Facebook /@ElladaGiortiGefseisAthinorama
Facebook /@ElladaGiortiGefseisAthinorama
03|05|2017 09:30
SHARE
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Ενα γευστικό φεστιβάλ γεμάτο Ελλάδα έρχεται στην Τεχνόπολη


Οι καλύτεροι μικροί παραγωγοί της Ελλάδας και φέτος,  για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά  καταφτάνουν στην Τεχνόπολη από τις 5 έως τις 7 Μαΐου , σε μια γευστική ανοιξιάτικη γιορτή, με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!»

Το  «Φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», που διοργανώνεται σε συνεργασία με το  Αθηνόραμα,  ετοιμάζεται να αναστατώσει την πόλη, αποτελώντας μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, με κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα. Πώς το καταφέρνει αυτό; Συγκεντρώνοντας τους καλύτερους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τους γνωρίσουν, να δοκιμάσουν ή να αγοράσουν τα εκλεκτά προϊόντά τους. 

Γευσιγνωσίες, ελληνικά κρασιά, μπίρες μικροζυθοποιίας, βότανα, καφέδες, μαρμελάδες, ελαιόλαδο, τυριά και αλλαντικά είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που θα βρει κάποιος αν περιπλανηθεί ανάμεσα στους πάγκους, ενώ φυσικά δεν θα λείπουν η μουσική, τα μαγειρέματα, τα θεατρικά happenings, οι εικαστικές παρεμβάσεις και πολλές ακόμη εκδηλώσεις.

Facebook /@ElladaGiortiGefseisAthinorama
Facebook /@ElladaGiortiGefseisAthinorama

Αυτή τη χρονιά στη όλη διοργάνωση θα  συμμετάσχουν γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Παραγωγών που επελέγησαν για την ποιότητα των προϊόντων τους: 1)εταιρείες που παράγουν κατά βάση τυποποιημένα προϊόντα προσβάσιμα στον καταναλωτή, 2)εταιρείες που παράγουν προϊόντα με ποιοτικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν προκύψει ή θα προκύψουν μέσα από δοκιμές της ομάδας κριτικών γεύσης του «Αθηνόραμα» και του «Αθηνόραμα Umami» και 3) εταιρείες που παράγουν προϊόντα, τα οποία έχουν διακριθεί ή βραβευθεί σε ανάλογες διεθνείς εκθέσεις ή διαγωνισμούς.

Από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φεστιβάλ είναι το πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα, τον πλούτο των γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τη ξεχωριστή ταυτότητά τους. Και φέτος θα γίνουν στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, όπου θα στηθεί μία ανοιχτή κουζίνα, και θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους επισκέπτες χωρίς επιπλέον χρέωση. Η αυλαία  της απόλαυσης ανοίγει  με τον ειδικό επί των coctails, Παύλο Λούλη, ο οποίος την Παρασκευή στις 17.00, παραδίδει την  βίβλο των «Κοκτέιλ στο σπίτι από το Α ως το Ω»   για να μας κάνει  mixologists.  Στις 19.30 ακριβώς,  τη θέση του παίρνει  ο Jean Louis Capsalas, που θα μας μάθει να φτιάχνουμε «Κρύες καλοκαιρινές σούπες» με αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο. 

Το Σάββατο στις 12.00 ο  Γιάννης Γιαννίτσας μάς διδάσκει τα πάντα για το μοσχάρι: γιατί δεν μαλακώνει, πώς αποφεύγουμε την αίσθηση των ινών αλλά και τις σωστές τεχνικές για κάθε ψήσιμο. Στις 14.30, η  Χρυσούλα Κυριακοπούλου, θα μας συστήσει  «Τέσσερις ελληνικές ποικιλίες κρασιού πρεσβευτές» του τόπου  μας , ενώ ο  Νικολάς Ραδίσης στις 17.00  μας μαθαί νει τα «4 είδη μπύρας ».  Μην χάσετε τον  Δημήτρη Σκαρμούτσο  στις 19.30 , που θα σας κάνει εξπέρ στα «Καλοκαιρινά Μαγειρέματα με ψάρι» . Την Κυριακή  ο Άγγελος Ναουμίδης σκαρφίζεται «Μαγειρικές εμπνευσμένες από τη Λίμνη της Βεγορίτιδας» κι ανοίγει νέες διεξόδους στη μαγειρική μας φαντασία. Στις 14.30 έρχεται ο Γιάννης Καρβέλας για έναν gourmet επαναπροσδιορισμό στα βασικά με «Γευσιγνωσία Λαδιού». Στις 17.00 ο  Έκτωρ Μποτρίνι με το έντονο ταμπεραμέντο   του  μας κάνει μια «Εισαγωγή στην Κουζίνα του Ιονίου», που τόσο λατρεύει. Τέλος στις  19.30 έρχεται ο Αθηναγόρας Κωστάκος  σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται  «Αχνιστά θαλασσινά με διάφορα Toppings», για να μαγειρέψει  αποκλειστικά πάνω στην μοναδική Πολυεστία Ελ Γκρέκο.

Facebook /@ElladaGiortiGefseisAthinorama
Facebook /@ElladaGiortiGefseisAthinorama

Από αυτό το γαστριμαργικό  τριήμερο δεν λείπουν όμως και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Έχουμε και λέμε: Παρασκευή στις 21:οο οι Swingouts  μας εισαγάγουν  στην  κουλτούρα των μαγικών δεκαετιών του 20’s-50’s. Οπότε βάλτε άνετα παπούτσια, κλος φούστες και  πολύ στυλ κι ετοιμαστείτε να χορέψετε  σε ρυθμούς swing. Το Σάββατο στις 21:00  οι Kulamacus   θα μας κάνουν να τραγουδήσουμε  σαν να είναι η τελευταία μέρα της ανθρωπότητας, ενώ την  Κυριακή στις 20:00  ο ξεχωριστός  Σπύρος Γραμμένος  ανεβαίνει στο  Stage για να μας  παρασύρει  σε ένα μεγάλο πάρτι.  Επίσης στους χώρους της Τεχνοπολης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε θεατρικές παραστάσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς κερδίζοντας πλούσια δώρα, ή να  απολαύστε  μοναδικές γεύσεις:   από street food, αλλαντικά , καλούδια από το Δειπνοσοφιστήριο, όπου ο  Jean Louis Capsalas φτιάχνει   λαχταριστά mini burger με τοματοκεφτέ, τονοσαλάτα αλλά και Black Angus, ενώ ο δεύτερος executive chef του  περιπτέρου,  δηλαδή ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα σας φιλέψει αραβική πίτα με φαλάφελ, πιάτα από τη δυτική Μακεδονία, συνταγές με ζυμαρικά αλλά και παραδοσιακό σουβλάκι.  Οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν ένα μοναδικό γευστικό χάπενινγκ με τον αγαπημένο και δημοφιλή σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, ή θα ανέβουν στο εντυπωσιακό Skywalk!

Φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Τεχνόπολη, Γκάζι

5-7 Μαΐου

Το Φεστιβάλ ανοίγει για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 5/5/2017: 5 - 11 μ.μ.

Σάββατο 6/5/2017: 11 π.μ.- 11 μ.μ.

Κυριακή 7/5/2017: 11 π.μ.- 9 μ.μ.

(Η είσοδος των επισκεπτών μπορεί να γίνει έως και μια ώρα πριν το κλείσιμο του Φεστιβάλ)

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: € 6

Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: € 10

Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν