Γιορτή γαλλικών εστιατορίων στην Αθήνα με μενού από 22 ευρώ -Πήγαμε, δοκιμάσαμε, προτείνουμε | 0 bovary.gr
Γιορτή γαλλικών εστιατορίων στην Αθήνα με μενού από 22 ευρώ -Πήγαμε, δοκιμάσαμε, προτείνουμε | 0 bovary.gr
21|03|2017 10:57
SHARE
ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Γιορτή γαλλικών εστιατορίων στην Αθήνα με μενού από 22 ευρώ -Πήγαμε, δοκιμάσαμε, προτείνουμε


Στις 21 Μαρτίου 2017  για τρίτη χρονιά διοργανώνεται το Goût de France,  μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή, που έχει στόχο να μας μυήσει στη γαλλική κουζίνα.

 Το Goût de France  γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κι αποτελεί  με έναν τρόπο  φόρο τιμής σε μια κουζίνα, που παραμένει πιστή στις αξίες της:  τέρψη, σεβασμός στην καλή διατροφή και στον πλανήτη. Η Ελλάδα αποτελεί την τρίτη χώρα στο κόσμο σε αριθμό συμμετοχών, με 65 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και 65 Έλληνες σεφ να συμμετέχουν δυναμικά, πράγμα  που σημαίνει ότι  σήμερα 65 εστιατόρια σε 15 πόλεις της Ελλάδας στρώνουν τραπέζι αλά γαλλικά.

Μπορείτε σήμερα λοιπόν  να βρείτε οικονομικά μενού που ξεκινούν από 22 ευρώ ανά άτομο και να απολαύσετε σπάνιες γεύσεις σε εστιατόρια και μπιστρό που ακολουθούν τους δρόμους της γαλλικής παράδοσης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κάθε βαλάντιο, εμείς βρήκαμε τις καλύτερες και σας τις προτείνουμε.

 

  • Spiros & Vasilis

 Πρόκειται για ένα από τα «ιστορικά» εστιατόρια της Αθήνας,  με  πάνω από 40  χρόνια συνεχούς παρουσίας. Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1974,  όταν ο Βασίλης Πολυμέρης μαζί με τον αδερφό του Σπύρο, άνοιξαν το δικό τους Γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα. Σήμερα τη σκυτάλη του εστιατορίου έχει αναλάβει ο γιος του Βασίλη, Γιώργος Πολυμέρης. Η Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό πατέ φουά γκρα, τα μπουτάκια βατράχων, καθώς και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας δίνουν το στίγμα τους στο μενού του εστιατορίου, το οποίο ακολουθεί την παράδοση της κλασικής γαλλικής κουζίνας με αυθεντικές γεύσεις από την Provence της Γαλλίας.

 Σήμερα μπορείτε να δοκιμάσετε στην  τιμή των 55 ευρώ ένα ειδικό μενού , που περιλαμβάνει: κρεμμυδόσουπα γκρατινέ, σολωμό με σαμπάνια και πράσινο λεμόνι, καμαμπέρ και για γλυκό σουφλέ σοκολάτας.

Λάχητος 5,  Κολωνάκι 21 0723 7575

Facebook /Spiros & Vasilis
Facebook /Spiros & Vasilis
  • Chefi

Ένα κομψό  boutique εστιατόριο, σε έναν εναλλακτικό πολυχώρο στο Χαλάνδρι, το οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα έχει μπει στο επίκεντρο των γαστρονομικών αναζητήσεων, προσφέροντας τις πλέον ανατρεπτικές αλλά και κλασσικές προτάσεις  από  κουζίνες όλου του κόσμου. Το γαλλικό μενού της ημέρας περιλαμβάνει στη τιμή των  48 ευρώ ανά άτομο μους φουά γκρά, μαρμελάδα σύκο και  την παραδοσιακή γαλλική   κρεμμυδόσουπα  για αρχή,   αλλά και μια απολαυστική τάρτα μανιτάρι με ανάμεικτη σαλάτα. Θα συνεχίσετε με μοσχαράκι μπουργκινιόν,  που συνοδεύεται από λαχανικά,  ένα πλατό τυριών  και θα κλείσετε   με την κλασική κρεμ μπρουλέ.  Ό,τι πιο γαλλικό μπορείτε να σκεφτείτε!

