Ενα αθηναϊκό εστιατόριο στη λίστα με τα καλύτερα στον κόσμο για το 2017 | 0 bovary.gr
Ενα αθηναϊκό εστιατόριο στη λίστα με τα καλύτερα στον κόσμο για το 2017 | 0 bovary.gr
13|01|2017 09:36
SHARE
BEST OF THE WORLD

Ενα αθηναϊκό εστιατόριο στη λίστα με τα καλύτερα στον κόσμο για το 2017


Με μια σημαντική διάκριση για την ελληνική γαστρονομία ξεκίνησε το 2017 και ο λόγος είναι επειδή το  εστιατόριο Patio του ξενοδοχείου The Margi στην Βουλιαγμένη, βρέθηκε στη λίστα του CNN με τα καλύτερα εστιατόρια της φετινής χρονιάς. Είναι, μάλιστα, το μοναδικό ελληνικό κατάστημα που επιλέχθηκε  και πλέον το όνομά του φιγουράρει  δίπλα στους μεγαλύτερους ναούς της γεύσης διάσημων μητροπόλεων.

Η δημιουργική κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, που ευθύνεται ως επί το πλείστον γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία,  βασίζεται στις φρέσκες πρώτες ύλες,  που προμηθεύεται καθημερινά  την  ιδιόκτητη φάρμα  του  The Margi. Οι  ευφάνταστες  συνταγές του, που έχουν ως βάση τις  ελληνικές και  μεσογειακές  γεύσεις, με τους  θησαυρούς  της θάλασσας να πρωταγωνιστούν,  φαίνεται πως κέρδισαν τους ξένους δημοσιογράφους.  Παράλληλα το καλαίσθητο περιβάλλον του και η καταπληκτική εξυπηρέτηση έδωσαν ένα ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο, που σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε   αγαπημένο στέκι πολλών Αθηναίων, αλλά και γευστικός προορισμός τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας.  Το εστιατόριο αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοιχτό, καθώς  λειτουργεί από τις 27 Απριλίου, αλλά επειδή η ζήτηση είναι αυξημένη, πρέπει να κάνετε κράτηση από τώρα.   Ήδη  είναι fully booked μέχρι τις 8 Μαΐου!  Άλλωστε έχει μόνο εννέα τραπέζια. Να είστε προετοιμασμένοι όμως,  γιατί υπάρχει dress code: οι υπεύθυνοι  το ορίζουν ως κομψό ντύσιμο, όποτε μην εμφανιστείτε με σαγιονάρες, αλλά  δεν χρειάζονται και υπερβολές.

Το δεύτερο μενού, το «Still Life with Avocados & Scallops Menu», βασίζεται σε μεσογειακές γεύσεις.   Αν το επιλέξετε θα ξεκινήσετε  με ένα ταρτάρ τόνου σε ένα κανελόνι από αβοκάντο, πικάντικο γιαούρτι και  σόγια, θα συνεχίσετε με «καβουρνιασμένα» χτένια με μαρμελάδα τομάτα-chorizo και σάλτσα από μάραθο, που τα διαδέχεται ένα λαβράκι πάνω σε αλμύρα με λευκό ταραμά, καλαμάρι και αχινοσαλάτα, ενώ στο τέλος  θα σας σερβίρουν ένα φιλέτο κοτόπουλου με πουρέ καλαμποκιού και αυγό σε κρούστα από πάνκο. Το επιδόρπιο εδώ είναι πιο ελαφρύ: ροδάκινα σε διαφορετικές μορφές και  υφές, ψητά με δενδρολίβανο, κρεμέ και  παγωτό. Το μεσογειακό μενού  κοστίζει 58 ευρώ, αλλά αν θέλετε να το συνοδεύσετε με τέσσερα ποτήρια κρασιού η επιπλέον  επιβάρυνση ανέρχεται στα 37 ευρώ.

Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τα πιάτα του à la carte menu, όπου  θα βρείτε  συνταγές από τα μενού γευσιγνωσίας, αλλά κι ένα ριζότο, μαγειρεμένο σε μπουγιαμπέσα αστακού πάνω σε καρπάτσιο αστακού , ή μπακαλιάρο με επικάλυψη aioli,  σε μια βάση τραχανά με τομάτα και μυρωδικά, αλλά κι ένα κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα από prosciutto και μάκι από πεπόνι,  με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας.  Σαφώς αν θέλετε  μόνο ένα πιάτο, αυτή η επιλογή είναι πιο οικονομική, αλλά έτσι δεν έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το εύρος της κουζίνας του  κύριου Γιακαλή. 

Η διεύθυνση πάντως  του καταστήματος προτείνει,  σε περίπτωση που  επιλέξετε κάποια από τα μενού γευσιγνωσίας, να παραγγέλνεται από όλους τους συνδαιτυμόνες με τους οποίους θα δειπνήσετε.

Το εστιατόριο λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις  19:30 έως τις 23:30,  αλλά επειδή η κουζίνα ενδέχεται να κλείνει και νωρίτερα, καλό είναι να το διευκρινίσετε.