The VR Project: Βυθιζόμαστε στην εικονική πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας | 0 bovary.gr
The VR Project: Βυθιζόμαστε στην εικονική πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας | 0 bovary.gr
25|07|2017 15:51
SHARE
VR PROJECT

The VR Project: Βυθιζόμαστε στην εικονική πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας


Αν θέλετε να κολυμπήσετε με φάλαινες, να περιπλανηθείτε στον γαλαξία, ή να  υπερπηδήσετε τον χωροχρόνο, δεν χρειάζεται να έχετε υπερφυσικές ικανότητες ούτε να ταξιδέψετε στην άκρη του κόσμου.

Αρκεί να επισκεφτείτε το The VR project, τον πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής virtual reality χωρό στην Ελλάδα στον οποίον μπορείτε να βιώσετε εμπειρίες «εμβυθιστικής» (immersive) Εικονικής Πραγματικότητας. Κι επειδή γενικώς η τεχνολογία ακόμα εξερευνά αυτό το ευρύ πεδίο, είναι σίγουρο ότι αυτή η νέα μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας θα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Tο Τhe VR Project, δημιούργημα των Λουκά Κατσικάρη και ο Γιάννη Παρχαρίδη, φανατικών της τεχνολογίας που παρακολουθούν με πάθος τις εξελίξεις,  βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 18, 3ος όροφος, στην καρδιά της Αθήνας και μόλις 3 λεπτά από το Μοναστηράκι.

Εδώ θα βρείτε τέσσερις εξαιρετικούς χώρους, πλήρως εξοπλισμένους με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορέσετε το headset htc vive, το πιο προηγμένο μηχάνημα εικονικής πραγματικότητας παγκοσμίως και μπείτε σε έναν ανεξερεύνητο νέο κόσμο που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Στο The VR Project ,μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια πληθώρα εφαρμογών ανάλογα με τι επιθυμείτε να βιώσετε.

Επίσης, η εταιρεία αναλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες να έρθουν σε επαφή με γνωστικά αντικείμενα μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Πρόσφατα, οι ιδιοκτήτες του έστησαν όλο το σκέλος του VR στο Athens Digital Arts Festival, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «μωσαϊκό» που περιλαμβάνει περίπου 1.000 έργα εικονικής ζωγραφικής, τα οποία φιλοτέχνησαν οι επισκέπτες του φεστιβάλ. Το εν λόγω project, μάλιστα, αποτελεί το μεγαλύτερο συλλογικό έργο τέχνης που έχει δημιουργηθεί σε εικονική πραγματικότητα παγκοσμίως.

 Τι επιλογές έχετε;

Στο The VR Project υπάρχουν τρεις ενότητες, που προσφέρουν επιλογές και παιχνίδια για όλα τα γούστα. Η ενότητα «Εξερευνητικές αποδράσεις» απευθύνεται στους λάτρεις των ταξιδιών και δη των μαγικών προορισμών.

Εδώ μπορείτε να βρεθείτε σε ένα ναυάγιο στον βυθό της θάλασσας, δίπλα σε τεράστιες φάλαινες, ή να σκαρφαλώσετε στην κορυφή του Everest. Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας μπορούν να χειριστούν τον θαλαμίσκο του Apollo 11 μαζί με τον Neil Armstrong κατά τη διάρκεια της προσελήνωσης, να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από ένα βίαιο γεγονός σε ένα φουτουριστικό μπαρ μέσω της χειραγώγησης του χρόνου, ή να μάθουν πώς  θα βλέπουν τα ρομπότ στο μέλλον τις βαρετές σημερινές δουλείες μας, με αρκετό χιούμορ και σαρκασμό στο Job Simulator. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο επιστημονικό, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να ανακαλύψετε πώς λειτουργούν τα κύτταρα. Οι φίλοι των παραμυθιών από την άλλη μπορούν να γνωρίσουν ένα μικρό ξωτικό που κρύβεται στο μαγεμένο δάσος και θα τους κάνει ένα δώρο έκπληξη.

