To σπίτι όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός είναι ένα café-στολίδι της Κηφισιάς | 0 bovary.gr
To σπίτι όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός είναι ένα café-στολίδι της Κηφισιάς | 0 bovary.gr
MENTA CAFE

To σπίτι όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός είναι ένα café-στολίδι της Κηφισιάς


Στην οδό Aγίων Θεοδώρων 10, στην Κηφισιά, υπάρχει ένα μαγαζί που κουβαλά ιστορία: ένα κομμάτι της ζωής ενός μεγάλου Ελληνα, του Άγγελου Σικελιανού.

Αυτό το μαγαζί υπήρξε το σπίτι όπου ο ποιητής περνούσε τα καλοκαίρια του, τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το Menta cafe είναι ένα μαγαζί σαν παριζιάνικο στολίδι στα βόρεια προάστια. Το όνομά του φέρνει ένα αεράκι δροσιάς, σαν αυτό που θα νιώσεις όταν βρεθείς στην κατάφυτη αυλή του.

Σαν μια μικρή απόδραση από την πόλη μοιάζει όλο αυτό. Γι’αυτό και το μαγαζί έχει πιστούς φίλους που το επισκέπτονται ξανά και ξανά και έχουν έναν καλό λόγο να πουν γι’αυτό: η από στόμα σε στόμα διαφήμιση, άλλωστε, είναι πάντα η πιο δυνατή. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα το Menta Cafe μετατρέπεται σε ένα ζεστό, φιλικό σπίτι: διακόσμηση με γαλλική φινέτσα και μικρές αριστοκρατικές λεπτομέρειες συνθέτουν μια εικόνα που σε ταξιδεύει σε ένα γραφικό bistro του εξωτερικού.

Στο Menta cafe θα απολαύσεις τον καφέ, το τσάι ή τη ζεστή σου σοκολάτα (ιδιαίτερες επιλογές η λευκή σοκολάτα με λεμόνι και μοσχοκάρυδο και η σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα και θαλασσινό αλάτι) κι ένα γλυκό της ημέρας που θα σε ενθουσιάσει. Θα γευτείς υπέροχη πάβλοβα, cheesecake, σουφλέ σοκολάτας, όλα σπιτικά, με φρέσκα υλικά. Το μαγαζί προσφέρει ακόμα αλμυρές τάρτες ημέρας και σαλάτες για τους vegetarian φίλους του.

Αξίζει να δοκιμάσεις την σπιτική, μοσχομυριστή λεμονάδα του μαγαζιού, που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Μπορείς ακόμα να απολαύσεις κρασί από μια ενδιαφέρουσα λίστα ή κοκτέιλ. Κάθε εβδομάδα έχει το δικό της κοκτέιλ και αυτό είναι κάθε φορά έκπληξη για τους φίλους του μαγαζιού.

 

 

Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά