Eθνικ γευστικό ταξίδι! Τα καλύτερα αφρικανικά εστιατόρια της Αθήνας | 0 bovary.gr
Eθνικ γευστικό ταξίδι! Τα καλύτερα αφρικανικά εστιατόρια της Αθήνας | 0 bovary.gr
16|07|2017 14:00
SHARE
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ

Eθνικ γευστικό ταξίδι! Τα καλύτερα αφρικανικά εστιατόρια της Αθήνας


Αν και οι έθνικ κουζίνες έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, πολλοί λίγοι γνωρίζουν τα μυστικά των αφρικανικών γεύσεων.

Ο λόγος είναι ότι ελάχιστα εστιατόρια ειδικεύονται και σερβίρουν αποκλειστικά πιάτα από την αυτή την άγνωστη σε πολλούς ήπειρο. Κι όμως οι περισσότερες χώρες της έχουν μια τεράστια γαστρονομική παράδοση και κουζίνες υπέροχες, με εξωτικές γεύσεις και αρώματα που θα σας ξετρελάνουν αν τους δώσετε μια ευκαιρία.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει, μιας και τα περισσότερα πιάτα έχουν δημιουργηθεί για συνθήκες καύσωνα.

Kozi’s

Άνοιξε το 2010, συνδυάζοντας την ελληνική κουζίνα με την παράδοση της Νότιας  Αφρικής, μέσα από ευφάνταστες συνταγές και εκπληκτικά burgers, για τα οποία φημίζεται. Ένας καλαίσθητος χώρος με έθνικ πινελιές και χαριτωμένη καταπράσινη αυλή για τα καλοκαιρινά βράδια, σας περιμένει στα Μελίσσια. Δοκιμάστε την μπριζόλα Chakalaka με το μυστικό μείγμα μπαχαρικών που θα σας συναρπάσει, όπως και το νοτιοαφρικάνικο λουκάνικο που λέγεται Boerewors, ή το Super Niama, ένα υπέροχο μαριναρισμένo T-Bone στη σχάρα με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά. Επίσης, θα βρείτε και πιάτα με πίτες, που τα αγαπούν ιδιαίτερα σε πολλές χώρες, όπως την Prego 'n Pita (μοσχαρίσια μπριζολάκια σβησμένα με λευκό κρασί μέσα σε δύο πιτάκια) , ή την Chicken 'n Pita (Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας, μπέικον, μαρούλι, ντομάτα και honey mustard σως μέσα σε δύο πιτάκια), που θα σας θυμίσει κάπως το δικό μας σουβλάκι.

Παναγή Τσαλδάρη 32-24, Μελίσσια, 2 1 0810 1584

Facebook
Facebook

Sasi’s

Είναι το νεότερο αδερφάκι του Kozi’s, επίσης στα Μελίσσια, που στον άνετο και φιλόξενο χώρο του, όπου ξεχωρίζουν τα πολύχρωμα ψηφιδωτά, μπορείτε να μυηθείτε στα μυστικά της αφρικανικής κουζίνας.Δοκιμάστε το κοτόπουλο με Chimichuri Sauce, τα παραδοσιακά wraps αλλά και το αφρικανικό κοντοσούβλι με χοιρινό, μοσχάρι ή κοτόπουλο που θα  σας εντυπωσιάσει με το μέγεθός του- αν είστε μεγάλη παρέα, ή πεινάτε πολύ, αξίζει να το παραγγείλετε! Τα περισσότερα πιάτα στη βάση τους μοιάζουν με την ελληνική κουζίνα, όμως διαφοροποιούνται αισθητά λόγω των μπαχαρικών, που έρχονται κατευθείαν από την Νότιο Αφρική και δίνουν έναν εντελώς ξεχωριστό τόνο στο φαγητό. Επειδή πάντως πολιτική του καταστήματος είναι να μην δέχεται κρατήσεις, οπότε όσο νωρίτερα πάτε τόσο το καλύτερο. 

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Mελίσσια, 210 6135561 

Fish Co Platters

Ένας δροσερός χώρος γεμάτος δέντρα, όπου η θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανική για βραδινές εξόδους. Η κουζίνα του είναι κατά βάση νοτιοαφρικανική με επιρροές από την Μοζαμβίκη και τους Πορτογάλους εποίκους. Ειδικεύεται, όπως είναι σαφές και από την ονομασία του, κυρίως στα ψαρικά, τα Surf fish, αν και υπάρχουν αρκετά πιάτα με κρέας. Καβουράκια Ατλαντικού μαγειρεμένα σε σάλτσα τσίλι, πιάτα με γαρίδες με γάλα καρύδας και κάρυ, ή φιλέτο γλώσσας και τόνου, ικανοποιούν ακόμα και τους πιο εκλεκτικούς, χωρίς να σας επιβαρύνουν διατροφικά. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε το fish & chips, που εδώ έχει αλλιώτικη γεύση, καθώς μαγειρεύεται σε κουρκούτι. Μπορείτε  μάλιστα να το συνοδεύσετε με σκορδαλιά ή σκορδόψωμο, που είναι από  τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Αν πάλι είστε από τους τολμηρούς και σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις, ζητήστε την σάλτσα peri-peri.

Περικλέους 11, Νέο Ψυχικό, 106711976, 6945592394

*Συχνά σε διαφορά σημεία της πόλης, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, διοργανώνονται φεστιβάλ από την αφρικανική κοινότητα, όπου μπορείτε να απολαύσετε πατροπαράδοτες σπιτικές γεύσεις, που μαγειρεύονται μπροστά σας σε πολύ καλές τιμές, να ακούσετε   παραδοσιακή μουσική και να αφεθείτε σε ξέφρενους  ρυθμούς  σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χρώματα, όπου πρωταγωνιστεί η υπέροχη αφρικανική ψυχή. 

Πηγή φωτογραφιών: Facebook