Την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Νίκος Φωτιάδης, που χρησιμοποιεί για τα ιδιαίτερα πιάτα του συνταγές, που θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Μακεδονία και τον Πόντο μέχρι την Πελοπόννησο. Το μενού, βέβαια, ανανεώνεται τακτικά και κινείται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι, οι συνταγές εμπνέονται σε μεγάλο βαθμό από την Νησιώτικη Ελλάδα, οπότε αφθονούν οι επιλογές σε θαλασσινά.
Όλα τα προϊόντα προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας και τα προμηθεύονται από τοπικούς παραγωγούς. Θα έχετε έτσι την ευκαιρία να δοκιμάστε γεύσεις του τόπου μας, που δεν μπορείτε εύκολα να βρείτε στην αγορά, όπως φρέσκο κατσικίσιο τυρί από τη Στερεά Ελλάδα, ή τα πέτρα Γιαννιτσών, ένα εξαιρετικό ζυμαρικό που μοιάζει με τις παπαρδέλες.
Μια εκπληκτική πρόταση είναι, επίσης, το νούμπολο, ένα αλλαντικό από την Κέρκυρα, σφουγγάτο Μυτιλήνης που συνοδεύει μοναδικά ένα πιάτο με αρνί και φυσικά η φημισμένη λιχουδιά του Βalcony, η τσαΐτια ,μια παραδοσιακή χορτόπιτα από την Μάνη που ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με λαδολέμονο μάραθου, ενώ το μεδούλι από μοσχάρι με τρίμμα αυγοτάραχου κι αχινό είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο, από τα must του μαγαζιού, όπως και το καπνιστό χταπόδι με μους ψητής μελιτζάνας με ταχίνι, ντοματάκια Σαντορίνης γκλασέ και αφρό γλυκολέμονου, ή χέλι από την Άρτα, που τους θερινούς μήνες έχει την τιμητική του. Αν προτιμάτε το κρέας, οι σούβλες Μπαλκόνι, είτε με κοτόπουλο μαριναρισμένο με αρώματα Ανατολής,είτε με μοσχάρι black angus και Μεσογειακή μαρινάδα είναι μια επιλογή που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.
Η κάβα του μαγαζιού ακολουθεί την ίδια λογική με την κουζίνα κι αποτελείται αποκλειστικά από ετικέτες από μικρούς ελληνικούς αμπελώνες. Ο κατάλογος αλλάζει επίσης συχνά, ανάλογα με το μενού. Έχετε να επιλέξετεανάμεσα σε ασύρτικα, ξινόμαυρα, αγιωργίτικα κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, που είναι και τα πιο διαδεδομένα, αλλά θα βρείτε και πιο ψαγμένες επιλογές όπως Βιδιανό από τη Κρήτη, Κυδωνιστά από την Λακωνία, το ερυθρό Μούχταρο από τη Λιβαδειά. Στο τέλος, μπορείτε να απολαύσετε και home made επιδόρπιο: παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό κανέλα και κρέμα βερίκοκου, ένα αυτοσχεδιαστικό μιλφέιγ με μους σοκολάτας, λεβάντα και κουλί φράουλας, δικής τους επινόησης, και για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους μια κρέμα γιαουρτιού μεμαριναρισμένη φρουτοσαλάτα.
Ανά τακτά διαστήματα, μπορείτε να πετύχετε και live που κινούνται στους δρόμους της τζαζ. Ένα από τα αγαπημένα σχήματα του μαγαζιού είναι το Trio Sera Bellos με τη Ξένια Ντάνια, που γνωρίσαμε μέσα από την ταινία «America square». Επίσης, πολλά βράδια διοργανώνονται και αφιερώματα σε κουζίνες μιας συγκεκριμένης περιοχής με menu degustation, που αναλαμβάνουν πέρα από τον σεφ κύριο Φωτιάδη και άλλοι εκλεκτοί του συνάδελφοι που ειδικεύονται στις νοστιμιές του τόπου.
Οι τιμές ξεκινούν από 25 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί, αλλά μπορείτε να βρείτε και πιο οικονομικές λύσεις, που καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Από τα πλεονεκτήματα του Βalcony είναι το εξυπηρετικό προσωπικό και η φιλική ατμόσφαιρα που θα σας χαλαρώσει.
Βεΐκου 1, Κουκάκι, 21 1411 8437
Πηγή φωτογραφιών: Facebook