Πήγαμε στο Fix Athens Food Market -Δοκιμάζεις πιάτα από τα πιο ψαγμένα εστιατόρια της Αθήνας με λίγα ευρώ | 0 bovary.gr
Πήγαμε στο Fix Athens Food Market -Δοκιμάζεις πιάτα από τα πιο ψαγμένα εστιατόρια της Αθήνας με λίγα ευρώ | 0 bovary.gr
22|12|2016 10:08
SHARE
ATHENS FOOD MARKET

Πήγαμε στο Fix Athens Food Market -Δοκιμάζεις πιάτα από τα πιο ψαγμένα εστιατόρια της Αθήνας με λίγα ευρώ


 Βράδυ Παρασκευής στην πλατεία Κοτζιά, οι μυρωδιές σου σπάνε τη μύτη. Κόσμος έχει μαζευτεί, παρά το απίστευτο κρύο, για να  απολαύσει εκλεκτά εδέσματα στο πρώτο Athens Food Market, που  διοργανώνεται από  την εταιρεία Fix.

Η διαφορά της συγκεκριμένης διοργάνωσης  από τις υπόλοιπες street αγορές είναι ότι εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε γεύσεις από τα  πιο ψαγμένα εστιατόρια της πόλης και μάλιστα σε πολύ προσιτές  τιμές. 

Πιάτα  που ακολουθούν τη λογική του street food δια χειρός γνωστών σεφ, οι οποίοι μάλιστα αρκετές ώρες της μέρας βρίσκονται στο χώρο, μαγειρεύοντας και δίνοντας πληροφορίες στους επισκέπτες. Eίναι ευκαιρία να τους  ζητήσετε συμβουλές για το Χριστουγεννιάτικο μενού και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις  μαγειρικές σας γνώσεις. 

Μπαίνοντας στο χώρο της υπαίθριας και πρωτότυπης αυτής αγοράς θα βρείτε την καντίνα του γαλλικού μπιστρό  Polly Magoo, που σερβίρει βελουτέ σούπες.

Ο Γιώργος Ηλιού άνοιξε αυτό to εστιατόριο πρώτα στο Μεταξουργείο και στη συνέχει επέκτεινε την επιχείρησή του με ένα ακόμα στο Ψυχικό, μυώντας τους Αθηναίους στα μυστικά της γαλλικής κουζίνας. Δοκιμάσαμε  μια πολύ καλή γαλλική κρεμμυδόσουπα, αλλά  και  μια βελουτέ φακής που εκείνη την ώρα είχε τελειώσει υποσχόταν πολλά. Εδώ βρείτε και το La pantera negra από την Πλάκα, που ειδικεύεται στην Περουβιανή κουζίνα. Ο Δημήτρης Κατριβέσης και οι Μαύροι πάνθηρες του μας έφτιαξαν ψιλοκομμένο χοιρινό σε κουβανέζικο ψωμάκι ατμού με ζαμπόν και τυρί, που πρέπει να το φάτε ζεστό.  Μπορείτε να βρείτε επίσης τα ιδιαίτερα σουβλάκια του μαγαζιού,  δελεαστικές πανσέτες, αλλά και σεβίτσε.

 Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε την κρεατοφαγία,  επισκεφτείτε τους «Ψαράδες». Η οικογένεια Βουλγαράκη με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της εστίασης εμπιστεύεται τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη, που  δημιουργεί  μοναδικές λιχουδιές,  όπως ταρτάρ τσιπούρας, λουκουμάδες μπακαλιάρου και κριθαρότο με σουπιές.

Στην καντίνα του «Cinco»  (στα ισπανικά σημαίνει πέντε ), που για τις ανάγκες του  Athens Food Market, συνεργάζεται με τον Alsi Sinanaj και τους Wolves of Kitchen, θα βρείτε  πολλές και διαφορετικές συνταγές με πάπια Πεκίνου- ακόμα και burger με πάπια- αλλά και το  γνωστό τηγανιτό ρύζι με αβγό.  

