Shutterstock
Shutterstock
15|06|2017 12:00
SHARE
ΝΑΝΝΙΝΕLLA

Eνας βέρος Ναπολιτάνος στην Αγία Παρασκευή, φτιάχνει τις πιο νόστιμες μακαρονάδες της Αθήνας


Είχα ακούσει για τη Νanninella, από έναν μισό Ελληνα, μισο Ιταλό. Θυμάμαι που είχε πει χαρακτηριστικά «Ενας φωνακλάς Ιταλός στην Αγία Παρασκευή, φτιάχνει φοβερή πάστα. Πρέπει να πάμε».

Η Νanninella είναι το ιταλικό εστιατόριο της Αγίας Παρασκευής και βρίσκεται στην οδό Πελοποννήσου 13.

Μπαίνοντας στη μικρή αυλή, νιώθεις μια οικειότητα, μια ζεστασιά. Καρέκλες σκηνοθέτη (άνετες) τραπεζάκια των δύο και τεσσάρων ατόμων, κεράκια, αρκετό πράσινο κι ένα ενυδρείο σε κοινή θέα (καθόλου δεν το εκτίμησα αυτό).
Αν έχεις κλείσει τραπέζι, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Αν όχι, οκ κάπου θα σε βολέψουν αλλά πιθανότατα θα σε βάλουν στο εσωτερικό του μαγαζιού, με περιβάλλον που δεν το λες και ατμοσφαιρικό. 

Η εμφάνιση του Μarcello, του ιδιοκτήτη της Νanninella, διακόπτει κάθε συζήτηση, σοβαρή και μη. Φουριόζος, δε σταματά ούτε λεπτό να μιλάει, με αυτά τα ελληνικά με ιταλικό αξάν που δε χορταίνεις να ακούς. «Ποιος παρήγγειλε τις γαρίδες -Μάλιστα -Παρακαλώ -Ευχαριστώ»!

 

 

 

 

 


Λάτρης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι (οι τοίχοι του εστιατορίου φιλοξενούν τις δόξες της) και της μητέρας του από την οποία πήρε το όνομα το εστιατόριο. Nanninella δηλαδή Αννούλα στα ιταλικά, όπως μου εξηγούσε την τελευταία φορά που πήγα.

 

Το μενού της Nanninella, περιλαμβάνει ορεκτικά, ζυμαρικά, ριζότο, πίτσες, κρέας. 
Μανιτάρια, βασιλικός, μοτσαρέλα, φρέσκα θαλασσινά παρελαύνουν στα τραπέζια. Τα μακαρόνια al dente και λαχταριστά. Το πιάτο με το σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς στα τοπ της λίστας μου. Το ριζότο με ντομάτα και φρέσκο βασιλικό ακολουθεί κατά πόδας. Στις μακαρονάδες υπάρχει μεγάλη ποικιλία, όμως οι περισσότεροι πελάτες, επιλέγουν τις γεύσεις με τα θαλασσινά. Η ιταλική πανακότα, απλά ντε-λι-τσιό-ζο!

 

 

 

 

Mε λίγα λόγια (αν αντέχεις οικονομικά -δεν είναι και το πιο φθηνό ιταλικό της πόλης) μια επίσκεψη είναι επιβεβλημένη.