Shutterstock
Shutterstock
05|04|2017 17:56
SHARE
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΝΕΑ ΗΘΗ

Το Facebook μόλις άλλαξε την πολιτική του για την σεξουαλική παρενόχληση


Ορισμένοι λένε ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι να σταματήσουμε να είμαστε online.

H δική μας απάντηση είναι ότι δεν πάμε πουθενά. Θέλουμε όμως  έναν ασφαλέστερο διαδικτυακό χώρο για όλους και ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Το Facebook είχε δώσει την υπόσχεση να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την οικοδόμηση μιας ασφαλέστερης κοινότητας για όλους. Σήμερα, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε μια νέα σουίτα εργαλείων που προορίζονται για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση του εκδικητικού πορνό, η της μη-συναινετικής ανταλλαγής των σεξουαλικά ακατάλληλων φωτογραφιών.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι η ταυτόχρονη έκδοση των εγαλείων αυτών σε τρεις από τις πλατφόρμες του: Το Newsfeed στο Facebook, το Instagram και το Messenger.

Αν δείτε μια φωτογραφία σας ή κάποιου άλλου που έχει μοιραστεί χωρίς άδεια, ακολουθήστε τα βήματα του Report. Δηλαδή της αναφοράς του περιεχομένου. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος που βρίσκεται πάνω δεξιά ή στα αποσιωπητικά στη γωνία της ανάρτησης και επιλέξτε «Αναφορά». Όταν χρειαστεί να αναφέρετε το λόγο, μπορείτε να επιλέξετε «γυμνές φωτογραφίες του εαυτού μου». Τα μέλη της Κοινότητας Επιχειρήσεων του Facebook θα δουν την εικόνα, θα την αφαιρέσουν αν δεν είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της κοινότητας, και θα απενεργοποιήσουν το λογαριασμό στον οποίο δημοσιεύτηκε η εικόνα.

Αν και υπάρχει μια διαδικασία προσφυγής, μην περιμένετε ότι θα ξανανέβει το προφίλ του χρήστη που μοιράστηκε τη φωτογραφία χωρίς την άδεια κάποιου. Ο λογαριασμός θα απενεργοποιείται για πάντα, λέει η Αντιγόνη Ντέιβις, επικεφαλής του Sharing στο Facebook.

Αυτή η νέα δυνατότητα αναφοράς είναι πολλά υποσχόμενη, αφού θα αποτρέπει την περαιτέρω ανταλλαγή της φωτογραφίας, ανιχνεύοντας αν κάποιος προσπαθήσει εκ νέου να δημοσιεύσει την εικόνα αλλού, όπως πχ, στο Instagram, από όπου θα κατεβαίνει αμέσως. Τα εργαλεία είναι διαθέσιμα αρχικά στους χρήστες των Η.Π.Α., και τις επόμενες ώρες θα βρίσκονται στη διάθεση όλων των χρηστών.