Shutterstock
Shutterstock
06|09|2017 13:28
SHARE
BURGER TIME

7 διευθύνσεις με λαχταριστά burger -Τυρί που λιώνει, ζουμερό μπιφτέκι και αυγό σε αφράτα ψωμάκια


Ζουμερά μπιφτέκια από καθαρό κρέας ή και λαχανικά για τους vegetarian, αφράτα ψωμάκια και υπέροχη σως: αλήθεια εσείς μπορείτε να αντισταθείτε σ' ένα λαχταριστό burger;  

Κι επειδή μαντεύουμε την απάντηση, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο λαχταριστά στην πόλη και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

The Burger Joint

Άνοιξε το 2011, κάνοντας αμέσως τη διαφορά: γρήγορα ο κόσμος το συνειδητοποίησε κι άρχισε να δημιουργεί ουρές για το απίθανο burger του που «μυρίζει» Νέα Υόρκη. Το κρέας του δεν έχει μπαχαρικά, εισάγεται από την Αυστραλία και την Αμερική και ανήκει στην διάσημη ποικιλία Black Angus. Χωρίς λίπη και διογκωτικά, το κρέας αυτό δεν θα σας φουσκώσει, αντίθετα επάξια κερδίζει τον τίτλο του «light Burger». Το Hangover Burger και το Umani ίσως οι κορυφαίες σε επιλογές από ποικιλία που καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς του είδους.

Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα

Τηλ: 210 8940260

Σολωμού 4,Νέο Ψυχικό

Τηλ: 210 6712222

Colibri

Πήρε το όνομά του από το μοναδικό παραδείσιο πουλί που το χτύπημα το φτερών του είναι τόσο γρήγορο, ώστε μπορείς να το δεις μόνο σε αργή κίνηση. Έτσι κι αυτό το μαγαζί είναι μοναδικό, με φανατικούς θαμώνες που δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Πέρα από τις υπέροχες σαλάτες και πίτσες του, εδώ θα δοκιμάσετε τα σπιτικά του Burgers – δοκιμάστε οπωσδήποτε το cheese και το  bacon, mushroom- που κάνουν θραύση. Συνοδεύονται με με χοντρή πατατούλα κομμένη στο χέρι.

 Εμπεδοκλέους 9-13, Μετς

Τηλ: 210 7011011

Food STR

Ένα value for money μπεργκεράδικο στο κέντρο της Αθήνας. Το fast food στα καλύτερά του και με ποιότητα που ξαφνιάζει. Αυτό το Burger του «δρόμου» που φτιάχνουν και σερβίρουν γρήγορα τα πάντα χαμογελαστά κι ευγενικά παιδιά του μαγαζιού, θα το απολαύσετε σε έξι παραλλαγές και σίγουρα θα το θυμάστε για καιρό. Το βαρύ πυροβολικό του μαγαζιού είναι το Double Burger με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μανιτάρια portobello, μπέικον και λαχανικά.

Καλαμιώτου 14,Αθήνα

Τηλέφωνο: 2103211003

New York Sandwiches

Σε ένα νεοϋορκέζικο περιβάλλον διαφορετικές παρέες έρχονται "κοντά" στους μεγάλους πάγκους του καταστήματος για να απολαύσουν το απόλυτο Burger, που σε μεταφέρει κάπου ανάμεσα στο Brooklyn και στο Manhattan. Οι ιδιοκτήτες του ,όμως, προμηθεύονται όλα τα υλικά από την Ελλάδα, ακόμα και το παστράμι, που είναι το δημοφιλέστερο αλλαντικό στη Νέα Υόρκη. Εδώ τα burger μαγειρεύονται καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού και φτιάχνονται όλα από φρέσκα υλικά, κόντρα στις τακτικές των συνηθισμένων fast food. Η ποικιλία των burgers του μεγάλη, με το Mushroom & Swiss burger (μανιτάρια σωτέ, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, κέτσαπ), το BBQ burger (τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και BBQ sauce) και το 5th AVE Pastrami burger (έμενταλ, παστράμι, μουστάρδα και πίκλες) να ξεχωρίζουν.

Νίκης 23, Σύνταγμα

Τηλέφωνο:2103216000

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι,

Τηλέφωνο: 2107778475

Kozi's

Το μαγαζί αυτό άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2010, συνδυάζοντας την ελληνική με την νοτιοαφρικανική κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης του, άλλωστε, ο Κωνσταντίνος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αν και ξεκίνησε ως μπριζολάδικο, πέτυχε να γίνει το απόλυτο στέκι για burger στα Βόρεια προάστια, μόλις πρόσθεσε το συγκεκριμένο πιάτο στο μενού του. Το φημισμένο του Κozi's burger φτιάχνεται από κιμά που ζυμώνει η μητέρα του Κωνσταντίνου με τα χεράκια της, δεν έχει λιπαρά και  είναι γεμιστό με μοτσαρέλα, ντομάτα, μαγιονέζα, κρεμμύδι, κέτσαπ και νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά, που το απογειώνουν γευστικά.  

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια

Τηλ: 2108101584 

Juicy Grill 

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο κύριος Δημοσθένης Κουβαράκης, είναι φαν της τηλεοπτικής σειράς Sοpranos, καθώς τους τοίχους του ιδιαίτερου αυτού  μπεργκεράδικου κοσμούν οι φωτογραφίες του διάσημου Tony και της παρέας του από το New Jersey. Εδώ, λοιπόν, μπορείτε να δοκιμάσετε σε αφράτα ψωμάκια, brioche ή  bagel το Deli Sopranos με παστράμι και μουστάρδα dijon, ή το Chicago με γραβιέρα, καραμελωμένα κρεμμύδια iceberg, ντομάτα και aioli μαγιονέζα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από έναν κατάλογο που  διαρκώς μεγαλώνει. 

Κεραμεικού 2, Χολαργός

Τηλέφωνο: 2105203201

American Burger

Και μόνο από την ονομασία του μαγαζιού, καταλαβαίνεις ότι εδώ δεν θα βρεις τίποτα λιγότερο από ένα παραδοσιακό αμερικάνικό burger. Μια Ford του 55'  φιγουράρει έξω από το μαγαζί, κιθάρες και δισκάκια του Elvis κοσμούν τους τοίχους, ενώ τα κόκκινα καθίσματα και  οι νέον λάμπες δίνουν καθαρά το στίγμα του μαγαζιού που υπάρχει στην Ελλάδα από το 2004 και κάθε φίλος του burger που σέβεται τον εαυτό του το έχει επισκεφτεί. Τα μπιφτέκια του είναι από σκέτο μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς μπαχαρικά, σκόρδα ή κρεμμύδια, σύμφωνα με την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή, και ο κατάλογος καλύπτει όλα τα γούστα με τα Τriple burger να αποτελούν μια υπερπαραγωγή από μόνα τους. Μάλιστα, εδώ, διοργανώνουν συχνά events οι Χαρλεάδες, εταιρίες αμερικάνικων ουίσκι, και γενικά όσοι θέλουν να έχουν σχέση με την αμερικάνικη κουλτούρα.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4, Ελληνικό

Τηλέφωνο: 2109629996