Μπαλέτα, συναυλίες, θεματικά πάρκα: Χριστούγεννα με παιδιά στην Αθήνα, δες τι μπορείς να κάνεις | 0 bovary.gr
Μπαλέτα, συναυλίες, θεματικά πάρκα: Χριστούγεννα με παιδιά στην Αθήνα, δες τι μπορείς να κάνεις | 0 bovary.gr
24|12|2016 09:53
SHARE
FUN TIME XMAS

Μπαλέτα, συναυλίες, θεματικά πάρκα: Χριστούγεννα με παιδιά στην Αθήνα, δες τι μπορείς να κάνεις


Αυτές oι μέρες ανήκουν στα παιδιά κι αυτό που περιμένουν από εσάς δεν είναι εντυπωσιακά παιχνίδια,  αλλά να τους αφιερώσετε χρόνο και να περάσετε μαζί τους όμορφες στιγμές. 

Η Αθήνα την εορταστική περίοδο προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία θεαμάτων, που συνδυάζουν  ψυχαγωγία και διασκέδαση. Αγαπημένα παραμύθια, μπαλέτα, συναυλίες, αλλά και θεματικά  πάρκα ανάμεσα στις επιλογές,  για να  βιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Εσείς απλώς  φορέστε την καλύτερη σας διάθεση και κάντε ένα δώρο στα  παιδιά σας αλλιώτικο από τα αλλά.

  • Το φημισμένο Russian Ballet Theater  έρχεται στο  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  για να  παρουσιάσει την πιο  διάσημη χριστουγεννιάτικη ιστορία,  τον «Καρυοθραύστη», με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Την Παραμονή των Χριστουγέννων ένα μικρό κορίτσι , η Κλάρα, με τη συντροφιά του Πρίγκιπα- Καρυοθραύστη θα  περάσει σε έναν ονειρικό  κόσμο, για να  μάθει πως το πιο σημαντικό είναι να προσφέρεις και να αγαπάς. 
  • Μέσα από εντυπωσιακούς στροβιλισμούς και χορευτικά στον πάγο, η διάσημη ομάδα των Russian Ice Stars,  που αποτελείται  από πρωταθλητές  και μεγάλα αστέρια του καλλιτεχνικού πατινάζ,  φέρνει στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο  τον  «Peter Pan on ice». Μαζί τους θα ταξιδέψουμε   ως  τη Χωρά  του Ποτέ και  θα θυμηθούμε τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, το μικρό σκανταλιάρικο αγόρι,  που μπορούσε να πετάει και  δεν ήθελε να μεγαλώσει.
  • Από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017,  το  «The Christmas Factory»   ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και  συνδυάζει  την  ποιοτική ψυχαγωγία με την αληθινή διασκέδαση. Ανανεωμένο, με νέα και ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, λαμπερό και ζεστό, με ευφάνταστα εργαστήρια, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και δωρεάν παιχνίδια, θα μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο την γκρίζα καθημερινότητα.
  • Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η θεατρική ομάδα OneTwoFree  έχει ετοιμάσει  δύο διαδραστικές χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις, για να παίξουμε  όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, και να μοιραστούμε το μήνυμα των ημερών. Στη πρώτη, με τίτλο «Μια Νιφάδα τα Χριστούγεννα», θα μάθουμε  τα έθιμα των γιορτινών ημερών , ενώ στην « Πόλη των Ευχών» θα γνωρίσουμε  χριστουγεννιάτικους ήρωες που ίσως ποτέ πριν να μην είχαν φανταστεί και να μην είχαν καταλάβει ότι το μεγαλύτερο όπλο στις  δυσκολίες  είναι η αγάπη.
  • Αν πάλι τα παιδιά σας είναι  λίγο μεγαλύτερα, ευκαιρία να τους γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο του μπαλέτου μέσα από την παράσταση της  «Ζιζέλ», στην Εθνική Λυρική Σκηνή.  Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του κόσμου, σε μουσική του Αντόλφ Αντάμ,  που αφηγείται την μιας ιστορία μιας μεγάλης αγάπης, που ξεπερνάει ακόμα και το θάνατο, εξυμνώντας τη ζωή. Η χορογραφία  του  Ιρέκ Μουχαμέντοφ  βασίζεται στην  θρυλική παράσταση του Μαριύς Πετιπά και στους κεντρικούς  ρόλους θα απολαύσουμε δύο διακεκριμένους χορευτές από το Βασιλικό Μπαλέτο της Νέας Ζηλανδίας, τη Μαγιού Τανιγκαΐτο και τον Τζόζεφ Σκέλτον.

  • Οι μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, που διευθύνει η  μαέστρος Ζωή Ζενιώδη,  προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα παραμυθένιο ταξίδι, που περιλαμβάνει δύο μουσικές συνθέσεις: το κλασικό αριστούργημα «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και την «Πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον», έργο του σύγχρονου Βρετανού συνθέτη Χέρμπερτ Τσάππελ [Herbert Chappell], το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης  ως αφηγητής  θα  μας ταξιδέψει μικρούς  σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο, ενώ ο Σουηδός εικαστικός Daniel Egneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator Έφη Παππά θα ντύσουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία.
  •  Ένα από τα παραμύθια που όλοι έχουμε συνδυάσει με τα Χριστούγεννα είναι η  «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Φέτος  η συγκινητική της ιστορία θα ζωντανέψει στη σκηνή της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών  από  τους δεξιοτέχνες σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, και μάλιστα σε μια ολοκαίνουργια χορογραφία, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην πόλη μας. Η περιπέτεια δύο αγαπημένων φίλων, της Γκέρντα και του Κάι, που  πέρασαν από τον παγωμένο τόπο της γοητευτικής Βασίλισσας του Χιονιού, μας υπενθυμίζει  πως  η αγάπη είναι το μόνο αντίδοτο στην ψυχρή λογική.

megaron.gr
megaron.gr
  • Στην  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, που μετακομίζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  θα έχετε καθημερινά την ευκαιρία να ακούσετε χριστουγεννιάτικες ιστορίες από διάσημους  καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφους, αλλά και βιβλιοθηκονόμους.  Διηγήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων, όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ή ο Φώτης Κόντογλου, γνωστά  αγαπημένα παραμύθια των αδερφών Γκριμ ή του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, παραδοσιακές ιστορίες του τόπου μας, αλλά και έργα σύγχρονων δημιουργών ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση και  διδάσκουν στα παιδιά τη γοητεία της ανάγνωσης.
  • Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, τη Δευτέρα 26 Δεκέμβριου, αν δεν συγκρουστεί με κανένα ιπτάμενο κρουασάν, αν δεν πέσει στον Ωκεανό των Γιασεμιών και αν δεν τον αιχμαλωτίσουν πρασινογένηδες πειρατές, θα περιμένει τους μικρούς του φίλους στο  ΚΠΙΣΤ στις 11.00  το πρωί  για να ταξιδέψουν μαζί  στους μαγικούς του κόσμους.

  • Τέλος, στο Ευγενίδειο ίδρυμα θα δούμε,  μέσα από μια εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το άστρο των Χριστουγέννων», την επιστημονική εκδοχή για το λαμπρό αστέρι που οδήγησε τους μάγους στην φάτνη του Χριστού και γέμισε τον κόσμο με αγάπη.