vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com
WINE BARS

Σπάνιες ετικέτες κρασιών και εξαιρετικά πλατό στο πιο classy wine bar του κέντρου


Το κέντρο της Αθήνας θα μπορούσα να το παρομοιάσω κάλλιστα με παράδεισο του shopping, των γεύσεων, αλλά και της διασκέδασης. Περπατώ καθημερινά στους δρόμους του και κάθε φορά με εκπλήσσει με την ποικιλία των χρωμάτων, των εικόνων και των ήχων του, αλλά και των προτάσεων του που είτε διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους είτε πλησιάζουν σε μια μοντέρνα ή urban αισθητική, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή.

Ενας από τους πιο δημοφιλείς δρόμους με τέτοιου είδους εστιατόρια και bars είναι η Μητροπόλεως, την οποία έχω προτιμήσει πολλές φορές, προκειμένου να αποφύγω την κίνηση που δημιουργείται στην εμπορικότατη Ερμού.

Πριν από λίγο καιρό όμως είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα από τα στέκια της που έχουν γίνει talk of the town τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δε στους κύκλους των ανθρώπων που το καλό, ποιοτικό κρασί και οι σπάνιες ετικέτες δεν αποτελεί απλά έναν ακόμη τρόπο διασκέδασης με καλή παρέα, αλλά ένα ταξίδι, μια εμπειρία, μια εξερεύνηση του «μαγικού» οινικού γίγνεσθαι.

Στον αριθμό 66 και σε απόσταση αναπνοής από το μετρό του σταθμού Συντάγματος, το σταθμό του τραμ και τις λοιπές συγκοινωνίες βρίσκεται το εντυπωσιακό Vintage Wine Bar & Bistro, που κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους.

vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com

Ο χώρος του θυμίζει κάτι από ευρωπαϊκό wine bar υψηλών προδιαγραφών. Ιδιαίτερος χαρακτήρας και διακόσμηση λιτή αλλά δυναμική, επιβλητική και άψογα συνδυασμένη με το κρασί. Το ξύλο συνδυάζεται με το μάρμαρο, το γυαλί και το δέρμα και δημιουργούν ένα απόλυτα γήινο σκηνικό, τόσο στο ισόγειο, όσο και στον επάνω όροφο του Vintage Wine Bar & Bistro όπου την παράσταση κλέβει ένα μεγάλο κεντρικό τραπέζι το οποίο αποτελείται από ένα ολόκληρο κορμό δέντρου κομμένο στη μέση, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι πινελιές στη διακόσμηση με τη χρήση φελλών από φιάλες κρασιών.

vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 από τους εστιάτορες Ιζα και Πάνο Κυριαζή, που μετά από πολλά χρόνια στα Ιωάννινα όπου διατηρούσαν το δικό τους εστιατόριο, πραγματοποίησαν το όνειρο τους στην πρωτεύουσα και δημιούργησαν ένα νέο εκλεπτυσμένο wine bar με μεγάλη ποικιλία κρασιών, τόσο από Ελληνικούς όσο από και Διεθνείς αμπελώνες.

Το Vintage Wine Bar & Bistro δημιουργήθηκε σε ένα πανέμορφο ιστορικό οίκημα και προσφέρει ενδιαφέρουσες στιγμές για όσους θέλουν να χαλαρώσουν νωρίς το απόγευμα μετά τη δουλειά, για όσους χρειάζονται έναν ήσυχο αλλά προσεγμένο και classy χώρο για να πραγματοποιήσουν μια επαγγελματική συνάντηση και για εκείνους που αναζητούν στιγμές διασκέδασης το βράδυ με καλή συντροφιά, στην καρδιά του κέντρου αλλά ταυτόχρονα μακριά από την ένταση που επικρατεί συνήθως σε αυτό.

vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com

Η εμπειρία των ιδιοκτητών του και η αγάπη τους για τη δουλειά τους είναι κομμάτι της φιλόξενης ατμόσφαιρας του. Το Vintage Wine Bar & Bistro διαθέτει στο εσωτερικό του βασικού χώρου του μια πλούσια κάβα με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, χάρη στην οποία τα κρασιά βρίσκονται πάντοτε υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Αφού καθίσετε στο τραπέζι σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πλούσια λίστα κρασιών εκλεκτής ποιότητας, πάνω από 500 ετικέτες από Ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες. Οι εξίσου έμπειροι και γεμάτοι ευγένεια σερβιτόροι θα σας μυήσουν σε όλα τα μυστικά τους και θα σας λύσουν κάθε απορία. Στόχος τους η πλήρης κατανόηση των γεύσεων του κρασιού από εσάς και φυσικά η απόλαυση του.

vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com

Τα κρασιά σερβίρονται πάντα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Στο Vintage Wine Bar & Bistro χρησιμοποιούνται διαφορετικά γυαλιά για διαφορετικά κρασιά και υπάρχει φροντίδα ώστε η θερμοκρασία σερβιρίσματος να είναι η κατάλληλη για να απολαύσετε το πλήρες άρωμα του κρασιού.

Ακόμη, χάρη στο Coravin(τεχνολογία που επιτρέπει το σερβίρισμα του κρασιού χωρίς την αφαίρεση του φελλού) σχεδόν όλα τα κρασιά - συμπεριλαμβανομένων και εκλεκτών κρασιών - σερβίρονται ανά ποτήρι και αυτό σημαίνει πρακτικά, πως έχετε την ευκαιρία να ζητήσετε ακόμα κι ένα πολύ ακριβό κρασί, όπως Petrus ή Latour, χωρίς καν να ανοίγεται η φιάλη, γεγονός που διατηρεί αναλλοίωτο το περιεχόμενο.

vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com

Το Vintage Wine Bar & Bistro στηρίζεται στη φιλοσοφία του να υποστηρίζει το κρασί με καλό φαγητό, για αυτό και κάθε γεύμα ή δείπνο του μενού μαγειρεύεται με απλά και υγιεινά υλικά, με συστατικά εξαιρετικής ποιότητας.

Ο ουρανίσκος σας θα μαγευτεί από απλά bistro πιάτα τα οποία περιλαμβάνουν ποικιλία από ψητά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες και ορεκτικά, Ελληνικές γεύσεις που έχει αναδείξει η Ιζα, αλλά και διεθνή κλασσικά πιάτα πιστά στις ρίζες τους.  

vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και τα επιλεγμένα τυριά με ονομασία προέλευσης  από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και πολλές άλλες χώρες με ειδικό σερβίρισμα.

Το Vintage Wine Bar & Bistro λειτουργεί Δευτέρα -Σάββατο 16:00- 02:00 και Κυριακή 18:00-02:00.

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 66-68

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 3029 6570

vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com
vintagewinebistro.com