@Thessaloniki Food Festival
@Thessaloniki Food Festival
07|10|2017 13:31
SHARE
7& 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Thessaloniki Food Festival: Eνα διήμερο με βορειοελλαδίτικες γεύσεις στην πλατεία Κοτζιά


Είναι κοινό μυστικό ότι η  Θεσσαλονίκη είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος.

Όσοι έχουμε επισκεφτεί την Νύμφη του Θερμαϊκού, αποκλείεται να μην έχουμε μπει στον πειρασμό να δοκιμάσουμε τα υπέροχα πιάτα της κουζίνας της και τα μοναδικά γλυκά της. Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Αθήνα για 2 ημέρες, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, θα υποδεχτεί στην πλατεία Κοτζιά, η οποία θα μετατραπεί σ’ ένα food village με signature προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές, μοντέρνες κουζίνες των κορυφαίων επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης και υπέροχα gardens για το κοινό.  

Σταυροδρόμι πολιτισμών και κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας, η συμπρωτεύουσα διατηρεί στις γεύσεις ποικιλία αρωμάτων και  αισθησεων.

Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο θα γεμίσουν την ψυχή μας και θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας.

Το γαστρονομικό αυτό διήμερο στην καρδιά της Αθήνας θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Thessaloniki Street Food Festival, που διοργανώνεται εδώ και 7 χρόνια.

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.

Το πρότζεκτ ανατέθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στη δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) που επιμελείται και παρουσιάζει το προκειμένου να παρουσιάσει τη mobile εκδοχή του Thessaloniki Food Festival  σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, στοχεύοντας να φέρει το αθηναϊκό κοινό σε επαφή με τις θεσσαλονικίωτικες γεύσεις.

Ποια καταστήματα συμμετέχουν: Το «Ladi & Rigani» θα μας συστήσει το θεσσαλονικιώτικο σουβλάκι. Οι «Brothers In law» θα ψήνουν λαχταριστά burgers και το «Hot Dog King» θα ετοιμάσει μοναδικά λουκάνικα σε ψωμάκια για να συνοδεύσετε την μπύρα σας.

Αν αγαπάτε τις εξωτικές γεύσεις επισκεφτείτε το περίπτερο του «Mongo asian food» για καλή ασιατική κουζίνα.

Οι κρεατοφάγοι πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν από την «Evora», που είναι πασίγνωστη για το βουβαλίσιο κρέας και την καπνιστή πανσέτα, ενώ το  «Giangusto – piantina» προτείνει πίτσες και ιταλικές συνταγές.

 Στο τέλος για να γλυκαθείτε περάστε από το «Bufala gelato» που σερβίρει εκπληκτικό παγωτό, το «Jerry's food truck» για donuts και γλυκά, και φυσικά το «Boem loukoumades» που όπως μαρτυράει και το όνομά του  ετοιμάζει παραδοσιακούς χειροποίητους λουκουμάδες με συνταγές της Βορείου Ελλάδος. Στο «Join the juice» θα βρείτε φυσικούς  χυμούς, ενώ στο «Stoa soul bar» μπορείτε να παραγγείλετε πρωτότυπα  cocktails. 

Και τις δυο μέρες το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από Dj sets από τους Soulfood DJs, που με τις μουσικές τους επιλογές θα δώσουν μια γιορτινή νότα στο κέντρο της Αθήνας.

Thessaloniki Food Festival

Πλατεία Κοτζιά

7&8 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 23.00

Είσοδος ελεύθερη