Instagram /cesenat & maganie.gr
Instagram /cesenat & maganie.gr
ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οψοποιών Μαγγανείαι: Το εστιατόριο που προφέρεται με δυσκολία έχει τα καλύτερα ψητά της Θεσσαλονίκης


Καμάρα, πλατεία Αριστοτέλους, Ροτόντα, Βαλαωρίτου, Λεωφόρος Νίκης, Τσιμισκή, Λαδάδικα είναι μερικά μόνο από τα σημεία της Θεσσαλονίκης που δεν κοιμούνται ποτέ, αφού πλημμυρίζουν με κόσμο όλων των ηλικιών καθημερινά και μάλιστα όλες τις ώρες.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέχρι τη Νύφη του Βορρά, που φημίζεται για τον χαλαρό καφέ στην παραλιακή, την έντονη νυχτερινή ζωή και τη διασκέδαση που καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Επειδή όμως «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» όπως λέει και η παροιμία, θέλοντας να ικανοποιήσουμε το αίσθημα της πείνας μας, ανακαλύψαμε μια από τις γαστρονομικές καινοτομίες της πόλης, που μας μύησε στις γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με έναν τρόπο απλά μαγικό!

Φτάνοντας κοντά στη Νέα Παραλία υπάρχει ένα εστιατόριο μικρό αλλά ντελικάτο και φιλόξενο που «ακούει» στο όνομα «Οψοποιών Μαγγανείαι».

maganie.gr
maganie.gr

Μοιάζει με ένα κομψά στολισμένο και ζεστό σαλόνι σπιτιού με τραπεζαρία και μπαρ, που θυμίζει βέβαια και κάτι από τη γιαγιά μας, μιας και είναι διακοσμημένο με πετσετάκια επάνω στα τραπέζια.

Και ναι, μπορεί να κάνετε σαρδάμ μέχρι να το προφέρετε, αλλά θα το ξεπεράσετε μόλις μυρίσετε και γευτείτε τις μοναδικές του γεύσεις, που θα λύσουν τη γλώσσα σας.

maganie.gr
maganie.gr

Φρέσκα και άριστης ποιότητας υλικά «παντρεύονται» από τα μαγικά χέρια της Ντίνας για να έρθουν μπροστά στα μάτια σας ως άρτια μαγειρεμένα πιάτα, όπως νιόκι με κρέμα παρμεζάνας, λευκή τρούφα και μανιτάρια, μοσχαράκι σιγομαγειρεμενο με κοκκάρια baby portobello, μιλφέιγ μανιταριών με καραμελωμένο κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί και κρέμα φουντουκιού,  μπαβέτε μοσχάρι σχάρας σε κρέμα τρούφας, μαύρο ρύζι (venere) με λεμονοβασιλικό, καπνιστό σολομό και πέρλες από βαλσάμικο με σμέουρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολα αυτά θα τα απολαύσετε υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής, κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι κρασί από την εξαιρετική του λίστα και φυσικά, δεν πρέπει να φύγετε χωρίς γλυκό -μαγεία!

Για την ιστορία του, το «Οψοποιών Μαγγανείαι» αποτελεί την πραγμάτωση της ιδέας της Ντίνας Βογιατζόγλου και του Δημήτρη Μπολάνη, που αφιέρωσαν όλη τους την τέχνη, τη δημιουργία, αλλά και την εμπειρία περίπου 20 χρόνων (από τότε που μαγείρευαν για την οικογένειά και τους φίλους τους στις γιορτές, κάνοντας άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε όχι και τόσο προσπάθειες) για να φτιάξουν το εστιατόριο και να δώσουν στους πελάτες τους πρωτόγνωρες γευστικές απολαύσεις.

Το «Οψοποιών Μαγγανείαι» βρίσκεται στην Αιμιλίου Ριάδη 5, στη Θεσσαλονίκη.

Info για να μην σε πιάσουν αδιάβαστη /ο:  Το όνομα «Οψοποιών Μαγγανείαι» σημαίνει Μαγείρων Μαγείες!