7 μαγαζιά με μυστικούς κήπους και αυλές στο κέντρο της Αθήνας | 0 bovary.gr
7 μαγαζιά με μυστικούς κήπους και αυλές στο κέντρο της Αθήνας | 0 bovary.gr
09|05|2017 19:00
SHARE
ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ

7 μαγαζιά με μυστικούς κήπους και αυλές στο κέντρο της Αθήνας


Τώρα που ο καιρός ανοίγει, όλοι θα θέλαμε να φύγουμε για διακοπές. Όμως το καλοκαίρι αργεί ακόμα, οπότε η λύση να δημιουργούμε ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα. 

Ακόμα και στο κέντρο της πόλης μπορείτε να βρείτε υπέροχες μικρές αυλές και κήπους για να απολαύσετε ανενόχλητοι το πότο ή το φαγητό σας και να χαρείτε τις τελευταίες μέρες της άνοιξης.

Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot

Δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά η Πλατεία Κλαυθμώνος  ήταν κάποτε  ένα απεριποίητο αγροτεμάχιο, με σπίτια ελάχιστα. Το 1833 χτίστηκε το σπίτι του Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και λίγο αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό σπίτι του Αφθονίδη. Στο συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία. Η νεαρή βασίλισσα, ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο γύρω από την προσωρινή κατοικία του ζεύγους το 1836.   Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος  εκείνου του μεγάλου κήπου. Παραμένει όμως μία μοναδική μικρή όαση με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία. Το Black Duck έχει δημιουργήσει ακριβώς σε αυτό το σημείο ένα υπέροχο αίθριο -τη σκηνογραφία  έχει επιμεληθεί  Guy Στεφάνου- για να απολαύσετε  ανενόχλητοι από το θόρυβο της πόλης τον καφέ  σας ή το ποτό σας.

Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος

Facebook
Facebook

Soiree De Βotanique

Μια από τις πιο όμορφες αυλές του Βοτανικού, πολύ κοντά σε όλα τα θέατρα της περιοχής, που διακρίνεται για την μίνιμαλ αισθητική της  και την αρτιστίκ της ατμόσφαιρας. Εδώ πάντα θα πετύχετε μια έκθεση ζωγραφικής ή φωτογραφίας,   ενώ οι καλές μουσικές επιλογές των Djs, που  κυμαίνονται από jazz έως  funk- και soul, θα σας κρατήσουν συντροφιά ως αργά.  Απολαύστε καθαρά ποτά  σε νορμάλ τιμές  και  σπιτικές γεύσεις από την κουζίνα του « Ωραίου Βοτανικού», εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση: κάποιες μέρες θα βρείτε μέχρι και μακαρονάκι με χταποδάκι!

Καστοριάς 37, Βοτανικός

Six Dogs

Με νησιώτικο αέρα,  ο κήπος του  Six Dogs αποτελεί  ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη των Αθηναίων τις νύχτες του καλοκαιριού.  Pop  και Avant-garde,  ταυτόχρονα, αποτελεί ένα νέο μοντέλο χώρου,  που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,  ενώ είναι γνωστό και για τα πάρτι που διοργανώνει. Είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ,  σερβίροντας σπιτικά εποχιακά ροφήματα,  εντυπωσιακά cocktails, και πάσης λογής λιχουδιές, σε φιλικές  τιμές,  ακούγοντας πάντα ψαγμένες μουσικές επιλογές.

Αβραμιώτου 6-8.  Αθήνα

Κύριος Χου

 Στην οδό Δημοφώντος στα Άνω Πετράλωνα, τέσσερις παιδικοί φίλοι βρήκαν  ένα  υπέροχο  νεοκλασικό  γωνιακό σπίτι  του 1933 και το έκαναν το απόλυτο στέκι. Τα ασπρόμαυρα πλακάκια στην αυλή του και τα μαρμάρινα τραπεζάκια  θυμίζουν την παλιά Αθήνα κι αποπνέουν   έναν vintage αέρα που σίγουρα συγκινεί τους ρομαντικούς. Το μαγαζί φημίζεται για τα δυνατά του coktails,  που έχει επιμεληθεί ο mixologist Γιάννης Χατζηαργυρός.  Δοκιμάστε το Deep Purple (με μαστίχα, λευκό κρασί, λάιμ, πικραμύγδαλο και τσίπουρο),  ενώ μπορείτε να βρείτε και μερικά  απολαυστικά πιάτα, όπως τάρτες, και φρέσκιες σαλάτες. Τα Σαββατοκύριακα ο «Κύριος Χου» σερβίρει και brunch.

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Πετράλωνα

 Αμα Λάχει

Η ιστορική ταβέρνα με τον υπέροχο  κατάφυτο κήπο, που μετράει κοντά τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στην οδό Καλλιδρομίου, τον ομορφότερο δρόμο των Εξαρχείων,  πλέον έχει δυο πλευρές:  το  «Άμα λάχει στης Νεφέλης», ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο, με παραδοσιακή ελληνικές γεύσεις, και  το «Άμα Λάχει στης Βιολέτ»,  ένα γαλλικό μπιστρό, με φοβερή κουζίνα που θα εκτιμήσουν οι γνώστες.  Επειδή ο χώρος κάποτε υπήρξε προαύλιο σχολείου είναι πολύ αγαπητός σε οικογένειες με παιδιά.

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

Νομισματικό  Μουσείο Αθηνών

Μέσα στον καταπράσινο  και πανέμορφο κήπο του Ιλίου Μελάθρου βρίσκεται το καφέ-μπαρ του Νομισματικού μουσείου,  το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδανικό για να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά σας,  ή να ξεκουραστείτε μετά από έναν περίπατο στο κέντρο, ενώ  τα βράδια συχνά έχετε την ευκαιρία  να απολαύσετε  ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές. 

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Αυλή

Είναι ένα από τα εναπομείναντα αθηναϊκά σπίτια  με εσωτερική αυλή στην περιοχή του Ψυρρή, που λειτουργεί ως καφενείο από τα χρόνια της Κατοχής. Διατηρεί μέχρι σήμερα  την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’50 κι αν  καθίσετε σε ένα από τα τραπεζάκια του,  στην ασβεστωμένη αυλή με τα μπλε παραθυρόφυλλα,  θα νομίζετε ότι παίζετε σε ελληνική ταινία. Η μουσική -αποκλειστικά ελληνική  ακούγεται από ραδιόφωνο, λίγα  πιάτα και καλά, όλα  στο τηγάνι, για όσους πεινάνε,  κι φυσικά μπυρίτσα  ή ουζάκι για μια πλήρη ελληνική βραδιά.

Αγ. Δημητρίου 12, Ψυρρή