Αφράτοι και λαχταριστοί -5 διευθύνσεις με εκπληκτικούς λουκουμάδες στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Αφράτοι και λαχταριστοί -5 διευθύνσεις με εκπληκτικούς λουκουμάδες στην Αθήνα | 0 bovary.gr
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Αφράτοι και λαχταριστοί -5 διευθύνσεις με εκπληκτικούς λουκουμάδες στην Αθήνα


Η μυρωδιά τους μου φέρνει στο νου τα πανηγύρια της πόλης μου. Τα καλοκαίρια εκείνα που ακόμα και σήμερα που βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά, φροντίζω να επιστρέφω στον τόπο μου, για να οργανώσω το μεγαλύτερο θερμιδικό «έγκλημα» με τις παιδικές μου φίλες: στεκόμαστε μπροστά στους πάγκους και ανυπομονούμε να πάρουμε στα χέρια μας το μπολ – σε μεγάλο μέγεθος παρακαλώ- με τις αφράτες φούσκες που είναι λουσμένες στην πραλίνα και την τρούφα ή το μέλι και την κανέλα.

Η γεύση τους με ταξιδεύει ακόμη στο σπίτι της γιαγιάς μου και τις μέρες εκείνες που φορούσε την ποδιά της κι έβαζε όλη της την τέχνη πάνω από το τηγάνι που «τσίριζε» για να ετοιμάσει σε μένα και την αδερφή μου το αγαπημένο μας γλύκισμα.

Οι λουκουμάδες λοιπόν είναι συνδεδεμένοι με τις πιο ωραίες μου αναμνήσεις και μου δίνουν σήμερα αφορμή για να γράψω για αυτούς.

Κάνοντας ατέλειωτες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα προάστια της, ανακάλυψα πέντε διευθύνσεις που σερβίρουν παραδοσιακές τους εκδοχές, αλλά και νέες, με μοντέρνες πινελιές όπως οι αλμυροί λουκουμάδες με γέμιση τυριού, μπέικον και ότι άλλο μπορεί να ονειρευτεί ο ουρανίσκος και σου τις προτείνω ανεπιφύλακτα, αν θέλεις να αμαρτήσεις και να μην έχεις καθόλου ενοχές για αυτό!

  • Λουκουμάδες Μπαλατσούρα

Σουσάμι, καρύδι, μπισκότο, μπισκότο oreo, καρύδα, πουράκια, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκι, τρούφα γάλακτος, μαύρη τρούφα και σπιτικό γλυκό φράουλα είναι οι τέλειες γαρνιτούρες για να συνοδεύσετε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες που σερβίρουν από το 1930 οι αδελφοί Μπαλατσούρα και σε περιμένουν να τους δοκιμάσεις.

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα, Γρηγορίου Κυδωνίων 1, Αιγάλεω τηλ: 21 0598 2806

Facebook
Facebook
  • Melouk

Είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά spots στα Β.Π και αυτό γιατί το Melouk στο Χαλάνδρι συνδυάζει την ποιότητα, την αισθητική, την παράδοση και τη διαφορετικότητα με ένα διαχρονικό ελληνικό προϊόν, το λουκουμά. Οι κλασσικές γλυκές γεύσεις του συμπληρώνονται με νέες αλμυρές και γλυκές και συνδυάζονται με house cocktails για όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας σε ένα περιβάλλον με βιομηχανικό στιλ.

Melouk, Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824600

Shutterstock
Shutterstock
  • Lukumades

Ενας μοντέρνος χώρος στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία,  σερβίρονται οι κλασικοί και αγαπημένοι σε όλους μας, στρογγυλοί, τραγανοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Οι αυθεντικοί λουκουμάδες ετοιμάζονται σε μια ανοιχτή κουζίνα, φρεσκοτηγανίζονται μπροστά στα μάτια σου και αμέσως σερβίρονται ζεστοί. Η συνταγή είναι παλιά, απλή, παραδοσιακή και πάνω από όλα άψογα εκτελεσμένη. Αν θέλεις όμως να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό, οι Lukumades γεμίζουν με «ενέσιμη» διαδικασία ακόμα και με κρέμα σοκολάτας, λεμόνι, και μαστίχα, με παγωτό βανίλια-μέλι και καραμελωμένα αμύγδαλα, kazan dipi για πιο ανατολίτικες αναμνήσεις, ή βουτηγμένους σε ζεστή πραλίνα σοκολάτα.

Lukumades, Αιόλου 21 και Αγία Ειρήνη, Αθήνα τηλ: 210 3210880

Lukumades
Lukumades
  • Λουκουμάδες Αιγαίον

Ιδρύθηκε το 1926 και από τότε στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας. Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες του γλυκαίνουν την πόλη και εδώ  μπορείς να τους απολαύσεις με μέλι, άχνη ζάχαρη και κανέλα, αρώματα που φτιάξανε τις μνήμες άλλων γενεών και διαμορφώνουν το γευστικό μέλλον των καινούριων!

Λουκουμάδες Αιγαίον, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα, τηλ. 210 3814621

loukoumades-aigaion.gr
loukoumades-aigaion.gr
  • Κτιστάκης

Μικροί, σφαιρικοί λουκουμάδες στεγνοί εξωτερικά,  αλλά μέσα γεμάτοι με σιρόπι και γαρνιρισμένοι με σουσάμι και κανέλα. Οι χανιώτικοι λουκουμάδες στο κατάστημα Κτιστάκης μετρούν την παράδοση τους από το 1912 και βρίσκονται στην Ομόνοια. Η συνταγή τους από την Αλεξάνδρεια τους κατατάσσει στους κορυφαίους της πόλης.
Κτιστάκης, Σωκράτους 59, Ομόνοια τηλ. 210 5240891.

Facebook
Facebook