Οι καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια στην Αθήνα για μπακαλιάρο σκορδαλιά | 0 bovary.gr
Οι καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια στην Αθήνα για μπακαλιάρο σκορδαλιά | 0 bovary.gr
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Οι καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια στην Αθήνα για μπακαλιάρο σκορδαλιά


Μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Ενα πιάτο που πολλοί, πατροπαράδοτα τιμούν ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Ο καιρός σήμερα είναι υπέροχος και αν δεν θέλετε να μείνετε στο σπίτι και να τον φτιάξετε μόνοι σας επιστρατεύοντας τηγάνι για το ψάρι και γουδί για τη σκορδαλιά, υπάρχουν στο κέντρο της πόλης στέκια που τιμούν με μεράκι τις παραδοσιακές γεύσεις και φημίζονται για το μερακλίδικο μπακαλιάρο τους!

1) Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα, βρίσκεται  η  ταβέρνα του Δαμίγου, γνωστή και ως «Τα Μπακαλιαράκια».

Γι' αυτούς που έχουν γνώσεις για την παλιά Αθήνα, τα «Μπακαλιάρακια του Δαμίγου» δεν χρειάζονται συστάσεις. Η επιχείρηση άνοιξε το 1865 και η σταθερή διαδρομή της στο χρόνο, είναι η αδιάψευστη απόδειξη της επιτυχία της. Από το κατώφλι του ονομαστού υπογείου έχουν περάσει προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής Αθήνας. Τα μπακαλιαράκια σκορδαλιά είναι η σπεσιαλιτέ της!

 

Κυδαθηναίων 41, Πλάκα

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Στους Ορίζοντες βλέπεις... πιάτο την Αθήνα! Πεντανόστιμος μπακαλιάρος και άλλα νηστίσιμα πιάτα σας περιμένουν εκεί. Οι Ορίζοντες συνδυάζουν τις μεσογειακές γευστικές παραδόσεις και μια αίσθηση μοντερνισμού. Εκμεταλλευτείτε τον ηλιόλουστο καιρό για να βρεθείτε στο Λυκαβηττό και σε μια από τις πιο όμορφες βεράντες της Αθήνας.

Αριστίππου 1, Αθήνα -Λυκαβηττός

Mεταξού

Ενα μικρό ταβερνάκι στο Μεταξουργείο που θα σας ζεστάνει με το παρείστικο κλίμα του. Με παράδοση στις μερακλίδικες γεύσεις, η Μεταξού «έχει κάνει το κουμάντο της» για την 25η Μαρτίου και σας περιμένει για μπακαλιάρο και σκορδαλιά και άλλες παραδοσιακές γεύσεις.

Ζωντανή μουσική θα ανεβάσει το κέφι!

Μεταξού

Πυθοδώρου 10 , Αθήνα

Σαρδελάκι

Ιδανικό για να απολαύσετε το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας στα νότια.

Το «Σαρδελάκι» προσφέρει φρεσκότατους, μερακλίδικους θαλασσινούς μεζέδες που μπορούν να συνοδευτούν με το ουζάκι της. Μαγαζί ονομαστό για τον γευστικό μπακαλιάρο του. Η σκορδαλιά του η σπεσιαλιτέ του, μυρωδάτη, με τα όλα της. Ενα μαγαζί που έχει κάτι από τα παλιά, την γοητεία της ταβέρνας ενός νησιού.

Φοίβης 15, Γλυφάδα

Σαρδελάκι, Πανδώρας 16 Γλυφάδα

Ψαράκια και Θαλασσινά

Στα Ψαράκια και Θαλασσινά σας περιμένει το γευστικό πιάτο της ημέρας και η σκορδαλιά του μερακλίδικη και αρωματική.

Το πιάτο μπορεί να συνδυαστεί και με άλλους νηστίσιμους μεζέδες (καλαμαράκια, χταπόδι, καβουροσαλάτα) και ο χώρος του έχει αέρα θαλασσινό.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα

 


Η Παλιά Φάβα

Ενα από τα ονομαστά μαγαζιά του Παλαιού Φαλήρου. Με ατμόσφαιρα οικογενειακή και ζεστή και πιάτα παραδοσιακά και μεσογειακά, με νοσταλγία από το παρελθόν.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά ή ψητός. Το μαγαζί έχει παράδοση στις μερακλίδικες γεύσεις.

 

Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο