Γεύσεις από όλο τον κόσμο στο 2ο Athens Street Food Festival | 0 bovary.gr
Γεύσεις από όλο τον κόσμο στο 2ο Athens Street Food Festival | 0 bovary.gr
14|05|2017 19:00
SHARE
ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Γεύσεις από όλο τον κόσμο στο 2ο Athens Street Food Festival


Από την Ταϊλάνδη ως το Μεξικό, από την Ιταλία ως το Περού, από τη Γερμανία ως την Τουρκία και από τις ΗΠΑ ως την ελληνική κουζίνα, το 2ο Athens Street Food Festival στον ανακαινισμένο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, παρουσιάζει «γεύσεις του δρόμου» από όλο τον κόσμο, αλμυρές και γλυκιές.

Ο χώρος, περίπου 4.700 τ.μ., σημαντικός ιστορικά και αρχιτεκτονικά είναι ειδικά διαμορφωμένος ώστε οι επισκέπτες να δοκιμάσουν street εκδοχές από δεκάδες κουζίνες, να απολαύσουν το Bars & Beverages Area, DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών.

Το πρώτο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο  και γέμισε την πόλη με αρώματα! Είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που σε χρόνο ρεκόρ  έγινε το απόλυτο talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food!

Φέτος, το Φεστιβάλ έρχεται με ανεβασμένη διάθεση, κάνοντας το επόμενο βήμα. Με πάνω από 35 καταστήματα, με ειδικά pop-up stores γνωστών chefs, που θα στηθούν αποκλειστικά για τη διοργάνωση, πολλές εκπλήξεις μπορείτε να γνωρίστε τι τρώει σχεδόν όλο πλανήτης μέσα από ένα ταξίδι γευσιγνωσίας. 

Φυσικά, δεν θα λείπουν τα ειδικά διαμορφωμένα bars με μεγάλη ποικιλία σε cocktails, κρασί, μπύρα, cider, αναψυκτικά.

Tρεις διακεκριμένοι chefs θα δημιουργήσουν pop-up stores αποκλειστικά  αυτές τις ημέρες. Ο Δημήτρης Κατριβέσης, με το Pantera Negra, αλλά και με το Vandal Burgers, μετά την μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς, θα μας μυήσει στα μυστικά της περουβιανής κουζίνας.  Ο Στέφανος Στεφανίδης, ιδιοκτήτης του Big Kahuna Burgers, παρουσιάζει το μεξικάνικο El Luchador  και υπόσχεται να μας κάνει να αναφωνήσουμε όλοι μαζί  «Viva Mexico».  Τέλος, ο  pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσιάζει το  «Sugar Rock» και  είναι σίγουρο πως δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε τον πειρασμό.

Όλες τις ημέρες το 2ο Athens Street Food Festival θα ντύνουν με τις εξαιρετικές μουσικές τους γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί.  Το Σάββατο 20/5  μάλιστα ετοιμαστείτε για μεγάλο πάρτι με τον DJ Food, που συνδέθηκε  από τις αρχές των 90ς,  δύο άκρως εκλεκτικά σημεία αναφοράς της  εποχής: την εξαιρετική δισκογραφική Ninja Tune και την σειρά Jazz Brakes που με τα 5 volumes της συνέβαλε κομβικά στη διαμόρφωση του trip-hop και της abstract hip hop. Τα dj sets του στα πιο φημισμένα club του κόσμου άφησαν εποχή και αποτελούν σημείο αναφοράς για παραγωγούς και djs.

Ορισμένα από τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο 2o Athens Street Food Festival είναι:

 

Vandal Burgers,

Pantera Negra,

Mikrou Lee,

Sunny Day,

Po’ Boys,

Mama Roux,

Monster Burger,

Guerilla Chef,

Gurun,

Not Just Falafel,

Royal Curry House,

Wok Art,

El Luchador,

Emi’s Cupcakes,

Γλυκό Καμινάδα,

Mister Rolly,

Γκιουζλεμέ,

Mac ‘n Cheesus,

Etnico,

Davinci,

Loukoumades,

Κωνσταντινίδης,

Mentality,

Poke,

L’Ovelha Negra,

Sugar Rock

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 17.00 – 01.00

Σάββατο 12.00 – 01.00

Κυριακή 12.00 – 23.30

Τιμή εισόδου: 2,50 Ευρώ

Πότε; 12-13-14, 19-20-21 Μαΐου

To 2o Athens Street Food Festival τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την υποστήριξη του This Is Athens (www.thisisathens.org).