Μια πιτσαρία αλλιώτικη από τις άλλες άνοιξε αυτό το καλοκαίρι στου Ψυρρή, για να φέρει την αυθεντική νεοϋορκέζικη πίτσα στην πόλη μας.
Σε τι διαφέρει καταρχάς από την ιταλική; Είναι πολύ λεπτή, τραγανή ζύμη και τα κομμάτια της αρκετά μεγάλα, που χρειάζεται να τα διπλώσεις στα δυο για να τα φας με το χέρι. Το όνομά της η Crust, όμως, δεν το πήρε μόνο από τη ζύμη της, αλλά παραπέμπει και σε ένα μουσικό κίνημα της δεκαετίας του ’80, γιατί οι ιδιοκτήτες της είναι φανατικοί λάτρεις της μουσικής. Αν μάλιστα κατεβείτε τις σκάλες του μαγαζιού, θα βρείτε ένα υπόγειο εντελώς ατμοσφαιρικό, όπου συχνά διοργανώνονται lives από ιδιαίτερα συγκροτήματα, που παίζουν ως επί το πλείστον rock και metal. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε γνήσιες ροκιές, τρώγοντας την πίτσα σας, ή απλώς να πιείτε την μπίρα σας- μέσα στους επομένους μήνες όμως ο χώρος θα λειτουργήσει πλήρως ως μπαρ, όποτε θα έχετε και άλλες επιλογές.
Εδώ όλες οι πίτσες ψήνονται στον ξυλόφουρνο, που κυριαρχεί στον καλαίσθητο industrial χώρο του καταστήματος και έχουν την υπογραφή του σεφ Στέλιου Βάλβη. Φτιάχνονται από ιταλικά κι ελληνικά προϊόντα πρώτης ποιότητας, γιατί οι ιδιοκτήτες αν και θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του street food, επιμένουν στην ποιότητα.