Φάε σαν Ιταλίδα στο Cupola - To νέο εστιατόριο στο Παγκράτι με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις | 0 bovary.gr
Φάε σαν Ιταλίδα στο Cupola - To νέο εστιατόριο στο Παγκράτι με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις | 0 bovary.gr
CUPOLA

Φάε σαν Ιταλίδα στο Cupola - To νέο εστιατόριο στο Παγκράτι με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις


Οι Ιταλοί τρώνε αργά. Απολαμβάνουν την κάθε μπουκιά. Δεν χρησιμοποιούν πάντα πολλά υλικά στην μαγειρική τους αλλά επενδύουν στην ποιότητά τους. Καλό αλάτι και λάδι, φρέσκα ζυμαρικά, φρέσκα λαχανικά.

Στα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας θα σε μυήσει ένα νέο μαγαζί, στην οδό Ευφορίωνος 13, στον πεζόδρομο του Παγκρατίου (εκεί που βρισκόταν το Cucina Povera). Ένα μαγαζί που ξέρει καλά πώς θα σε γοητεύσει αν θέλεις να φας γνήσιες ιταλικές γεύσεις. Μπαίνοντας μέσα, ο χώρος θα σε κερδίσει λόγω της άρτιας διαρρύθμισής και ζεστής και παρείστικης ατμόσφαιράς του. Ο σεφ του Cupola Stefano Rossi βάζει κάθε φορά τα δυνατά του για να φας σαν Ιταλός.

Στο Cupola μπορείς να δοκιμάσεις ναπολιτάνικη πίτσα (Marinara και Margeritta) -η ζύμη της πίτσας έχει μόνο νερό, αλεύρι και λίγο αλάτι. Είναι λεπτή και πολύ μαλακή- και αυθεντική καρμπονάρα (απλά υπέροχη!). Ξεχωρίζει το pancerotti με ντομάτα και μοτσαρέλα, η πίτσα Napoli με μοτσαρέλα di bufala, η Tartufata με μοτσαρέλα, κρέμα tartufo και ρόκα. Από τα υπόλοιπα πιάτα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το νουά μόσχου vitello tonnato με ανθούς κάππαρης και σάλτσα τόνου.

Πολύ γευστικές και οι μπρουσκέτες του (με χειροποίητη focaccia) και το ταρτάρ σολομού ενώ και το ριζότο του είναι πολύ προσεγμένο. Το μαγαζί επενδύει στα ολόφρεσκα υλικά που εγγυώνται το πλούσιο άρωμα σε κάθε πιάτο. Στην ανοιχτη κουζίνα του μαγαζιού, ο σεφ έχει καθημερινή παρουσία.

Τα κοκτέιλ του έχουν την υπογραφή του bartender Σπύρου Κερκύρα ενώ τις ετικέτες των κρασιών (ελληνικές και ιταλικές) έχει επιλέξει ο Γιάννης Μακρής.

Το μαγαζί προσφέρει μια ιδιαίτερη γευστική εμπερία για όσους αγαπούν το αυθεντικό ιταλικό φαγητό. Οι τιμές είναι πολύ προσεγμένες και η ατμόσφαιρα θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε με την καρδιά σας ένα γεύμα από αγνά υλικά που συνδυάζονται μεταξύ τους τόσο αρμονικά που λιώνουν στο στόμα.

 

TAGS