Shutterstock
Shutterstock
23|09|2017 13:18
SHARE
ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Flamingo, Vegan Nation και 7 Cactus: Τρεις νέες γευστικές αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας


Ελληνικό street food στο Κουκάκι, ένα vegan ταχυφαγείο στο Σύνταγμα και ένα ξεχωριστό Φλαμίνγκο στο Παγκράτι είναι τα τρία new entries στον γευστικό χάρτης της πόλης, που αξίζει να επισκεφθούμε αυτό το φθινόπωρο.

Flamingo

Ακολουθώντας τη νέα μόδα με τα ροζ φλαμίνγκο που έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά κάθε σημείο της πόλης, ένα καλόγουστο καφέ-εστιατόριο άνοιξε στις αρχές του μήνα στο Παγκράτι. Στον τοίχο του, βέβαια, πρωταγωνιστεί το αγαπημένο πτηνό, ενώ τα φυτά στον χώρο δημιουργούν μια εξωτική ατμόσφαιρα, που θυμίζει καλοκαίρι. Ξεκινάει από το πρωί να σερβίρει καφέ και πρωινό, ενώ το βράδυ ετοιμάζει μοναδικά πιάτα και φανταστικά κοκτέιλς. Η ιδιαιτερότητά του είναι πως όλα τα ροφήματα είναι προϊόντα δίκαιου εμπορίου (fair trade).

Ο καφές του, μάλιστα, είναι μέρος του sustainability programmes της TAF, που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τις δίκαιες συνθήκες εργασίας και την τοπική ανάπτυξη σε όλα τα στάδια παραγωγής του καφέ. Η κουζίνα του μαγαζιού ετοιμάζει ζεστά και κρύα πιάτα, που επιμελείται ο Αντώνης Γιαννακάρης, όπως ταμπουλέ κινόα και παντζάρια γεμιστά, μέχρι παπαρδέλες με σπανάκι και προσιούτο και ψητό φιλέτο γλώσσας με κάρυ. Το Σαββατοκύριακο σερβίρει ένα πιο ιδιαίτερο brunch. Αν όμως βρεθείτε στο Flamingo το βράδυ, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα εμπνευσμένα κοκτέιλ των Δημήτρη Ρούσσου και Μάριου Ηλιόπουλου, που θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Υπάρχουν ακόμα κι επιλογές χωρίς αλκοόλ, που φτιάχνονται από σπιτικές λεμονάδες ή χυμό αγγουριού κι αβοκάντο, αλλά και γνωστά γλυκά σε πιο «πειραγμένες» εκδοχές, που θα σας βάλουν σε πειρασμό.

Eυφράνορος 22 και Κρησίλα, Παγκράτι, 2114104639

 

 

 

Vegan Nation

Η vegan νοοτροπία,που ουσιαστικά προτάσσει την αποχή από το κρέας και κάθε προϊόν ζωικής προέλευσης αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερους οπαδούς. Έτσι ο σεφ Νίκος Γαϊτάνος, ακολουθώντας τις νέες διατροφικές τάσεις, εμπνεύστηκε ένα ιδιαίτερο ταχυφαγείο, που σερβίρει προσεγμένα και πολύ χορταστικά πιάτα για όσους επιλέγουν τη vegan διατροφή ή για όσους θέλουν να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

Το must του μαγαζιού αναμφίβολα είναι ο μουσακάς με κιμά σόγιας και μπεσαμέλ από γάλα καρύδας. Η κουζίνα του, όμως, εμπνέεται από διάφορες γευστικές κουλτούρες, οπότε στο μενού μπορείτε να βρείτε πιάτα όπως το Yellow Thai Curry με λαχανικά, τόφου, γλυκόξινη σάλτσα και γάλα καρύδας, το ινδικό κόρμα με κάρυ ή το Koshari με φακές, ρεβύθια, ρύζι, ζυμαρικά και σως ντομάτας.

Επίσης στα ψυγεία του Vegan Nation, θα βρείτε φρέσκους χυμούς, αλλά και vegan γλυκά, όπως τιραμισού ή μια καταπληκτική μους σοκολάτα με αβοκάντο, σιρόπι Αγαύης και τριμμένη καρύδα. Μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στο χέρι ή στον πάγκο, ενώ αν θέλετε μπορείτε να τα παραγγείλετε και για το σπίτι σε πολύ καλές τιμές.

Ερμού 86, Αθήνα, 210 3226226

 7 Cactus

Αν έχετε ταυτίσει το ελληνικό street food μόνο με το σουβλάκι, το κατάστημα αυτό που άνοιξε στο Κουκάκι θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Ο γνωστός food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης είχε την ιδέα να δημιουργήσει φαγητό του δρόμου, βασιζόμενος αποκλειστικά στην ελληνική παράδοση. Εδώ όλα τα πιάτα φτιάχνονται από ελληνικά προϊόντα, που έρχονται από κάθε μεριά της Ελλάδας. Στον υπέροχο κήπο του 7 Cactus που έχει ως σήμα κατατεθέν τα φραγκόσυκα, μπορείτε να δοκιμάσετε από τις οκτώ το πρωί πρωτότυπες συνταγές, όπως αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανιτό αυγό και μέλι από ρείκι, καγιανά σε melted cheese σάντουιτς ή τραβηχτές πίτες Μάνης με τυράκια και μέλι.

Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε το δικό σας πιάτο, επιλέγοντας ανάμεσα σε τυριά, αλλαντικά, μαρμελάδες  χειροποίητες, λαχανικά και σάλτσες. Επίσης, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερες γεύσεις, όπως καμπαγιού λευκή με χούμους, λουκάνικο πράσου σε ροδέλες, λιαστή τομάτα και φέτα, καμπαγιού μαύρη με ουρά μοσχαρίσια, μαύρες ελιές, βασιλικό και πινακοτύρι, ψωμί από καλαμπόκι με καραμελωμένο κρεμμύδι, προσούτο Ευρυτανίας, γραβιέρα Νάξου και τοματίνια ή μικρασιάτικο κουλούρι με κρέμα τυριών, αυγό τηγανητό και καπνιστό μπούτι Και για τους vegan υπάρχουν ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το ψωμί από καλαμπόκι με ταλαγάνι, μαρμελάδα τομάτας και φύλλα βασιλικού.

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865