Σούσι από 5 ευρώ: Φάγαμε στα πιο οικονομικά σουσάδικα της Αθήνας και πήραμε και ρέστα | 0 bovary.gr
Σούσι από 5 ευρώ: Φάγαμε στα πιο οικονομικά σουσάδικα της Αθήνας και πήραμε και ρέστα | 0 bovary.gr
24|05|2017 11:30
SHARE
SUSHI BARS

Σούσι από 5 ευρώ: Φάγαμε στα πιο οικονομικά σουσάδικα της Αθήνας και πήραμε και ρέστα


Αν και παλιότερα οι διεθνείς κουζίνες ήταν απαγορευτικές για τους περισσότερους, καθώς μόνο πολύ ακριβά εστιατόρια ειδικεύονται σε αυτές, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Τώρα μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας γευστικές προτάσεις από όλο τον πλανήτη, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία. Μια από τις επιλογές των Αθηναίων είναι το ιαπωνικό sushi: γευστικά, ελαφριά και διαιτητικά τα μικρά ρολάκια με ρύζι και  θαλασσινά είναι πάντα μια καλή λύση για ένα  διάλλειμα από τη δουλειά. Άλλωστε το sushi ξεκίνησε ως street food.Ο πρωτότυπος τύπος, γνωστός και ως Νare sushi, αναπτύχθηκε πρώτα στην Νοτιοανατολική Ασία, περίπου τον 7ο αιώνα μ.Χ. και διαδόθηκε μέχρι την Ιαπωνία. Sushi κυριολεκτικά σημαίνει «με ξινή γεύση», αντικατοπτρίζοντας τις απαρχές του που ξεκίνησε με τα ζυμωμένα θαλασσινά.

Το παραδοσιακό Narezushi παρασκευάζεται με μια αρκετά παρόμοια τεχνική,  στην οποία το ψάρι τοποθετείται μέσα σε ξινισμένο ρύζι για να ζυμωθεί. Οι πρωτεΐνες των ψαριών διαλύονται εξαιτίας της ζύμωσης σε αμινοξέα. Η γεύση τους γίνεται ξινή και ουμάμι. Μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου εμφανίστηκε τον 15ο και 16ο αιώνα που περιλάμβανε το πάστωμα του ψαριού χωρίς ρύζι. Αυτές οι δύο τεχνικές αποτελούν τη βάση του σημερινού sushi. Η σημερινή μορφή της συνταγής δημιουργήθηκε από τον Χανάγια Χοκέι (1799–1858) περίπου το 1820, στο τέλος της εποχής Έντο. Το sushi που εφηύρε ο Χανάγια αποτελούταν από ωμά θαλασσινά (σασίμι) και ξιδάτο ρύζι και ήταν μια πρώτη μορφή γρήγορου φαγητού,  γιατί μπορούσε να παρασκευαστεί γρήγορα και να καταναλωθεί με τα χέρια. Πωλούνταν αρχικά σε πάγκους, οι οποίοι σταδιακά έγιναν τα γνωστά  sushi bars. Αυτή η μορφή αρχικά ονομάστηκε Edomae zushi, γιατί το ψάρι είχε αλιευτεί στο κόλπο του Έντο στο Τόκυο.

Τip: Το sushi σερβίρεται σχεδόν πάντα με σάλτσα σόγιας, γουασάμπι και τζίντζερ, όποτε μην παραλείψετε να ζητήσετε τα απαραίτητα συνοδευτικά.

Koi Sushi Bar: Μπορεί να  βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας κι όχι στην Ιαπωνία, όμως εδώ  θα απολαύσετε το αυθεντικό  sushi   από ψάρι άριστης ποιότητας. Οι επιλογές πολλές: maki rolls, nigiri, sashimi, koi style rolls και πολλά άλλα στις καλύτερες τιμές και με τα πιο προσεγμένα υλικά. Μπορείτε να το παραγγείλετε και  στο γραφείο σας, ή να επιλέξετε κάποιο από τα take away concepts. Koi sushi bars μπορείτε να βρείτε σε πολλά σημεία της Αθήνας.