Η δεύτερη ενότητα ονομάζεται «Τέχνη και Δημιουργία» και την προτιμούν συνήθως οι πιο καλλιτεχνικοί τύποι, με έφεση στις ζωγραφική και στις εικαστικές τέχνες. Σε αυτή με το Tilt Brush έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε, έχοντας ως καμβά όλο τον χώρο γύρω σας. Οι επιλογές σας πολλές: να εμβυθιστείτε στον πίνακα «The Night Café» του Vincent Van Gogh και ζήσετε τη γλυκιά μελαγχολία του μυαλού του τεράστιου καλλιτέχνη. Να δείτε κορυφαία έργα τέχνης του κόσμου σε ένα εικονικό μουσείο, χωρίς ουρές, προστατευτικά τζάμια και ασφάλεια να σας ενοχλεί. Να λύσετε τον γρίφο του Fantastic Contraption, φτιάχνοντας κατασκευές και με τα δύο σας χέρια, σε φυσικό μέγεθος, να δημιουργήσετε απίστευτη γλυπτική  με το «roomscale 3D sculpting», ακόμα και να κάνετε γκράφιτι σε όποιον τοίχο επιθυμείτε χωρίς να φοβάστε ότι θα σας συλλάβουν!

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία όσων τρελαίνονται για extreme δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την τρίτη ενότητα, τις «Διαδραστικές Περιπέτειες». Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τέρατα σε ρεαλιστικότατες virtual μάχες, χρησιμοποιώντας μαγεία ή όπλα σε φυσικό μέγεθος στο Vanishing Realms, το καλύτερο RPG σε virtual reality. 

Να χαθείτε στο μετα-αποκαλυπτικό περιβάλλον Mad Max με το Hover Junkers. Να υπερασπιστείτε το κάστρο σας από τα κύματα των εχθρών με μόλις ένα τόξο. Να πετάξετε σαν αετός πάνω από το Παρίσι στο Eagle Flight. Να εξορμήσετε στο Διάστημα, πυροβολώντας διαστημόπλοια και αποφεύγοντας τα δικά τους πυρά, να λάβετε μέρος σε πραγματικούς αγώνες, βοηθούμενοι από top class γραφικά και το ρεαλιστικό κράτημα αυτοκινήτου που σας επιτρέπει να νιώσετε πραγματικά το δρόμο στο Project Car, ή να αποκρούσετε τις εισερχόμενες ηχητικές σφαίρες με τις ασπίδες σας και αισθανθείτε τη μουσική στο Audioshield.

Εναλλακτικά μπορείτε οι ίδιοι να γίνετε ήρωες και ζήσετε μια βαθιά καθηλωτική περιπέτεια, εμπνευσμένη από τις σκοτεινές ταινίες φαντασίας των 80s, να αποφύγετε τις συγκρούσεις στον αέρα, να κάνετε διασώσεις έκτακτης ανάγκης με ελικόπτερα, στρατιωτικές ασκήσεις και σώστε τον κόσμο από τους ιπτάμενους δίσκους στο Final Approach, ή τέλος να κρατήσετε «πραγματικά» ένα φωτόσπαθο και δείτε 1:1 το Millennium Falcon στο συναρπαστικό «Trials on Tatooine».

 Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το εικονικό σας ταξίδι με την παρέα σας -αρκεί να είστε μέχρι τέσσερα άτομα-  ή ανα συνδεθείτε online με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να μοιραστείτε μαζί τους μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

 Για να λάβετε μέρος στο παιχνίδι, πρέπει να έχετε κάνει κράτηση εκ των προτέρων, όμως  θα επιλέξετε επιτόπου ποιες από τις VR εμπειρίες σας ενδιαφέρουν, οπότε δεν χρειάζεται να αποφασίσετε από πριν!

Τα προγράμματα ξεκινούν συνήθως από τις 16:00 το απόγευμα και τελειώνουν στις 22:00 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα ξεκινούν ακόμα και από το πρωί. Το καθένα διαρκεί περίπου μια ώρα και στον χώρο βρίσκεται κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να σας βοηθήσει με τυχόν απορίες.

Το πρώτο τέταρτο θα κάνετε ένα μικρό και πανεύκολο session για το πώς να χρησιμοποιείτε τα τηλεχειριστήρια και πώς να κινήστε στο χώρο - πρέπει, όμως, να γνωρίζετε βασικά αγγλικά- και στη συνέχεια ξεκινάει το παιχνίδι.

Τιμές: Τα σαράντα λεπτά κοστίζουν 15€ το άτομο, ενώ οι παρέες των τεσσάρων έχουν μια έκπτωση και πληρώνουν 50€ .

Αθηνάς 18 (3ος όροφος), Μοναστηράκι, Αθήνα

210 382 1832, και τις ώρες εκτός λειτουργίας καλέστε στο 694 502 7550

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 16:00 - 22:00, Σάββατο 14:00 - 23:00, Κυριακή 12:00 - 22:00, Δευτέρα κλειστά

Πηγή φωτογραφιών: Facebook