Περικλέους 31, 15232 Χαλάνδρι , 210 6815774

  • Karavi

Από τα καλύτερα gourmet εστιατόρια των Αθηνών  που θυμίζει καράβι -εξ ου και το όνομα- στον τελευταίο όροφο του Sofitel Athens Airport. Υπέρμαχος της γαλλικής γαστρονομίας,  ο σεφ Θεοφάνης Στάθης   προτείνει κλασικές όσο και στις πιο μοντέρνες  συνταγές, που ικανοποιούν τους γνώστες. Χαρακτηριστικό του καταστήματος είναι ότι μπορείτε να  παρακολουθήσετε την παρασκευή των σπεσιαλιτέ από την ανοιχτή κουζίνα. Σήμερα το μενού περιλαμβάνει  σπιτικά μπλινίς πατάτας με αυγοτάραχο και τομάτα κονφί  για ορεκτικό, πελαγίσιο λαβράκι με σάλτσα σαφράν αρωματισμένη με βανίλια και πουρέ από παστινάκι, αλλά και φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος ροτί με πατάτες Άννα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα μπορντελέζ  ως κυρίως πιάτα, μια επιλογή τυριών  και για επιδόρπιο  Saint-honoré με κρεμέ μάνγκο και φρούτα του πάθους. Η τιμή του μενού είναι στα 70 ευρώ ανά  άτομο.

Sofitel Athens Airport, Αεροδρόμιο Σπάτων, τηλ. 210 3544000

  • Avenue Bistro & Bar

Ενα κομψό εστιατόριο  με τη  ζεστή ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού Γαλλικού bistro, που βρίσκεται   στο  ξενοδοχείο Metropolitan στη Αθήνα. Εδώ  πρωταγωνιστούν οι εμπνευσμένες προτάσεις του παγκοσμίου φήμης Chef Michel Roux,  που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία των κλασικών Γαλλικών πιάτων, παρασκευασμένων με φρέσκα υλικά από την Ελληνική φύση στην ανοικτή κουζίνα με την παραδοσιακή rotisserie. Σημαντικό  επίσης είναι ότι τα περισσότερα κρασιά από την προσεγμένη λίστα σερβίρονται και σε ποτήρι.  Σήμερα στην τιμή των 65  ευρώ μπορείτε να  απολαύσετε ένα πλούσιο μενού :  θα ξεκινήσετε με εορταστικά καναπεδάκια επιλογής του σεφ με σαμπάνια Michel Roux, βασιλικό καβούρι και καραβίδα au gratin, ταλιατέλες σπανάκι, φύκι, αφρός καβουριού , φουά γκρά με παλαιωμένο πορτ, μπριός Pain Perdu style , άγρια μανιτάρια. Στη συνέχεια ακολουθεί σολομός και λαβράκι Coulibiac style, παναρισμένα τηγανιτά αυγά ορτυκιών με σάλτσα beurre blanc,  αλλά κι ένα φιλέτο αρνιού γεμιστό με μανιτάρια, confit ραπανάκι, πουρέ σκόρδου, αγκινάρες barigoule,  πατάτες Anna και  σάλτσα δεντρολίβανο,ενώ υπάρχει και μια επιλογή τυριών. Για επιδόρπιο σας περιμένει μια πανδαισία mini γλυκών: κρεμ μπρουλέ φιστικιού, σφαίρα σοκολάτας, μαρέγκα  moelleux με ξηρούς καρπούς, σορμπέ ρόδι  και  crumble αχλαδιού.

 Συγγρού 385, 17564 Αθήνα,  210-9471000

  • Chapeau

 To παραμυθένιο στέκι στο Χαλάνδρι που θα σας κάνει να νομίζετε ότι βρίσκεστε στο Παρίσι φημίζεται για τις γαλλικές νοστιμιές του,  που υπογράφει η διάσημη σεφ Ντίνα Νικολάου. Ειδικά οι αλμυρές τάρτες της είναι σκέτος πειρασμός. Σήμερα προσφέρει σε μια πολύ οικονομική τιμή- μόλις 28 ευρώ- ένα μενού τριών πιάτων  που περιλαμβάνει   κις λωρέν για αρχή, πάπια κονφί με λαχανικά σωτέ  και καραμελωμένα κρεμμύδια για κυρίως, καμαμπέρ σε φύλλο κρούστας με  κόκκινα φρούτα και για γλυκό σαρλότ σοκολάτας.

Σωκράτους 4 Χαλάνδρι 15232,  210-6845300

Facebook /Chapeau
Facebook /Chapeau