Βεντήρη Roast House: To νέο κρεατοφαγικό meeting point στο κέντρο της Αθήνας | 0 bovary.gr
Βεντήρη Roast House: To νέο κρεατοφαγικό meeting point στο κέντρο της Αθήνας | 0 bovary.gr
18|09|2017 13:29
SHARE
ΒΕΝΤΗΡΗ ROAST HOUSE

Βεντήρη Roast House: To νέο κρεατοφαγικό meeting point στο κέντρο της Αθήνας


Ακριβώς πίσω από το Hilton, στην οδό Βεντήρη στον αριθμό 5, υπάρχει ένα εστιατόριο-ωδή στο κρέας.

Εκανε new entry στον αθηναϊκό πλανήτη της εστίασης τον Απρίλιο του 2017 και ο ιδιοκτήτης του, Θύμιος Κουτσούμπας φαίνεται ότι έχει κερδίσει το στοίχημα. Η φιλοσοφία του Bεντήρη Roast House θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας «ύμνος» στην κρεατοφαγία. Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Παυλής που υπογράφει τη διακόσμηση του εστιατορίου φαίνεται ότι οραματίστηκε έναν χώρο εφάμιλλο ενός αμερικάνικου steak house με ποπ και extravagant στοίχεια.

Το ξύλο, το μέταλλο και το δέρμα είναι τα «υλικά» που συνθέτουν το διακοσμητικό σκηνικό του εστιατορίου. Tην πρώτη «γεύση» της επιβλητικής διακόσμησης του μαγαζιού την παίρνεις... πριν ακόμα μπεις στο μαγαζί. Η δίφυλη πόρτα δεν έχει χερούλια, αλλά δύο μεταλλικά κέρατα.

Οταν σηκώσεις το βλέμμα σου, ανάμεσα σε πολυέλαιους θα δεις να υπάρχει ένα ψυγείο κρεάτων. Ισως αυτό να αποτελεί και ένα σύμβολο μιας «μυσταγωγικής τελετής κρεατοφαγίας». Αλλά στο Bεντήρη Roast House δεν θα βρεις μόνο πιάτα με κρεατικά (μερικές μόνο από τις επιλογές είναι: αρνί, κοντοσούβλι από Black Angus, tomahawk από Black Angus, κεμπάπ νεροβούβαλου, γουρουνόπουλο στη σούβλα, μοσχαρίσιο συκώτι με βούτυρο τρούφας, λουκάνικο αγριογούρουνου).

Θα σου αρέσει το τυλιχτό σουβλάκι του το οποίο μπορείς να το γευτείς με το κρέας της αρεσκείας σου. Θα βρεις και λαχταριστές πίτες στον ξυλόφουρνο όπως πχ χορτόπιτα με μάραθα, μυρώνια, σπανάκι και κατσικίσια φέτα και τυρόπιτα με μπεσαμέλ φέτας και μαυροκούκι.

Θα συνοδεύσεις το πιάτο σου με εκλεκτής ποιότητας κρασιά ή ελληνική μπύρα.

Θα σε δροσίσουν τα γλυκά του, ιδανικό φινάλε μετά το χορταστικό γεύμα σου (εξαιρετική επιλογή η πορτοκαλόπιτά του!).

 

Κων. Βεντήρη 5, Αθήνα