Και ξαφνικά... Πετράλωνα: Βρήκαμε τα 9 ωραιότερα μαγαζιά στην πιο εναλλακτική και vintage γειτονιά διασκέδασης  | 0 bovary.gr
Και ξαφνικά... Πετράλωνα: Βρήκαμε τα 9 ωραιότερα μαγαζιά στην πιο εναλλακτική και vintage γειτονιά διασκέδασης | 0 bovary.gr
18|01|2017 11:00
SHARE
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Και ξαφνικά... Πετράλωνα: Βρήκαμε τα 9 ωραιότερα μαγαζιά στην πιο εναλλακτική και vintage γειτονιά διασκέδασης


Μια  συνοικία εργατική,  που όμως τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται ολοένα και αποτελεί πλέον ένα από τα καινούργια στέκια διασκέδασης της νεολαίας.  

Σε κάθε γωνιά των Κάτω Πετραλώνων ξεπηδούν  θέατρα,  πολυχώροι πολιτισμού, χαριτωμένα μπαράκια , αλλά και προσεγμένα εστιατόρια που  προσελκύουν το ενδιαφέρον των Αθηναίων.

Η περιοχή άλλωστε βρίσκεται πολύ κοντά στο  Γκάζι κι αποτελεί μια εναλλακτική για όσους προτιμούν κάτι πιο ήσυχο για τις εξόδους τους.

Τι μπορείτε να βρείτε στα Κάτω Πετράλωνα

 

1) Andaman

Ένα καλαίσθητο  κόκκινο κτίριο, που δικαίως θεωρείται το απόλυτο ταϊλανδέζικο εστιατόριο του κέντρου,  σας περιμένει  σε ένα μικρό δρομάκι, κάθετο στην Πειραιώς. Αν δεν είστε γνώστες  της συγκεκριμένης κουζίνας,  μην ανησυχείτε,   γιατί στον κατάλογο θα βρείτε  όλες τις  πληροφορίες που χρειάζεστε. 

 Δοκιμάστε οπωσδήποτε  την πάπια Πεκίνου, για την οποία φημίζεται το κατάστημα, αλλά  και το Pad see ew, με τα πλατιά νούντλς.   Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε δεν έχετε παρά να παραγγείλετε το  spicy chicken.  Για τους πιο συντηρητικούς, υπάρχουν και μερικές συνταγές εμπνευσμένες από την κινέζικη κουζίνα , με την οποία είμαστε πιο εξοικειωμένοι. Στην μπάρα του Andaman μπορείτε να  απολαύσετε εκρηκτικά κοκτέιλ- πολλοί μάλιστα επισκέπτονται το εστιατόριο αποκλειστικά για ποτό, γιατί οι μοναδικοί συνδυασμοί που θα βρείτε εδώ αποτελούν σήμα κατατεθέν.  Tους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να το επισκεφτείτε για έναν ακόμα  λόγο: την υπέροχη ταράτσα, που πλημμυρίζει με έθνικ και τζαζ επιλογές. 

Πειραιώς 187 & Αλώπης

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

 2) Λαμπόρι

 Ένα παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο που το όνομά του είναι ένα λογοπαίγνιο σχετικά  με τον εργατικό χαρακτήρα που είχε παλιότερα η περιοχή.   Σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα  και κάθε μέρα μπορείτε να βρείτε  διαφορετικά πιάτα,  ή να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία από  μεζέδες. Δοκιμάστε την καπνιστή πέστροφα  με φρέσκο κρεμμυδάκι και σαλάτα οπωσδήποτε, ή  τη μοσχαρίσια γλώσσα με αρωματισμένο βούτυρο.  Φυσικά όλα τα πιάτα συνοδεύονται από ρακί ή τσίπουρο, αλλά αν δεν είστε φαν θα βρείτε και μια πολύ καλή ποικιλία από μπίρες.  Τις Κυριακές  το μεσημέρι και τις Πέμπτες βράδυ έχει και ζωντανή μουσική, ενώ το χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι οι παραστάσεις Καραγκιόζη που δίνονται ανά  δυο μήνες.  