Νίκης 15, Αθήνα

Yoshi Sushi Bar: Στο Χαλάνδρι υπάρχει ένας ιαπωνικός ναός της γαστρονομίας, όπου εκτός από  τα κλασικά  πιάτα της  κουζίνας  Izakaya, μπορείτε  να βρείτε και  ευφάνταστες προτάσεις των sushi masters του μαγαζιού. Το Yoshi φημίζεται για το ποιοτικό και προσεγμένο sushi, αλλά και την  value for money πολιτική του. Αγαπημένο στέκι των κατοίκων της περιοχής,  που διακρίνεται από την  minimal  αισθητική του. Πολύ καλά είναι και τα cocktails- αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Γρηγορίου Γυφτοπούλου 7, Χαλάνδρι

Sushi Bar: Είναι πρώτη αλυσίδα ιαπωνικών εστιατορίων στην Ελλάδα,  που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στο sushi. Ξεκίνησε το 1996 με το πρώτο κατάστημα στο Παγκράτι, γνωστό και ως το «ιστορικό Sushi bar». Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν ακόμα δυο εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό και στο Παλαιό Φάληρο.  Εδώ κάποιες  μέρες  ισχύει η πολιτική «All the rolls you can eat», όπου μπορείτε να απολαύσετε απεριόριστα  maki  σε περισσότερους από 70 συνδυασμούς με 22 ευρώ το άτομο: κάθε Τρίτη Πέμπτη και Σάββατο στο κατάστημα του Ψυχικού, κάθε  Τρίτη και Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Παγκράτι.  Επίσης σε όλα τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ένα  εξαιρετικό  Sake List με 10 επιλεγμένα  Sake.  Δοκιμάστε το «Superior Junmai Ginjo» της Hakutsuru με μεταξένια υφή και ισορροπημένη απαλότητα, το «Japanese Orchard Citrus Yuzu» της Hakushika με το ασύγκριτα φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών, αλλά και τα ολοκαίνουργια δροσερά «Cucumber hots» με sake μέσα σε ποτηράκι φτιαγμένο από αγγούρι.

Γ. Βλάχου 38,  Νέο Ψυχικό

Στίλπωνος 2 , Παγκράτι

Άτλαντος 1,  Παλαιό Φάληρο

 China Τown: Είναι ίσως ο πιο γνωστός μπουφές στην Αθήνα. Δεν είναι αμιγώς  sushi bar,  καθώς εδώ μπορείτε να βρείτε πιάτα από την κινέζικη και ιαπωνική κουζίνα. Πάντως τα sushi του είναι εξαιρετικά  και θα τα βρείτε σε πολλούς συνδυασμούς. Κάθε Τετάρτη βράδυ από τις 20.00-24.00 δοκιμάστε όσες φορές θέλετε υπέροχες ασιατικές γεύσεις  μόνο με 10€ το άτομο.

 Λεωφόρος Βουλιαγμένης 10, Αθήνα

 Wasabi: Μοντέρνος εσωτερικός χώρος με λιτά στοιχεία σε κόκκινο και μαύρο χρώμα για τις χειμωνιάτικες νύχτες, αλλά και ο δροσερός εξωτερικός χώρος για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, που λειτουργεί από το 2012 και αποτελεί μια κλασική αξία για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις μοναδικές προτάσεις των σεφ του  μαγαζιού,  ποιοτικό sushi, αλλά και  signature πιάτα. Επισκεφτείτε τα  Sushi Nights κάθε Τρίτη και Πέμπτη, που έχουν πολύ καλές τιμές. Επίσης κάθε Κυριακή μπορείτε από τη 13:30 έως τις 21:00 να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα του καταλόγου με έκπτωση 50%  ( η προσφορά ισχύει μόνο για κατανάλωση εντός του εστιατορίου).  

Μεταμορφώσεως 1, Χαλάνδρι

 Nama: Eδώ το κάθε πιάτο κρύβει και μία ιστορία, μια ματιά  στο παρελθόν αλλά και στις παραδόσεις άλλων τόπων, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ. Προσεκτικά επιλεγμένο και πλούσιο μενού, σε έναν  ατμοσφαιρικό χώρο  για μια ιδιαίτερη έξοδο με  εξωτικό αέρα.  Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μπορείτε να δοκιμάσετε τον μπουφέ με τα sushi,  χωρίς περιορισμούς   μόνο με είκοσι ευρώ το άτομο.

Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή