Quartier d'Athènes: To ολοκαίνουριο, vintage καφέ-μπιστρό στο κέντρο με άρωμα παλιάς Aθήνας | 0 bovary.gr
Quartier d'Athènes: To ολοκαίνουριο, vintage καφέ-μπιστρό στο κέντρο με άρωμα παλιάς Aθήνας | 0 bovary.gr
QUARTIER D' ATHENES

Quartier d'Athènes: To ολοκαίνουριο, vintage καφέ-μπιστρό στο κέντρο με άρωμα παλιάς Aθήνας


Πάμε σαν άλλοτε...

Με νοσταλγία από την παλιά Αθήνα, ένα μπιστρό άνοιξε τις πόρτες του στο τέλος της χρονιάς που μας πέρασε και «στολίζει» την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων (πρόκειται για την πλατεία κάτω από την πλατεία Κλαθμώνος).

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το Quartier D’ Athenes -που βρίσκεται στο σημείο που βρισκόταν το μαγειρείο «Αλπεις»- απέκτησε φανατικούς φίλους που ταξιδεύουν στο παρελθόν πίνοντας τον καφέ τους και απολαμβάνοντας λεπτές γεύσεις σε έναν χώρο που ήρθε για να καθιερωθεί.

Οι παλιοί Αθηναίοι που θα το επισκεφτούν θα νιώσουν τις μνήμες τους να ζωντανεύουν. Τότε που η Αθήνα είχε άλλους ρυθμούς, γιατί οι άνθρωποί της ήταν αλλιώς.

Απολάμβαναν περισσότερο την κάθε στιγμη μέσα στη μέρα, ακόμα και την γοητεία που μπορεί να έχει ένα φίνο φλιτζάνι με μυρωδάτο καφέ που το απολαμβάνεις διαβάζοντας μια εφημερίδα.

Με θέα τον πεζόδρομο της Σκουλενίου και τους βιαστικούς περαστικούς που τρέχουν μέσα στους τρελούς ρυθμούς της πόλης, θα πιεις τον καφέ σου σε μια ατμόσφαιρα που θα σε ηρεμήσει. Το Quartier D'Athenes πέτυχε αμέσως τον στόχο του: να αναβιώσει ένα κομμάτι του παρελθόντος με μια μοντέρνα ματιά.

Μπαίνοντας μέσα βλέπεις ότι στην διακόσμηση κυριαρχεί το δέρμα, το σκούρο ξύλο και το μάρμαρο και υπάρχει μια εντυπωσιακή μπάρα σε περίοπτη θέση. Ο κατάλογος μελετημένος με τιμές λογικές, οι γεύσεις «καθαρές», δεν σε μπερδεύουν.
 

 

Εξω από το μαγαζί, τα τραπεζάκια και οι καρέκλες, επιβλητικά, σε κάνουν να θες να κοιτάξεις μέσα.

Στο Quartier D'Athenes μπορείς να απολαύσεις το πρωινό σου, ή το μεσημεριανό σου, ένα κρασί (θα βρεις τόσο ελληνικές ετικέτες όσο και διεθνείς) ή απεριτίφ πιο αργά το απόγευμα.

Κλίμα ζεστό και παρείστικο, ό,τι πρέπει για να αποφορτιστείς από τη μέρα σου.

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες λειτουργίας,  το μαγαζί έχει αποκτήσει πελατεία σταθερή.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί από επιτυχία και η γωνιά αυτή της Αθήνας έχει αποκτήσει άλλο αέρα. Αέρα Αθήνας της παλιάς εποχής με αναφορές σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού που έχουν παράδοση στη δημιουργία χώρων που γοητεύουν με την αισθητική τους.

 

Φωτογραφίες: Facebook/ Quartier d'Athenes

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 (Πλατεία Αγίων Θεοδώρων), Αθήνα