Αλκμήνης 23-25

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

3) Λόλα και Λόλα άλλο

 Ένα από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν στην περιοχή, με αρτιστίκ ατμόσφαιρα που συγκεντρώνει  τον  καλλιτεχνικό κόσμο από τα θέατρα της περιοχής.  Όταν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να καθίσετε στα τραπεζάκια που βγάζουν στον πεζόδρομο, κοντά στις γραμμές του τρένου.  Καθαρά ποτά, χαλαρό περιβάλλον , αλλά και μερικά πολύ δυνατά πιάτα ημέρας για  ένα γρήγορο γεύμα χαρακτηρίζουν το μέρος.   Δίπλα στο μπαρ  έχει ανοίξει και ένα  δεύτερο μαγαζί,  αδερφάκι της Λόλας,  από τους ίδιους ιδιοκτήτες,  του Λόλα Άλλο, που φημίζεται για τα σάντουιτς του. Όλα φτιάχνονται από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και πραγματικά είναι από τα πιο ιδιαίτερα στην Αθήνα. Δοκιμάστε  αυτό με το  ροστ μπίφ, λάδι τρούφας και γιαούρτι και δεν θα χάσετε.  Από τον κατάλογο όμως δεν λείπουν οι μπρουσκέτες για όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ,  ή  οι σούπες τώρα που κάνει κρύο, ( must  η σούπα λαχανικών με κουρκουμά και τζίντζερ), αλλά και οι υπέροχες αλμυρές  και γλυκές τάρτες που αξίζουν την προσοχή σας. 

Κειριαδών 11

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

4) Σπιρτόκουτο

Ένα παρεΐστικο μαγαζί με καλές μουσικές επιλογές, που διατηρεί μια συνήθεια των φοιτητικών μας χρόνων: έχει πολλά επιτραπέζια παιχνίδια για να παίξετε με την παρέα σας ώρες ολόκληρες.  Εδώ τα ποτά είναι πολύ φτηνά,  ενώ μπορείτε  να παραγγείλετε και πίτσα,  αν πεινάσετε . Το προσωπικό του μαγαζιού είναι  νέα παιδιά χαμογελαστά και με κέφι, που θα σας βάλουν στο κλίμα, γιατί στο Σπιρτόκουτο ο χρόνος αποκτάει μια άλλη διάσταση; Όλα είναι απλά, χαλαρά και ξέγνοιαστα, όπως τότε που ήμασταν μικροί.

Κειριαδών 15

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

5) Upupa Epops

 Σε ένα σύμπλεγμα τριών κτιρίων που συνδέονται με μια υπέροχη αυλή, βρίσκεται αυτό το πολύχρωμο μπαρ- ένα από τα πιο χαριτωμένα στην  πόλη- που με τη ρετρό διακόσμησή του  θα σας ταξιδέψει στην παλιά Αθήνα. 

Μια από τους ιδιοκτήτες, η Μάρφη Μπαλή, διάσημη bartender, επιμελείται τον κατάλογο  με  τα κοκτέιλ του μαγαζιού: όλα από αυθεντικά υλικά, σε μοναδικούς  συνδυασμούς και προσιτές τιμές, χωρίς πολλές γαρνιτούρες.   Δοκιμάστε το  Long Purple,  με σπιτικό παγωτό καϊμάκι,  τζιν κι έλαια πορτοκαλιού, ή  το Blue  Grass- Sour,  μια παραλλαγή του Whiksey Sour  με μπέρμπον , σταγόνες καπνιστού ουίσκι και φουντούκι. Υπάρχει ένα μενού, με ορεκτικά και κυρίως πιάτα, αλλά και κάποια σνακ.  Πολύ  δημοφιλές είναι το pizzeti,  με μαγιά που φουσκώνει μόνη τη,  σάλτσα τρούφας, τυρί και  μανιτάρια, ενώ και  οι τρεις επιλογές από burger που προσφέρονται έχουν ενδιαφέρον. Διαφορετικοί  Djs κάθε μέρα επιλέγουν μουσικές  από ένα ευρύ φάσμα. 

Αλκμήνης 7 και Θεανούς

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

6) Το Περιβολάκι

 Ένα συνεργατικό καφενείο, που δημιούργησαν έξι φίλοι, όταν έχασαν τη δουλειά τους, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά  προϊόντα δίκαιου εμπορίου. Εδώ θα βρείτε  τον καφέ των Ζαπατίστα από τις αυτόνομες κοινότητες των βουνών του Νότιου Μεξικού. Οι πρώτες ύλες ε προέρχονται κατευθείαν από τους παραγωγούς και μπορείτε να  απολαύσετε εκλεκτούς ελληνικούς εκλεκτούς μεζέδες, για να συνοδεύσετε τη ρακί ή την μπίρα σας,  όπως  μια ρεγκοσαλάτα,  αλλά και μια φάβα που  αποτελεί  το must του μαγαζιού. Θα βρείτε επίσης μια ποικιλία από σπιτικά γλυκά του κουταλιού, αλλά και cookies,  ή μια τάρτα  με καραμελωμένη σοκολάτα, που είναι σκέτη απόλαυση. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα καφέ και για το σπίτι. Κατά καιρούς εδώ διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις,  αλλά και  ενημερωτικές βραδιές  για διάφορα προϊόντα. Οι τιμές  είναι εξαιρετικά χαμηλές- μπορείτε να βρείτε πιάτα ακόμα και με ενάμιση ευρώ.   Επίσης το κατάστημα συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ένας καφές σε περιμένει», σύμφωνα με το οποίο μαζί με τον καφέ που παραγγέλνει κάποιος, μπορεί να πληρώσει ακόμη έναν για να προσφερθεί σε έναν συνάνθρωπό του  που έχει ανάγκη.

Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς

7) Βόλτα

 Μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα με ξύλινα τραπέζια και μουσαμάδες ριγέ ή καρό,  με πολύ καλό φαγητό, που θυμίζει την κουζίνα της μαμάς μας, αλλά με μικρές πινελιές που κάνουν τα πιάτα να ξεχωρίζουν. Δοκιμάστε   το ρολό κοτόπουλο γεμιστό με κιμά, κουκουνάρι και κάστανο., που συνοδεύεται  με  κους κους, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Πολύ καλό είναι επίσης το κρέας του μαύρου χοίρου,  εκτρεφόμενο με καρπό ελιάς, που έχει αποσπάσει και διακρίσεις.   Για τους vegetarian προτείνουμε  το χορτοφαγικό μπιφτέκι με φακές, μανιτάρια και κινόα. Ρωτήστε όμως για τα πιάτα ημέρας,  γιατί πάντα  εδώ θα σας περιμένει μια μικρή έκπληξη.   Η Ελισάβετ,  που  επιμελείται τον κατάλογο,  παρουσιάζει αναλυτικά τις συνταγές στο People Greece , όποτε κι εσείς μόνοι σας μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι τα μυστικά της.  Το κατάστημα διοργανώνει αρκετά συχνά μουσικές βραδιές, όμως τη Δευτέρα είναι κλειστό. 

 Ιπποθοντιδών 10 και Κειριαδών

8) Alice Cakewitch

 Τέσσερα αδέρφια δημιούργησαν αυτό το παραμυθένιο μαγαζάκι, γεμάτο  με καδράκια της Αλίκης  στη χώρα των θαυμάτων. Το μαγαζί μένει ανοιχτό από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και είναι ένας πραγματικός  παράδεισος των γλυκατζίδων. Στις βιτρίνες του  θα  βρείτε όλων τα ειδών τα κέικ: muffins, cupcakes, κέικ φόρμας και layer cakes, για τα οποία  είναι πολύ περήφανοι οι ιδιοκτήτες. Το πιο δημοφιλές είναι  το Death by chocolate, που φτιάχνεται από πέντε είδη σοκολάτας. Υπάρχουν  επίσης τάρτες φρούτου, μους φερρέρο , μιλφέιγ αλλά και προφιτερόλ.  Βέβαια σερβίρονται και πιάτα αλμυρά, όπως μια φανταστική κις λορέν, γαλλικό τοστ αλλά και ομελέτες.  Κάθε Κυριακή μπορείτε να απολαύσετε και brunch  από τις 8 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, που λειτουργεί  με μενού:  περιλαμβάνει δυο αλμύρα και ένα γλυκό πιάτο συν  ρόφημα  και κοστίζει   7  ευρώ το άτομο. Ο κατάλογος  του brunch ανανεώνεται κάθε δυο εβδομάδες.  Επίσης το κατάστημα φτιάχνει τούρτες με ζαχαρόπαστα ή κανονικές, που μπορείτε να παραγγείλετε για τα γενέθλιά σας.

Ηούς 42

9) Τζένγκα

Ένα μικρό γωνιακό μαγαζί, ψηλοτάβανο, όπως κάθε παραδοσιακό καφενείο με καλόγουστη διακόσμηση. Οι ιδιοκτήτες  αγαπούν με πάθος τη μουσική κι αυτό είναι έκδηλο στο χώρο- στον τοίχο μπορείτε να θαυμάσετε 362  εξώφυλλα δίσκων! Θα ακούσετε πολύ ροκ και new wave,  ενώ συχνά θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε και σε θεματικά πάρτι με ανάλογη κατεύθυνση. Ανοίγει  από το πρωί με καλό καφέ,  μια μεγάλη ποικιλία τσαγιών και αναψυκτικών, ενώ όσο πλησιάζει η νύχτα μετατρέπεται σε μπαρ με άφθονη μπίρα και κοκτέιλς.  Εδώ διοργανώνονται μάλιστα εδώ και  τουρνουά πινγκ πονγκ, που έχουν μεγάλη επιτυχία.

Κειριαδών 38