Μην παραλείψετε να περάσετε από το Foodmafia του μοναδικού Ηλία Σκουλά,  κι αν τον πετύχετε εκεί, ρωτήστε τον άφοβα ό,τι θέλετε. Φημίζεται για το χιούμορ του και την επικοινωνιακή του διάθεση και θα σας αποκαλύψει μικρά μυστικά της κουζίνας. Ο ίδιος άλλωστε είναι ανεξάντλητος, εφευρίσκει συνεχώς καινούργιες συνταγές αλλά και τάσεις στην μαγειρική. Στο Food Market  φέρνει  πιάτα από τις γειτονιές του κόσμου με τορτίγιες, hot dogs , αλλά και σουβλάκιa σε απίθανους συνδυασμούς. 

Το  αγαπημένο στέκι του κέντρου , το Mama Roux αγαπάει το καλό φαγητό και εμπνέεται από τις κουζίνες της Ασίας,  του Μεξικό,  της Αφρικής,  της Γαλλίας, , αλλά και της Αμερικής.  Όποιος το έχει επισκεφτεί ξέρει πως φημίζεται για τα αυθεντικά υλικά  του και τις μοναδικές του γεύσεις. Εμείς δοκιμάσαμε ένα συγκλονιστικό μπουρίτο με κιμά, αλλά κι ένα burger με  ramen noodles φαινόταν εξίσου καλό.  

Δίπλα ακριβώς θα βρείτε και το αδερφάκι του,  το Po' Boys, όπου οι  εμπειρίες του σεφ Βασίλη Σπόρου  από τον αμερικανικό νότο έχουν ως αποτέλεσμα θεματικά πιάτα: ribs, brisket, pulled pork, αλλά και andouille sausage, συνοδεύονται με  όλα τα παραδοσιακά  πιάτα.  Δοκιμάστε ένα burger με καπνιστό χοιρινό, που έχει ψηθεί σε  slow-smoked barbecue, ή καπνιστά λουκάνικα  και για επιδόρπιο: τραγανούς  λουκουμάδες Νέας Ορλεάνης με πραλίνα φουντουκιού.  

 

Αν πάλι  αγαπάτε την κινέζικη κουζίνα, στο περίπτερο της Knorr θα βρείτε νόστιμα πιάτα:  πρωταγωνιστούν φυσικά τα noodles, αλλά και το κοτόπουλο. Teriyaki ή Szechuan , που σας ταξιδεύουν στην Άπω Ανατολή. Για τους μακαρονάδες,  η  εταιρεία Melissa έχει στήσει τη δική της καντίνα και παρασκευάζει   όλες τις γνωστές σάλτσες  για να τις συνδυάσετε με  ζυμαρικά που εσείς επιλέγετε: ελληνική, καρμπονάρα, αραμπιάτα, ναπολιτέν σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε.

Φυσικά , από μια υπαίθρια αγορά δεν μπορεί να λείπει μια καντίνα που να έχει μόνο burger. H H Hellmann’s λοιπόν  ετοιμάζει τα  πιο ζουμερά μπιφτέκια,  με φρέσκα ψωμάκια, τραγανά λαχανικά και  Hellmann’s sauce  σε  απολαυστικούς  συνδυασμούς: american, australian ή brazilian. Κεντρικός υποστηρικτής  της ιδέας είναι η ελληνική μπύρα FIX,  που έχει και το δικό της στέκι, ενώ αν δεν θέλετε αλκοόλ,  μην ανησυχείτε:  μπορείτε να  επισκεφτείτε το refreshment bar της  Green Cola-Ζαγόρι. Επειδή όμως κάνει κρύο, ίσως καλύτερα να επιλέξετε ένα ωραίο τσάι από το «καντινάκι» του Lipton.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μέρος σε ένα διαγωνισμό και να  κερδίσετε ένα free pass σε όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν. Τι πρέπει να κάνετε; Φωτογραφίστε τη δική σας εμπειρία στο 1o FIX Athens Food Market, ανεβάστε τη φωτιγραφία στο Instagram με hashtag #athensfoodmarket  και θα μπείτε στην κλήρωση!

Το 1ο Fix Athens Food Market συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

Ώρες λειτουργίας:

 Kαθημερινές από τις 17:00 μέχρι τις 22:00

 Παρασκευή 23 και 30 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 00:00

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 12:00 έως τις 00:00

 Παραμονές 24 και 31 Δεκεμβρίου 11:00 – 16:00