

Δεν είναι τυχαίο ότι στο Χαλάνδρι σχηματίζονται ουρές για τα διάσημα pancakes του Mr. Peacock. Δοκιμάστε τα με σοκολάτα ή με μέλι, μπισκότο και φρούτα, μαζί με μια κούπα καφέ, αλλά μετά οπωσδήποτε να πιείτε και ένα από τα κοκτέιλ της λίστας, που είναι συγκλονιστικά.

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι , 21 0680 0390

The Underdog

Στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, θα βρείτε τα πιο αφράτα pancakes σε γλυκιές εκδοχές για να τελειώσετε με τον πλέον ιδανικό τρόπο ένα τα από τα καλύτερα brunch που μπορείτε να δοκιμάσετε στην πόλη. Είτε με μέλι, καρύδια και κανέλα, είτε με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο, ό,τι κι αν διαλέξτε σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε.

Ηρακλειδών 8, Θησείο, 213 0365393

Mr. Peacock
Mr. Peacock