Facebook
Facebook
CASCARA

Cascara: To μαγαζί στα Μελίσσια με τις κρυφές γωνιές, τα κοκτέιλ και τα μπέργκερ από τον παράδεισο


Aνάγκη για καλοκαίρι!

Υπάρχει ένα all day restaurant στα Μελίσσια (θα το δεις μπροστά σου διασχίζοντας την Παναγή Τσαλδάρη) που πήρε το όνομά του από ένα γευστικό, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες ρόφημα από τη Nικαράγουα: Cascara. Το cascara φτιάχνεται από τους κόκκινους και μωβ φλοιούς του κόκκου καφέ. Συχνά το περιγράφουν και ως «τσάι από καφέ».

Κάθε γωνιά του Cascara, διαφορετική ανταποκρίνεται στις αισθητικές "ανάγκες" του καθενός. Μπαίνεις μέσα και ψάχνεις ποια γωνιά σου ταιριάζει σου για να καθίσεις. Vintage έπιπλα από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Φυτά και μια exotic, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για να αποσυμπιεστείς.

Οι αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης επιμελήθηκαν με μαεστρία τον χώρο προσέχοντας τις λεπτομέρειες σε κάθε ξεχωριστή γωνιά του. Τα φυτά γίνονται ένα παραδείσιο σκηνικό. Με πινελιές από την δεκαετία του 70’, vintage έπιπλα και φωτιστικά, ένα πικάπ που δεν περνά απαρατήρητο, δερμάτινοι καναπέδες, μια κρεμαστή πολυθρόνα.

Το φαγητό του μαγαζιού έχει την υπογραφή του Αρη Τσανακλίδη. Γεύσεις μεσογειακές (δοκίμασε την ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης) και πιάτα με επιρροές από Νότια Αμερική και Ασία. Το αμερικάνικο μπέργκερ του (συνοδεύεται από πεντανόστικες, φρέσκες σπιτικές τηγανητές πατάτες) είναι από μόνο του ένας λόγος για να επισκεφθείς το μαγαζί και να το δοκιμάσεις. Ξεχωρίζει και Chili con Carne με παναρισμένο αυγό μελάτο, παρμεζάνα και μανιτάρια (εννοείται φρέσκα). Ιδιαίτερες και οι κροκέτες από snow crab (είδος καβουριού) και λαχταριστή και πικάντικη σως αγιολί και το ριζότο μανιταριών σε μια πανσέτα με σος teriyaki.

Ενδιαφέρον ο κατάλογος με τα κοκτέιλ του που επιμελείται ο Γιάννης Σκουλάτος. Πέρα από το τέλειο mojito του, δοκίμασε το Pink Panther με φράουλα, καρύδα, χυμό πορτοκάλι και βότκα.

Κι ένα γλυκάκι για το τέλος: μπαβαρουάζ βατόμουρο με μαρεγκάκια που θα σε ξετρελάνει ή πλούσιο προφιτερόλ μπανάνας με σοκολάτα γάλακτος και νιφάδες από ζαχαρωμένα αμύγδαλα.

Το Cascara γρήγορα απέκτησε το κοινό του ίσως γιατί από την αρχή ήξερε ποια είναι η ταυτότητά του.

Φωτογραφίες: Facebook/ Cascara

TAGS