Chapeau/ Facebook
Chapeau/ Facebook
ΠΑΡΙΣΙΝΟ ΜΠΙΣΤΡΟ

Το μπιστρό στο Χαλάνδρι που τρως σαν... στο Παρίσι -Εχει γίνει το νέο στέκι [εικόνες]


Σε αυτό το στέκι στο Χαλάνδρι... βγάζεις το καπέλο. Και αυτό δεν το λέμε τυχαία. Πρώτον, γιατί το λένε «Chapeau» που στα γαλλικά θα πει «Καπέλο» και δεύτερον, γιατί με τον παριζιάνικο αέρα του και τις μοναδικές του γεύσεις σε κερδίζει αμέσως.

Το Chapeau Cafe Bistro βρίσκεται στην οδό Σωκράτους 4 στο Χαλάνδρι. Οταν, όμως, μπαίνεις μέσα μπερδεύεσαι. Αναρωτιέσαι πώς αφού ξεκίνησες για το Χαλάνδρι, έχεις φτάσει στο Παρίσι. Το γαλλικό μπιστρό που με όραμα και μεράκι άνοιξε η Βούλα Ρακοπούλου έχει «άποψη» σε κάθε του λεπτομέρεια, έχει «ταυτότητα». Τα ζωντανά χρώματά του, τα πλούσια και μεθυστικά αρώματα που ξεπηδούν από τα πιάτα του, τα διακοσμητικά του και οι άνθρωποί του σε κερδίζουν αμέσως.

Το μαγαζί άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2015. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό. Οι γυναίκες το αγαπούν και γι'αυτό αν πας θα δεις πολλές γυναικοπαρέες που απολαμβάνουν brunch και όχι μόνο. Η μία γεύση θα φέρει την άλλη.
 

 

Tο μενού έχει την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου που ξέρει καλά τι θα πει γαλλική κουλτούρα (δραστηριοποιήθηκε εκεί επαγγελματικά ανοίγοντας το δικό της εστιατόριο αποτίοντας φόρο τιμής στην μαγειρική της μητέρας της και έφερε τους Παριζιάνους σε επαφή με την γαστρονομία ανώτερη ποιότητας).

Βούλα Ρακοπούλου και Ντίνα Νικολάου ένωσαν τις δυνάμεις τους και το μαγαζί στο Χαλάνδρι έχει γίνει ήδη στέκι. Διακόσμηση με όμορφα λουλούδια που φέρνουν την άνοιξη όλο το χρόνο, πολύχρωμα φωτιστικά, μουσική απαλή, από άλλη εποχή και υπέροχες γευστικές επιλογές για να κάνεις ένα χορταστικό διάλειμμα από την καθημερινότητά σου.

Τάρτες αλμυρές και γλυκιές, κράνμπερι με σαλάτα λάχανου, πουρές κολοκύθας και πατάτας με απίθανο άρωμα βουτύρου, μπουτάκι πάπιας κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και λαχταριστές πατάτες, κοκοράκι στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα, κέικ τριαντάφυλλο με γλάσο τριαντάφυλλου, σαρλότ κρέμας γιαουρτιού και σοκολάτα είναι μερικά από τα πιάτα που θα κάνουν τον ουρανίσκο σου να ευφρανθεί.

Το μυαλό μπορεί να κάνει μικρά ταξίδια όπου κι αν βρίσκεται, αρκεί να βρει εικόνες που θα το εμπνεύσουν. Στο Chapeau, όλα οδηγούν στο Παρίσι!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS