Fatto a mano: Εδώ το παγωτό είναι εμπειρία: μαλακό, κρεμώδες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χρωστικές και σταθεροποιητές, είναι μια περίπτωση που δεν συναντάς συχνά. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα φρούτα. Αν πετύχετε σορμπέ σύκο, αχλάδι, ανανά ή φράουλα, μην κάνετε το λάθος και δεν το δοκιμάστε, εσείς θα χάσετε. Ο δημιουργός τους, ο Γιάννης Νύκταρης, της γνωστής οικογενείας παξιμαδοποιών, επιμένει στην ποιότητα και στα αγνά αυλικά. Το παγωτό τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, γίνεται με κρύα εκχύλιση ροδοπετάλων από το Συνεταιρισμό Κοζάνης και όχι με αιθέρια έλαια, έτοιμο εκχύλισμα, σιρόπι κ.λπ. Το ίδιο και το παγωτό με γεύση καφέ, για το οποίο δεν χρησιμοποιεί σκόνη ή έτοιμο εσπρέσο, αλλά ψήνει ολόκληρους κόκκους μέχρι να ιδρώσουν και τους εκχυλίζει μέσα στο γάλα. Εξαιρετικό το σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, το ανθότυρο με μέλι κρητικό και το ρακόμελο.
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, Τ/210-57.77.407.
La Mole: Για τους κατοίκους της Πεύκης το κατάστημα είναι γνωστό ως «ο Ιταλός», μιας και ιδιοκτήτης του είναι ο Marco Mure- μάλιστα la Mole είναι το όνομα ενός πύργου στο Τορίνο, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Εδώ θα βρείτε αυθεντικό τζελάτο με 6,5-7,5% λιπαρά (πιο ελαφρύ από το συνηθισμένο παγωτό) και κλασικές αλλά και περίεργες γεύσεις, όπως η ζαμπαγιόνε, η ρικότα, η zuppa inglese, ο μπαμπάς με ρούμι και το τιραμισού. Ο Μarco όμως είναι περήφανος για μια νέα γεύση που ο ίδιος έχει προωθήσει: το μπισκότο speculoos, που συνδυάζει το μπισκότο με ελαφριά και διακριτικά αρώματα κανέλας, αλλά και καστανή ζάχαρη που ξεφεύγει εντελώς από τα συνηθισμένα.
Δημοκρατίας 3, Πεύκη, 210-80.62.594
Αφοί Ασημακόπουλοι: Κλασικά παγωτά, ίδια και απαράλλαχτα εδώ και χρόνια, χωρίς μείγματα και πρόσθετα, στο παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1915, παρακαλώ! Οπωσδήποτε δοκιμάστε το παρφέ του, με καλής ποιότητας ξηρούς καρπούς και φρουί γλασέ, που θεωρείται το καλύτερο στην Αθήνα, ενώ φιστίκι, απαλό, κρεμώδες και με φίνα γεύση, είναι απόλαυση. Αν προσέχετε τη σιλουέτα σας, επιλέξτε το σορμπέ φράουλα και λεμόνι. Το γάλα έρχεται από παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται εδώ και χρόνια η επιχείρηση, απογειώνοντας το αποτέλεσμα.
Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, 210-36.10.092
Mucca: Aυθεντικό ιταλικό παγωτό, στον πεζόδρομο της Νέας Ερυθραίας, που έχει γίνει σημείο συνάντησης των κατοίκων. Διαθέτει 40 διαφορετικές γεύσεις, κλασικές και πιο ιδιαίτερες οι οποίες εναλλάσσονται συχνά αναλόγως την εποχή και τις πρώτες ύλες. Όλα τα παγωτά εδώ παρασκευάζονται αποκλειστικά από φρέσκο γάλα και φρούτα, χωρίς προσθήκες σκόνης ή χημικών γεύσεων. Δοκιμάστε το μπισκοτίνο ή kinder bueno με κομματάκια σοκολάτας, σερβιρισμένα σε χωνάκι ή στις μπισκοτένιες φωλιές, που αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.
Χαρ. Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία ,210 8001614
Zillion’s: Η μοντέρνα gelateria των βορείων προαστίων προσφέρει υπέροχο σορμπέ σοκολάτας αλλά και παγωτό με ανθόγαλα, που παρασκευάζεται in house καθημερινά. Μπορείτε να συνοδεύσετε το παγωτό σας με συγκλονιστικές βάφλες ή το δημοφιλές σπιτικό κέικ σοκολάτα και να το απολαύσετε στην ανθισμένη και καλόγουστη αυλή του.
Διονύσου 69, Κηφισιά, 210 6201211