Βυσσινόκηπος: Το μπαρ-μπιστρό στη Ναυαρίνου που είναι γεμάτο συνέχεια με ηθοποιούς!  | 0 bovary.gr
Βυσσινόκηπος: Το μπαρ-μπιστρό στη Ναυαρίνου που είναι γεμάτο συνέχεια με ηθοποιούς! | 0 bovary.gr
28|03|2017 10:24
SHARE
ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ

Βυσσινόκηπος: Το μπαρ-μπιστρό στη Ναυαρίνου που είναι γεμάτο συνέχεια με ηθοποιούς!


Απέναντι από το πάρκο της Ναυαρίνου, μια από τις  πιο επιτυχημένες παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένας Βυσσινόκηπος, αλλιώτικος από τους άλλους. 

Το καφέ -μπαρ που έχει αναδειχτεί σε σημείο συνάντησης στην Ζωοδόχου Πηγής και πόλο έλξης για τον καλλιτεχνικό χώρο ανήκει στην ηθοποιό Δώρα  Στυλιανέση. Το όνομα φυσικά  είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό  έργο  του Άντον Τσέχωφ,   ενός συγγραφέα που  η  ιδιοκτήτριά του  ξεχωρίζει και αγαπάει ιδιαιτέρως.   «Ήθελα έναν χώρο, ο οποίος θα  προσφέρει τα χαμόγελα που υποσχέθηκε η Άννια στη μητέρα της Λιουμπόβ, στην τρίτη πράξη του  Βυσσινόκηπου»,  μου  λέει η Δώρα, εξηγώντας γιατί διάλεξε το συγκεκριμένο έργο για να βαφτίσει το μαγαζί της. 

 Εδώ θα συναντήσετε άτομα  κάθε ηλικίας,  κατοίκους ή   λάτρεις  του κέντρου, φιλότεχνους, αλλά και καλλιτέχνες: όλοι περνούν από το Βυσσινόκηπο, που φημίζεται για τα ξεχωριστά  cocktails,  τα σπιτικά γλυκά του και τα  χειροποίητά σνακ ή και finger food.    Στα τραπεζάκια του -όλα διακοσμημένα με  γλάστρες-   συχνά  θα πετύχετε  τον Περικλή Μουστάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη,  τον  Χρήστο Λούλη, την  Αθηνά Μαξίμου, τον   Νίκο Καραθάνο, την Λένα Κιτσοπούλου,  τον  Δημήτρη Καραντζά,   τη Λυδία Φωτοπούλου και  πολλού ακόμα γνωστούς δημιουργούς. 

Μόλις φτάσετε, η πρώτη εικόνα είναι ο φιλόξενος εξωτερικός χώρος, ιδανικός  ανεξαρτήτως κρύου ή ζέστη.   Σαν ένας   μικρός περιποιημένος κήπος ,  αποτελεί ένα από τα πιο ήρεμα μέρη του κέντρου  για καφέ και πρωινά ραντεβού.   Στο εσωτερικό, ο χώρος μοιάζει με καλοστημένο σκηνικό παράστασης: πρωταγωνιστεί  η ευρύχωρη ξύλινη μπάρα στα αριστερά με την πλούσια κάβα για φόντο και τα τραπέζια στη δεξιά πλευρά, για να απολαύσετε  το ποτό σας συνοδεία πάτα πολύ καλής μουσικής, που είναι και από τα βασικά χαρακτηριστικά του μαγαζιού.  Καθημερινά ξεχωριστοί Djs  ανεβαίνουν στα decks  και απογειώνουν την ατμόσφαιρα, με ψαγμένες επιλογές από ένα ευρύ φάσμα που καλύπτει όλα τα γούστα:  funky, jazz, blues, indie , trip hop,  swing, ακόμα και  ηλεκτρονική μουσική, ή  πιο μπιτάτοι ήχοι,    δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για μια έξοδο που μπορεί να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες.  «Εδώ ο Tricky συναντά τους Knife και τους Faithless και ο Wax Taylor τους Archive και τον Nick Cave.  Σίγουρα πάντως τα beat δε θα σε αφήσουν να στέκεσαι ακίνητος», σημειώνει η Δώρα και επιβεβαιώνεται από τους θαμώνες που κάθε βράδυ δημιουργούν τη δική τους εορταστική κατάσταση.   Επίσης το μέρος φημίζεται για τα κεφάτα πάρτι του,  που πολλές φορές έχουν και πρωτότυπες  θεματικές,  συγκεντρώνοντας τις  πιο χαρούμενες φατσούλες της πόλης. 

Η μέρα στο Βυσσινόκηπο ξεκινά από τις 10.30, σερβίροντας καφέ Taf sustainability coffee, σπιτικές λεμονάδες ή βυσσινάδες, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε  και συνεχίζεται με κάποιο από τα κρασιά που με προσοχή έχει διαλέξει η Δώρα.  Θα βρείτε μια  μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέρουσες ετικέτες, ακόμα κι αν παραγγείλετε  ποτήρι.  Πολύ καλό είναι και το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, η  η ελληνική εκδοχή του Glühwein, μια συνταγή  που  σπανίως  θα βρείτε σε μπαρ σωστά εκτελεσμένη,  ιδανική για τις κρύες νύχτες.  Ενδιαφέρον έχει και το βοτανικό τζιν της κάβας, αλλά και τα ιδιαίτερα  cocktails του καταλόγου, όπου ξεχωρίζει   το χαρακτηριστικό του μαγαζιού, ο   Βυσσινόκηπος δηλαδή, με βάση τη βότκα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο, αλλά και τα Bramble και Mai Tai. .  Μάλιστα,  κάθε Δευτέρα και Τέταρτη από τις 19:30 και για όλο το βραδύ  όλα τα cocktails προσφέρονται   μόνο με 5 ευρώ.

Αν θέλετε κάτι να τσιμπήσετε, διαλέξτε μια από τις αλμυρές τάρτες που φτιάχνονται  στο μαγαζί, όπως εκείνη με το κοτόπουλο , πράσο, καρότο  και λιωμένο τυρί,    ένα πιάτο με ζυμαρικά ή μπρουσκέτες,  ενώ  πολύ καλά είναι και τα χειροποίητα γλυκά του. Δοκιμάστε  το σπασμένο κέικ, με παγωτό και ζεστή σως σοκολάτας γάλακτος με ουίσκι, ή   το  σοκαλατένιο κέικ με ζεστή σάλτσα σοκολάτας με ουίσκι και θα με θυμηθείτε. Πρόσφατα ο Βυσσινόκηπος απέκτησε και brunch, που σερβίρεται κάθε   Σαββάτο και Κυριακή από τις 11 π.μ με  5 μ.μ. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε pancakes με αυγά ποσέ, παστράμι και sauce hollandaise,  ή scrabbled eggs με σολομό και sauce γιαουρτιού πάνω σε αφράτο ψωμάκι brioche, αλλά και pancakes με σπιτική μαρμελάδα φράουλα-σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο ή pancakes με αρωματισμένη κρέμα γιαούρτι, cranberries, καρυδόψιχα και marple syrop.   Το brunch κοστίζει οχτώ ευρώ και   μπορείτε να  το συνοδεύσετε με καφέ φίλτρου, χωρίς περιορισμό.

Ζωοδόχου Πηγής 27, Αθήνα, 210 380 1691