Release Athens Festival: Eρχεται το πιο ανατρεπτικό μουσικό φεστιβάλ | 0 bovary.gr
Release Athens Festival: Eρχεται το πιο ανατρεπτικό μουσικό φεστιβάλ | 0 bovary.gr
31|05|2017 12:18
SHARE
RELEASE ATHENS FESTIVAL

Release Athens Festival: Eρχεται το πιο ανατρεπτικό μουσικό φεστιβάλ


Πέρσι ένα νέο φεστιβάλ ξεκίνησε την εμφάνισή του στην  πόλη ως συνέχεια του Fuzz Live Music Club, που συμπλήρωσε 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας, και κατέκτησε το κοινό.

Το Release Athens φέτος επανέρχεται και θα διεξαχθεί στην  Πλατεία Νερού -θα τη βρείτε δίπλα στο Taek Wo Do- στις 2, 16 και 17 Ιουνίου, φέρνοντας κοντά μας μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό - κάποια μάλιστα από αυτά θα επισκεφθούν για πρώτη φορά τη χώρα μας- αλλά και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής, επενδύοντας στη  δύναμη της μουσικής, του πολιτισμού και της αληθινής διαδραστικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει μια τέτοια διοργάνωση.

Η αυλαία ανοίγει στις 2 Ιουνίου με τους Moderat, που δικαίως θεωρούνται «το κορυφαίο electronic act» του πλανήτη. Τη θέση τους θα πάρουν οι Νορβηγοί «γκουρού» της ηλεκτρονικής μουσικής, που δεν είναι άλλοι από τους Röyksopp, ένα εκρηκτικό δίδυμο με επιρροές από την trip hop , τη house και την electronic, που συνδυάζουν τις εμφανίσεις με ένα μοναδικό light show. Αξίζει να σημειωθεί ότι το  έγκριτο μουσικό περιοδικό Rolling Stone συμπεριέλαβε και τα δυο συγκροτήματα ανάμεσα  στις 15 κορυφαίες εμφανίσεις, μέσα από τις εκατοντάδες που πραγματοποιήθηκαν.

Τα LineUp της βραδιάς συμπληρώνουν τα δικά μας παιδιά.: Larry Gus, The Ratter Proxy και Etten που με τον δικό τους μοναδικό τρόπο αποκωδικοποιούν τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Τη δεύτερη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στη σκηνή ανεβαίνουν οι αγαπημένοι  μας Thievery Corporation, μαζί με τους Βρετανούς Αrchive που αγαπούν την Ελλάδα όσο λίγα διεθνή συγκροτήματα και το αποδεικνύουν έμπρακτα, για να μας συστήσουν τραγούδια από το νέο τους album, αλλά,  και μεγάλες  τους επιτυχίες. 

Επίσης, οι Kadebostany επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια, κι αν και προέρχονται από έναν  φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο από τον Ελβετό παραγωγό Kadebostan, στον πραγματικό η επιτυχία τους είναι σίγουρα αληθινή! Με επιτυχίες όπως τα «Walking With a «Ghost», «Castle in the Snow», «Jolan» και βέβαια τη διασκευή στο «Crazy In Love» της Beyonce  (για το «Fifty Shades of Grey»),καταπληκτικά videos, εκκεντρική σκηνική παρουσία, υπόσχονται  ένα νέο show που θα ενθουσιάσει. Παράλληλα, συστήνουν και τη νέα τραγουδίστρια, στο πλάι της Kristina, την Rhita, που την  περιγράφουν ως ένα «από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά τους κράτους».

Τέλος το Σάββατο 17 Ιουνίου ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν από τους καλύτερους performers, τον Jay Kay, ιδρυτή, frontman, τραγουδιστής, συνθέτης, ψυχή ολόκληρου του project των Jamiroquai.  Αργότερα ο διάσημος παραγωγός και dj Wax Tailor,  θα αλλάξει την ατμόσφαιρα, για να υποδεχτούμε τον Kiwanuka  από το Βόρειο Λονδίνο που κέρδισε τις εντυπώσεις  με το «Home Again», ενώ το hit του «Cold Little Heart» έντυσε μουσικά μια από τις πιο πολυσυζητημένες (και πολλών αγαπημένες) μίνι σειρές,το «Big Little Lies», που καθήλωσε θεατές απ' άκρη σ' άκρη της γης. 

Το τραγούδι «Black Man in a White World» ανακηρύχθηκε ως το “Καλύτερο Τραγούδι Συνθετικά και Στιχουργικά” στην 62η απονομή των βρετανικών Ivor Novello Awards πριν λίγες μέρες στο Grosvenor House του Λονδίνου. Τέλος η Σtella θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα με τα ανεβαστικά της synths. Η ελληνική σκηνή θα είναι παρούσα και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ και  εμείς θα στηρίξουμε τους δικούς μας καλλιτέχνες, όπως τον  ιδιαίτερο Larry Gus και τους βγαλμένους από το σκοτάδι της Νέας Υόρκης των '70s,Rattler Proxy,  θα ακούσουμε τη σκεπτόμενη pop της Etten, τα  εκρηκτικά synths της Σtella και  τις cult ήχους των The Blue Square, θα ανακαλύψουμε τους νεοσύστατους Ω-Ray του Γιώργου Καρανικόλα και  θα απογειωθούμε με τους Chinese Basement Φυσικά από μια τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείψει ένα μεγάλο πάρτι λήξης που θα γίνει την τελευταία μέρα. Τέλος, στις 10  Ιουνίου και  πάλι στην  πλατεία Νερού ετοιμαστείτε  για μια βραδιά γεμάτη ελληνικό ροκ Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Διάφανα Κρίνα, The Last Drive, μαζί με τους The Big Nose Attack και Holy Monitor, ενώνουν δυνάμεις και μας προσκαλούν σε μία αληθινή γιορτή της αγαπημένης μας μουσικής.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:

43 ευρώ (μονό εισιτήριο)

80 ευρώ (διπλό εισιτήριο)

110 ευρώ (τριήμερο εισιτήριο)

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 50 ευρώ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με ένα εισιτήριο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα της μέρας,

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης και στα www.releaseathens.gr και www.viva.gr

Τιμές για την βραδιά του ελληνικού ροκ:

Η προπώληση ξεκινάει στα 10 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 13 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 15 ευρώ.