Φωτογραφία: Μπλε Παπαγάλος, Facebook
Φωτογραφία: Μπλε Παπαγάλος, Facebook
MΠΛΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Μπλε Παπαγάλος: Το ρετρό μαγαζί του Μεταξουργείου -Swing μουσική, φερ φορζέ καθίσματα και διάθεση για φλερτ


Με το όνομα του να σου φέρνει κάτι από Ισπανία και η πλατεία Λέοντος Αυδή (στο Μεταξουργείο) να σε παραπέμπει σε πιο ροκ, εναλλακτικές καταστάσεις, ο Μπλε Παπαγάλος δεν είναι από τα μαγαζιά που θα σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά, αλλά μετά από μία μικρή «οπτική» επεξεργασία του χώρου.

Μπαίνοντας στο μαγαζί, τα μάτια σου θα «μπερδευτούν» λίγο μεταξύ των φυτών, της ρετρό διακόσμησης και της πολυκοσμίας, μιας και τις περισσότερες φορές όλα τα τραπεζάκια είναι γεμάτα.

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on Aug 7, 2016 at 4:23am PDT

 

A photo posted by Yianna Sotiropoulou (@yiannasot) on Apr 19, 2016 at 10:15am PDT

Αρχικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσέξεις τις σκαλιστές πολυθρόνες, τα στρογγυλά τραπεζάκια ή τα έπιπλα φερ-φορζέ. Ακόμη και τα παλιομοδίτικα τασάκια, ο κρεμαστός τοίχος στα δεξιά, τα «κρυφά» φωτιστικά και ένα vintage ποδήλατο (στον πάνω όροφο) θα σε μεταφέρουν σε μία άλλη, πιθανώς άγνωστη για σένα, εποχή.

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on Oct 10, 2016 at 8:49am PDT

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on Oct 6, 2016 at 5:29am PDT

Και παρ΄όλο που όλο αυτό ακούγεται πολύ «γεμάτο», μόλις παραγγείλεις το ποτό σου και ακούσεις μερικά τραγούδια σε ρυθμούς swing, θα σου έρθει αμέσως η όρεξη για φλερτ, χορό και ατελείωτες συζητήσεις...

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on Sep 15, 2016 at 3:03am PDT

 

A photo posted by Chris-Mois (@chrismo1s) on May 8, 2016 at 5:46am PDT

Το μενού, φυσικά, βοηθάει σε αυτό. Στον κατάλογο θα βρεις 12 κοκτέιλ (με εξωτικά ονόματα) όλα έτοιμα να τα δοκιμάσεις, καθώς και μία ιδιαίτερη λίστα με κρασιά και μπίρες, ελληνικής προέλευσης.

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on May 7, 2016 at 6:42am PDT

Αν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, τότε πες ναι στις διάφορες επιλογές από finger food, ενώ μην υποτιμήσεις τις χειροποίητες πίτες και την σπιτική λεμονάδα.

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on Feb 2, 2016 at 3:18am PST

 

A photo posted by Chris-Mois (@chrismo1s) on May 8, 2016 at 5:46am PDT

 

A photo posted by Ilias Tou (@iliastou) on Jan 27, 2016 at 2:35am PST

Σίγουρα, όσοι μένουν κοντά γνωρίζουν πως ο «Μπλε Παπαγάλος» είναι και το μέρος που θα αποτοξινωθείς από το άγχος και τις σκοτούρες, πίνοντας τον καφέ σου τις μεσημεριανές ώρες και ειδικά το καλοκαίρι που έχει τραπεζάκια έξω στο πράσινο.

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on Jul 3, 2016 at 3:08am PDT

Επίσης, αν είσαι φαν του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, τότε μάθε πως η ιδιοκτήτρια του «Μπλε Παπαγάλου» είναι η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία δεν επέλεξε καθόλου τυχαία το συγκεκριμένο όνομα του μαγαζιού. Τo όνομά του , δηλάδή, το πήρε από το ομώνυμο μπαρ της ταινίας «Καζαμπλάνκα», αλλά και τη θρυλική ιστορία του Τζο Μπλάνκετ, ενός Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πτηνών, που γύρισε όλο τον κόσμο ψάχνοντας τον... Μπλε Παπαγάλο.

Η ζωή είναι ωραία λοιπόν...

 

A photo posted by Ble Papagalos (@blepapagalos) on Jan 16, 2017 at 6:29am PST

Φωτογραφίες: Μπλε Παπαγάλος, Instagram