5 λόγοι για να κατέβεις το Σαββατοκύριακο στη στοά Σπυρομήλιου | 0 bovary.gr
5 λόγοι για να κατέβεις το Σαββατοκύριακο στη στοά Σπυρομήλιου | 0 bovary.gr
10|09|2017 09:27
SHARE
ΣΤΟΑ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΥ

5 λόγοι για να κατέβεις το Σαββατοκύριακο στη στοά Σπυρομήλιου


Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο κοσμοπολίτικη στοά της Αθήνας.

Με ευρωπαϊκό αέρα και μια αίσθηση απέριττης πολυτέλειας η Σπυρομήλιου αποτελεί ένα μικρό κόσμημα στο κέντρο της πόλης. 

Αν περάσετε από την Πανεπιστημίου ή τη Σταδίου και λοξοδρομήσετε, είναι σαν να έχετε πάρει το αεροπλάνο για να πεταχτείτε για ένα καφέ στη Ρώμη ή στο Παρίσι. Άλλωστε δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα σύμφωνα με τα πρότυπα ευρωπαϊκών μητροπόλεων και πήρε το όνομα της από τον Σπυρίδωνα Σπυρομήλιου, τότε Υπουργό Στρατιωτικών, που είχε συμβάλλει οικονομικά στην ανέγερσή της. Σήμερα πλέον ανακαινισμένη και λαμπερή, φιλοξενεί το Citylink, που προσελκύει τον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας-  δίπλα άλλωστε υπάρχουν  όλα τα  μεγάλα θέατρα ( Παλλάς, Μικρό Παλλάς Αθηνών, Βρετανία και Αλίκη),- εκπροσώπους της πολιτικής ζωής,  του δημοσιογραφικού κόσμου, επιχειρηματίες αλλά και μποέμ Αθηναίους που κάνουν μια στάση εδώ για να απολαύσουν τον καφέ  τους .

Τι θα βρείτε στη Στοά:

1) Pasaji

Το όνομά του σημαίνει «πέρασμα» και πραγματικά αυτό το κοσμοπολίτικο καφέ-εστιατόριο είναι ένα γαστρονομικό σταυροδρόμι, όπου συναντιούνται κουζίνες από όλα τα μέρη του κόσμου. Ο βραβευμένος και πολυταξιδεμένος σεφ Άρης Τσανακλίδης βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο μενού μαζί με την ομάδα του, τους σεφ Γιάννη Βιδάλη και Γιάννη Χρυσοχοΐδη.Οι τρεις τους «πάντρεψαν» μοντέρνες ελληνικές γεύσεις και αγαπημένα παραδοσιακά προϊόντα, όπως το Μελίχλορο Λήμνου και το Ταλαγάνι Μεσσηνίας, μαζί με εξωτικά πιάτα και fusion δημιουργίες εμπνευσμένες από το δικό τους «πέρασμα» σε γνωστά εστιατόρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τις Παρθένες Νήσους ως τη Νέα Υόρκη, κι από το Χονγκ ως τη Χαβάη. Μπορείτε αν θέλετε να παραγγείλετε και το Pre Fixe Menu που ξεκινάει από από 16€. Τα δροσιστικά, signaturecocktails υπογράφει ο βραβευμένος mixologist John Samaras.

Τηλ: 210 3220714

2) Zonars

Το ιστορικό στέκι της Αθήνας που  φιλοξένησε τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα, όπως τον  Οδυσσέα Ελύτη, το Νίκο Γκάτσο, τον Μάνο Χατζιδάκι,την Μελίνα Μερκούρη και πολλών άλλων, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η ιστορία του ξεκινάει τον Αύγουστο του Ιστορικού ’40 όταν εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου.

Τα δύο αδέρφια Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς ανέλαβαν να το επαναλειτουργήσουν με γνώμονα ότι η εστίαση και η διασκέδαση είναι κομμάτια του πολιτισμού.Πλέον αίσθηση του παλιού Zonars αναβιώνει μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Τη σκηνογραφική επιμέλεια, μάλιστα, ανέλαβε ο διεθνούς φήμης σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος. Ο επισκέπτης σήμερα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο Cocktail Bar, στο coffee corner ή το Sushi bar για να απολαύσει τον καφέ, το ποτό του, ή ένα μοναδικό γεύμα που φέρει την υπογραφή του Executive Chef Νίκου Σκλήρα. Πολλά μάλιστα από τα πιάτα του έχουν αποκτήσει την ονομασία τους από μεγάλες προσωπικότητες που σύχναζαν εδώ. Επίσης είναι από τα λίγα μέρη στην Αθήνα που μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία του  afternoon tea, υπό τους ήχους της live κλασικής μουσικής, και να ταξιδέψετε στο χρόνο.

