shutterstock
shutterstock
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Βρήκαμε τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης


Το αυθεντικό εγχώριο έδεσμα που δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Η λιχουδιά που έχει καταφέρει να γίνει αντικείμενο συζητήσεων και διαφωνιών ανάμεσα σε όσους ζουν στη βόρεια και νότια Ελλάδα. Ζουμερό κρέας, με ή χωρίς τζατζίκι, πατάτες ή κρεμμύδι. Με μια λέξη: σουβλάκι!

Ο παραδοσιακός αυτός πειρασμός βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των καλοφαγάδων (όλες τις ώρες της ημέρας), που απαιτούν τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, αλλά και το μεράκι στο ψήσιμο - το μυστικό της επιτυχίας.

Εμείς βγήκαμε μια βόλτα στην πόλη και αφού πρώτα ξεπεράσαμε το άγχος με τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες, ικανοποιήσαμε την πείνα μας στις 5 καλύτερες επιλογές, αυτές που διατηρούν την παράδοση (ακόμα κι αν είναι new entry στην αγορά) και σας τις προτείνουμε.

  • «Το σουβλάκι του Κόλλια»

Νέα άφιξη στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 46. Ο Κωνσταντίνος και ο Νίκος, δύο αδέρφια, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και την εμπειρία τους στο χώρο της εστίασης, για να υλοποιήσουν την ιδέα τους, ανοίγοντας «Το σουβλάκι του Κόλλια» και πλέον κάνουν πραγματικότητα το όνειρο κάθε επισκέπτη του μαγαζιού, παρέχοντας άριστης ποιότητας γευστικές επιλογές, σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Πρωταγωνιστές δεν θα μπορούσαν παρά να είναι τα ζουμερά, νόστιμα χειροποίητα σουβλάκια, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε ορεκτικά, σαλάτες όπως η «Blue Cheese» και η σαλάτα του «Κόλλια», γύρο είτε κοτόπουλο είτε χοιρινό, τηγανιτές πατάτες που σερβίρονται σε κουβαδάκι, «μπριζολάκια χοιρινά» και ψητά λαχανικά.

Το Σουβλάκι του Κόλλια, 28η Οκτωβρίου 46, Αργυρούπολη

Facebook /Το Σουβλάκι του Κόλλια
Facebook /Το Σουβλάκι του Κόλλια
  • «Ο Κώστας»

Η ιστορία του μας πάει πίσω στο 1950. Ενα μικρό μαγαζί που διαθέτει μικρή επίσης ψησταριά και ψήνει από τις εννιά το πρωί μέχρι εξαντλήσεως των προϊόντων, μόνο καλαμάκια και πίτες (αλάδωτες). Ξεκίνησε από την Πλάκα στην Αδριανού και το 2008 μεταφέρθηκε στην οδό Πεντέλης 5. Το μυστικό της υπέροχης γεύσης του Κώστα είναι ότι τηρεί όλες τις συμβουλές του παππού του όλα αυτά τα χρόνια, η εικόνα του οποίου υπάρχει μέσα στο χώρο σε κάδρα!

Ο Κώτσας, Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα

  • «Ο Λευτέρης»

Από τις αρχές της δεκαετίας του 50 μέχρι σήμερα, «ο Λευτέρης» παραμένει μια βαθιά οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία δουλεύουν οι δυο γιοί του Λευτέρη και τα παιδιά τους. Η γεύση από το σουβλάκι τους φέρνει μαζί της ιστορία αλλά και κουλτούρα. Αυθεντική αλλά απλή συνταγή που ξετρελαίνει κάθε ουρανίσκο, με το τυλιχτό να μην περιέχει μέσα τζατζίκι, σως και άλλες «μοντέρνες» πινελιές. Αντιθέτως, ότι κι αν παραγγείλετε, το φτιάχνουν με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπίπερο, με στόχο το καλά ψημένο και εξαιρετικής ποιότητας κρέας να αναδείξει τη γεύση του. Οσο για την πίτα; Αυτή θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα: έρχεται κατευθείαν από το εργαστήρι και ψήνεται αλάδωτη στα κάρβουνα!

Ο Λευτέρης καταστήματα: Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη & Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη

Facebook /Σουβλακια ο Λευτερης
Facebook /Σουβλακια ο Λευτερης
  • «Σάλτσα»

Το σουβλακοπωλείο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2010 κι έκτοτε έχει γίνει ένα από τα στέκια του Κορυδαλλού, στο οποίο δίνεται τις περισσότερες φορές μάχη για μια καρέκλα κι ένα σουβλάκι! Ολα τα προϊόντα φτιάχνονται επί τόπου  στο παρασκευαστήριο με μεράκι και προσοχή και η «Σάλτσα» σερβίρει τα καλύτερα και πιο ποιοτικά πιάτα. Οι πίτες είναι χειροποίητες και ψημένες στα κάρβουνα ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και το γύρο ή τα μπιφτέκια.

Σάλτσα σουβλακοπωλείο, Ταξιαρχών 21, Κορυδαλλός

  • «Ρωσίδες»

Η κυρία Αννα και η κυρία Σοφία είναι οι δύο αδερφές που κρύβονται πίσω από την επιτυχημένη πορεία αυτού του μικροσκοπικού καταστήματος στην Καλλιθέα, με τη μεγάλη φήμη στα νόστιμα σουβλάκια. Η ταμπέλα με την επιγραφή « σουβλάκι και πιροσκί» φιγουράρει από το 1990 στη γωνία Αναγνωσταρά και Γρυπάρη και εδώ μπορείτε να απολαύσετε σουβλάκι με τρυφερό κρέας μαριναρισμένο από το βράδυ και χωρίς λίπος, φτιαγμένο με ένα μοναδικό τρόπο, σε αλάδωτη πίτα με κόκκινη γλυκιά σάλτσα. Στα συν του καταστήματος το γεγονός, ότι σερβίρει πιροσκί με κιμά, με πατάτα και με τυρί!

Ρωσίδες, Αναγνωσταρά & Γρυπάρη, Καλλιθέα