Τηλ: 210 3251430

3) Βar de Theatre

Το απόλυτο καλλιτεχνικό στέκι της Στοάς, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία του: αυθεντικά αντικείμενα σκηνογραφίας από θεατρικές παραστάσεις του παρελθόντος αλλά και με υπογεγραμμένα πορτραίτα ηθοποιών κοσμούν τους τοίχους του. Άλλωστε το μαγαζί αυτό ανήκει στον Κώστα Κόκλα, τον Άλκι Κούρκουλο και τον σκηνοθέτη Λάμπη Ζαρουτιάδη και όπως είναι φυσικό αποτελεί πόλο έλξης πολλών γνωστών ηθοποιών και φίλων των ιδιοκτητών.  

Το μαγαζί λειτουργεί από το πρωί ως espresso bar, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, επιλέγοντας μέσα από τις γυάλινες πιατέλες στη μαρμάρινη μπάρα, quiche Lorraine, ζεστά κρουασάν και σπιτικά γλυκίσματα.

Το μεσημέρι ενδείκνυται για lunch breaks ή για ένα aperitivo με cocktails ή κρασί,  που μπορείτε να το συνοδεύσετε τα σερβιρισμένα μικρά καναπέ ή μικρά σάντουιτς, όπως ακριβώς επιβάλλει η Ιταλική παράδοση. Το βράδυ ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα street bar ευρωπαϊκής αισθητικής, με κλασικά straight ποτά, καλές μουσικές επιλογές και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Τηλ: 2103211318

4) City Bistro

Ένα ζεστό και καλαίσθητο  all day bistro, που  ανήκει Χρύσανθο Πανά. Στο εσωτερικό του, δεσπόζει το μπαρ, το μοναστηριακό τραπέζι, ενώ ανεβαίνοντας κανείς τις σκάλες συναντάει το πανέμορφο έπιπλο της κάβας που φιλοξενεί ετικέτες ελληνικών και διεθνών αμπελώνων. 

Εδώ ο βραβευμένος Chef Νίκος Σκλήρας υπογράφει τον κατάλογο της κουζίνας,- στα συν οι  σε προσιτές τιμές του-  που αποτελείται από αυθεντικά πιάτα ενός bistro όπως γαρίδες με αγκινάρες, σαλάτα nicoise, τραγανή πάπια με πουρέ κολοκύθας κ.α. Ειδικά για τους θεατρόφιλους υπάρχει το after theater menu, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε μετά την παράσταση, ενώ  τον χειμώνα υπάρχει  και παιδικό μενού.

Τις Κυριακές μπορείτε να απολαύσετε ένα εξαιρετικό brunch (περιλαμβάνει επιλογές από scrambled eggs, pastries, club sandwich κ.α.), ενώ είναι σημαντικό ότι το κατάστημα είναι pet friendly.

 Τηλ: 210 3211315

5) Clemente

Ένα κλασικό ιταλικό café που σε ταξιδεύει μέχρι τη Ρώμη και τη Φλωρεντία, με υπέροχη οροφή, ζωγραφισμένη στα πρότυπα της καπέλα Σιξτίνα. Πήρε το όνομά του από τον πάπα Κλημέντιο, ο οποίος ήταν λάτρης του καφέ και μάλιστα είχε ευλογήσει τους κόκκους του. Το μαγαζί τιμώντας το τίτλο του προσφέρει αυθεντικά ιταλικούς φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες του.

Εδώ θα βρείτε τον φημισμένο μονοποικιλιακό καφέ espresso gourmet, ενώ μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα και ποιοτικά γλυκά και snacks δικής του παραγωγής - εξαιρετική η σπιτική μηλόπιτα. Μπορείτε μάλιστα από μια μεγάλη ποικιλία αλλαντικών και τυριών που κόβονται μπροστά σας να φτιάξετε το δικό σας σάντουιτς. Επίσης από τις 12:00 και μετά μπορείτε να παραγγείλετε το prix fixe μενού που περιλαμβάνει μια ατομική σαλάτα, επιλογή από pizza margherita ή pastaNapolitanα και σπιτική pannacotta στα 14€.

Τηλ: 2103219340

Τέλος στη Στοά υπάρχει και το Holmes Ρlace Health Club, που θεωρείται ένα από τα πιο προνομιούχα ομώνυμα clubs στον κόσμο- από άποψη αρχιτεκτονικής και εγκαταστάσεων.  Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων εκγύμνασης όπως: πισίνα, spinning, yoga, Pilates, Personal Training, ομαδικά προγράμματα studio, κ.ά. Επιπλέον, επωφεληθείτε από επιπλέον υπηρεσίες όπως, Spa, hairdressingservice καθώς και Nutrition Center με υπηρεσίες διατροφικής παρακολούθησης. (Tηλέφωνο: 21 0325 9410)